פינת הטיפ שעושה את היום

אלה_ה

New member
../images/Emo62.gif פינת הטיפ שעושה את היום

יש לכם טיפ שתוכלו לחלוק עם הורים אחרים? רעיון קטן שמקל על החיים? אז זה המקום לשרשר

אלה_ה

New member
טיפים לנסיעות

נוסעים עם הילדים לביקור עד שעה מאוחרת? קחו איתכם פיג´מה, מוצץ ושמיכה אהובה. הלבישו את הילדים בפיג´מה לפני הנסיעה הביתה. הילדים ירדמו היטב בכיסאות מכוסים בשמיכות. אח"כ כל מה שנשאר הוא להעביר אותם למיטה להמשך שנת הלילה
להכין מראש רשימת מלאי של מה שצריך לקחת לנסיעה. כל פעם לפני נסיעה עוברים על הרשימה ומסמנים וי. ככה לא נתקעים פתאום בלי..

אלה_ה

New member
ועוד טיפ לנסיעות

לשמור את הבקבוקונים שנותנים בבית מלון לקצף ושמפו ויש במה לקחת כמות קטנה של סבון/שמפו לטיול.

אלה_ה

New member
וטיפ נוסף לנסיעות של yossi_gu

כולם בוודאי מכירים את הבקבוקים הקטנים של מי עדן (רבע ליטר עם פקק לחיץ). הבקבוקים האלו שימושיים מאוד בטיולים. קודם כל הגודל, הצורה והציורים מגבירים את הסיכויים שהילדים ישתו מים. מעבר לזה הם מעולים לאחסון נוזלים שונים: בעיקר תרכיזים (לכל ילד מה שהוא אוהב) וגם שמן זית וכד´. חשוב לשים לב לפני שמוזגים (בעיקר בחושך) שלא שמים תרכיז אננס בסלט או, גרוע יותר, שלא נותנים לילד לשתות מים עם סבון כלים. יוסי

ayeletba

New member
טיפים להתארגנות מהירה בבוקר ../images/Emo42.gif

כמובן - להכין הכל בערב וזה כולל: *תיקים לגנים *סט בגדים על הכיסא לכל ילד (כולל גרביים בתוך הנעליים ולדאוג לפתוח קשרים אם יש שלא נבזבז על זה זמן בבוקר ו..לרוקן כמובן מהחולות לתוך אדנית, פח או לחצר) *אם צריך להחזיר ספר ספריה - לתלות בתוך התיק על דלת היציאה *לפעוט שעוד אוכל דייסות - על השיש להשאיר בקבוקים עם מים ומחלק מנות מלא. *רעיון שיצמרר את הפולניות שבינינו - להשכיב בחורף לישון עם הבגדים לבוקר (מדובר יותר בתינוקות) - חוסך יופי זמן. ולא להרוג אותי - זה לא רעיון שלי. *יש לי חברה שמכינה מראש כוס עם כפית נס וכפית סוכר על השיש. *ופתרון לבעיית הסנדביץ´ של הילדים הגדולים יותר - איך לדאוג כל בוקר לפיתה או לחמניה או לחם טרי כשאין ממש זמן לרוץ לקנות עלא סובוח? ומהמיקרו כידוע העסק יוצא לא אחת מאובן קצת..: אני מוציאה בערב פיתה או לחמניה או 2 פרוסות לחם מהפריזר ושמה קפוא בשקית ניילון סגורה על השיש ובבוקר הכל מופשר וטרי טרי - רק למלא. *להשתדל לבצע כמה פעולות ביחד ואם יש ילד גדול יותר להיעזר בו. לדוגמא: בעודי מתאפרת אני כבר מבקשת מרותם לסגור את הטלויזיה, ללבוש מעילון ולשים תיק על הגב. בזמן שאני מלבישה את ירין רותם מתלבשת לבד. ומה סדר הבוקר שלי? אוףף. בהזדמנות אחרת..

לגבי הסנדויצים

אני מכינה את כולם עוד בערב קודם ושמה במקרר זה חוסך לדעתי הרבה זמן (לא רק זמן של הכנת הסנדויץ במרוץ של הבוקר.. אלא גם הזמן של ההתלבטות מה למרוח בסנדויץ..) לגבי הלבוש בבוקר, אז לגן אני מלבישה אות הודיה בבוקר רק משתדלת להכין בערב את הבגדים..

yossi_gu

New member
טיפ למשפצים

לפני שנתיים ערכנו שיפוץ רציני (הכל חוץ מקירות חיצוניים). כמה ימים לפני תחילת העבודה הצטיידנו בצבעי גועש, צבעי אצבעות ומכחולים ויצאנו לעבודה. מי לא חלם לצייר על הקירות של כל הבית, עם הידיים, רגליים, מברשת וכל מה שיש. חוויה פנטסטית (גם מאיה שהיתה בת ארבע נהנתה אבל בעיקר אנחנו, הילדים הגדולים). עם ילדים יותר גדולים אפשר גם לתת להם קצת להרביץ לקירות עם פטיש ולעשות עוד עבודות הרס פשוטות, גם זו חוויה. מאיה עד היום זוכרת את הבית כארגז חול של 120 מ"ר עם ערימת חול ענקית במקום בו היום עומד שולחן הכתיבה שלה. שיפוץ יכול להיות סיוט (במקרה שלנו היה לנו קבלן יוצא דופן ועד היום אנחנו ביחסים מצויינים) אבל יכול להיות גם חוויה לילדים. יוסי

כמה טיפים

לגבי מתן ברזל - אני חושבת שהטיפ הזה כבר הפך לדבר מוכר, הכי טוב לתת ברזל לקטנים (ביחוד שאנחנו הינו צריכים לתת המון טיפות ברזל..) באמבטיה (לרוב לקראת סופה), זה נוח בעיקר כשמשתמשים בדפני (או במתקן אחר ששומר על הילד..)
טיפ לכיסוי כסא הרכב של הילדים (טוב בקיץ..)
אז אחרי ימים שהודיה צווחה במידה והכסא היה חשוף לשמש
וזה שרף לה, במקרה נתקלתי בכיסוי קרטון של השמשה הקדמית שהיה זרוק ברכב ובמקום להעיף אותו מהרכב (כי לשמשה הקדמית כבר היה כיסוי נגד השמש..) הבנתי למנ אני צריכה אותו..
וכסיתי אתו את הכסא רכב של הודיה
אחרי חודשים בם נלחמתי עם סירוק השער של הודיה, ובנוסף לכל התכשירים (שמפו סרקל, תרסיס סרקל לסירוק על הבוקר..) גילתי שיש עוד פטנט והוא.. מתברר שאם אני תופסת את השער, ומסרקת מתחת לנקודה בה תפסתי את השער שלה זה כבר לא כואב לה, כי הסירוק עכשיו לא מגיע לשורשי השיער.. וככה (למרות שיש עדין קצת בכי בסירוק..) אני מסרקת את הודיה, כל פעם תופסת חלק מהשער למעלה, ומברישה מהיכן שאני תופסת כלפי מטה.. ואח"כ עוברת לחלק אחר של השיער..(נדמה לי שראיתי שככה גם ספרים מסרקים שיער
)

zimes

New member
ככה אבא שלי סירק אותי כשהייתי קטנה

ואילו אצל אמא זה כאב.... (מובן שאמא עשתה את זה יום יום בלחץ של הבוקר, ואבא רק לפעמים)

ניקוי נעלי ספורט מעור

גם של הקטנים וגם של הגדולים - פשוט במגבון לח, מנקה נהדר, ומכיוון שזה מותאם לעור גם לא הורס את הנעלים

הלבשה בחורף

כן, זה עשה רע גם לגנים הפולניים שלי, אבל בשביל לחסוך בבעיות הלבשה בחורף - אני מלבישה את יואב (וגם מחתלת, אבל זו כבר אופרציה אחרת) מתחת לשמיכה. חם, נעים וחוסך מאבקים. עוד פתרון - לשים את הבגדים (וגם מגבת לאחרי האמבטיה) קודם על הרדיאטור (בהנחה שהוא עבד בלילה) או להכניס למייבש לכמה דקות. מחמם את הבגדים ומנעים את ההלבשה.

נעה גל

New member
משהו לגבי בגדים על רדיאטור

קודם כל, זה אחד מזכרונות הילדות הכי טובים שלי - גופיה חמה מהרדיאטור אחרי האמבטיה. ודבר שני, לא לשים על הרדיאטור בגדים/גופיות/חולצות וכו´ שיש להם "תיקתקים" ממתכת. הם נהיים רותחים והילדים צורחים (מנסיון אישי
על הילדים שלי)

רותי&ע

New member
טיפ שהוא מתכון קלי קלות ../images/Emo78.gif

לוקחים מלאווח. מאלו שקונים קפואים. מורחים עליו רוטב עגבניות לפסטה. מפזרים גבינה צהובה. מעל מפזרים זיתים, בצל, וכל תוספת אחרת. אופים בתנור. גרסה אחרת- מפזרים רק על חצי מלאווח. מקפלים לשניים עד שנהיה חצי עיגול. מהדקים את הקצוות ולתנור..

יערה+

New member
וגרסה שלישית

חצי מלוואח עם גבינה צהובה בטוסטר שמוחץ, מעולה. אפשר כמובן להוסיף רוקב עגבניות, זיתים עגבניה בצל וכל מה ששמים בטוסט.

טיפים לנסיעות עם ילדים

תיק עם ממתקים / פירות / בקבוק שתיה לכל אחד (.."אמא, אני לא רוצה לשתות מהפה שלה..."). משחק רביעיות/בובות ובגדים, ספרים או חוברות נחמדות. וכו´. עפרונות/צבעים ודפים/חוברות צביעה. אפשר גם לקנות את הערכות של בוקי, שיש בהן גם משחקים וגם צביעה. מפת דרכים - להראות לילד מאיפה נוסעים ולאן צריך להגיע (ילדים נורא נהנים מזה). קלטות אודיו לילדים (סיפורים/שירים..) שקיות לזבל. אפשר לפרוס שמיכה ישנה על המושב האחורי, וכשמסתיים הטיול לנער אותה, ואין (כמעט) לכלוך על המושב. והמון המון סבלנות....

נעה גל

New member
כדאי להחזיק בבית/בתיק - "טראומיל"

משחה שכל תפקדה הוא להקל על החבורות (סמנים כחולים + "בונקלֵה") שצצות על הגוף של הילדים שלנו אחרי שהם נופלים (והם הרי נופלים...). אפשר לקנות אותה ללא מרשם רופא בבתי מרקחת. היא מכילה ארניקה (או הרניקה) שמיועדת לאותה מטרה, אבל, את הארניקה אסור לשים על פצעים פתוחים, את הטראומיל מותר.

ר_חלי2

New member
משחקי מילים

טוב לנסיעות וגם בבית: אחד אומר מילה וכל השאר לפי סדר איזה הקשר יש להם למשל מכונית - כביש או הגה וכו חולצה - כפתור משבצות טריקו תיק לנסיעות במיוחד לתינוקות עם המשחה, המוצץ, הפורמולה מחלק ועוד ועוד.... - להכין את התיק ולהשאיר אותו מוכן ליציאה תלוי בחדר חוזרים מיציאה ישר למלא חיתולים בגדים שיהיה מוכן פורמולה - במקום מחלק המנות: להכין את הכמות הרצויה בתוך שקיות קטנות של הכריך אין בעיה של כמות, לא צריך לשטוף

טיפ-אוכל=ניקיון

הסינורים אצלנו יצאו מכלל שימוש,את כולם זרקתי. לקחתי חולצות שלי -טריקו,שאיני עושה בהן שימוש יותר ואת הבנות לפני האוכל בבית וגם במסעדה,אני מלבישה בהן וכך הן אוכלות מבלי שהבגדים היפים יתלכלכו אפילו טיפה.

למעלה