צרות טובות - זקוקה לעצה...

ass f

New member
../images/Emo62.gifצרות טובות - זקוקה לעצה...

מרפי צוחק עליי! התקבלתי לעבודה מעניינת ומאתגרת עם פעוטות פגועים, תחילת עבודה בספטמבר. יום אחרי זה גיליתי שאני בהריון, תאריך לידה צפוי באמצע פברואר. מה עושים?? אני לא רוצה "לתקוע" את המערכת שזה אך התקבלתי אליה,ומצד שני - המקום נראה לי מאתגר, איך לוותר על הזדמנות כזאת? אודה לכל התייחסות...

cyder

New member
ובכן..

מבחינת החוק אסור למקום עבודה שלא לקבל אותך מכיןן שאת בהריון כך שאם קיבלו אותך ופתאום יסרבו לך בגלל שתגלי שאת בהריון זה בניגוד לחוק. החוק אומר שאת רשאית שלא לספר במקום העבודה עד החודש החמישי להריון כך שאם לא תספרי את בסדר. אני מבינה את התלבטותך, לא הייתי מוותרת..

שירהד1

Member
מנהל
לא הבנתי למה לוותר-

החוק פה לטובתך. כמו כל מקום עבודה המעסיק נשים, גם מקום העבודה אליו התקבלת צריך יהיה לדאוג למישהי שתחליף אותך לכשתלדי. וכמובן, איחולי הריון קל ובשעה טובה.

ass f

New member
הפחד שלי -

כי אני עדיין בשלבי הקבלה למקום - סגרנו בע"פ אבל לא חתמתי על כלום (בעצם, לא זכור לי שחתמתי על משהו אי פעם כשהתקבלתי לעבודה...) וכך עדיין יכולים לנפנף אותי בע"פ. מצד שני, מי רוצה לעבוד במקום שמתייחס כך לעובדות שלו? מצד שלישי, אני מבינה את האינטרסים של מקום העבודה - במיוחד כשמדובר בשלומם של פעוטות. ומצד רביעי - אני חייבת לפרנס את משפחתי איכשהו! נטיית ליבי היא להודיע להם בכנות ולקוות לטוב.

שירהד1

Member
מנהל
מעצבן שאנחנו בכלל

צריכות לעמוד מול לבטים כאלו. האם זה לא ברור שכדי שתינוקות יגיעו לעולם מישהי צריכה להביא אותם?! ומה לעשות שאלוהים ברא אותנו כאלו שנושאות בעול ההריון והלידה? ודרך אגב- אומנם עוד רחוק היום מבחינתך (יחסית), אך שתדעי שיש דבר כזה במדינת ישראל חופשת לידה לגברים. אם האישה לוקחת חופשת לידה במהלך 42 ימים וחוזרת לעבודה, אז לבעלה מותר לקחת חופשת לידה ליתר 42 הימים הנותרים. זו לא התקדמות מדהימה, אבל צעד קטן בדרך לחשיבה יותר שיוויונית. או שאני סתם אופטימית. מחשבה נוספת שהיתה לי- חישבי האם מתאים לך לעבוד בהיותך בהריון במקום בו הפעוטות כה פגועים. לי למשל זה היה מגביר המון פחדים וחששות, וזה לא היה עושה לי טוב. אבל כל אחד הוא אחר, אז יכול להיות שזה בכלל לא ישפיע עלייך. דבר נוסף- ישנו וירוס הנקרא CMV, שמועבר על-ידי הפרשות של הילדים, כגון רוק וכו'. אם אינך מחוסנת מהמחלה וחולה בה במהלך ההריון- זה עלול לפגוע בעובר. אז חישבי גם אם מתאים לך מהבחינה הזו. אני מאוד מקווה שלא הילחצתי אותך, כי זו ממש לא היתה הכוונה. פשוט כל אחת עם הרגישויות והחששות שלה. (אני לדוגמא מגדלת חתולה, ויש כאלו שנורא חוששות מטוקסופלסמוזיס, ואילו אני המשכתי לנשק, לחבק וללטף את החתולה שלי, ובעלי הוא זה שניקה את הצואה שלה, ובזה הסתיים העניין...). אם תרגישי טוב יותר לאמר בעבודה החדשה על נושא ההריון- עשי זאת. אם זו תהייה הסיבה שבגללה לא יחתמו איתך- אז באמת תדעי שזה לא המקום בשבילך, כי כמו שאת כותבת- מי רוצה לעבוד במקום שמתייחס כך לעובדים שלו? כיתבי איך התפתחו העניינים. שירה.

ass f

New member
../images/Emo90.gif ברוך שעשאני אישה!

תודה, שירה, על האמפתיה. את צודקת, ההתלבטות עצמה מקוממת. זה חלקי הנכבד בבריאה ואין לי שום כוונה להרגיש מופסדת על כך. אני מקווה שאוכל בשנה הבאה להיות חלק מהמערכת שהתקבלתי אליה. אם לא - ארוויח דברים אחרים. אני בטוחה. ובעניין הוירוסים - לגדולה שלי (עכשיו היא פתאום נראית לי גדולה... כמועמדת להיות אחות בכורה) היה CMV לפני שנתיים - אברר אם חוסנתי טבעית, לפני תחילת שנת הלימודים. וגם אני נהנית מהחום והרוגע שמשרה עלי (ועל העוברה שלי) החתולה שלנו... יש בזה תרומה להריון תקין... במיוחד לאור העובדה שקיבלתי פטור מניקוי הקופסא שלה
ובעניין מקום העבודה, מבטיחה לעדכן בקרוב.

chyloom

New member
סתם כדי "להמם" את האוזן....

באוסטריה חופשת הלידה היא בתשלום לשנתיים וחצי, ואם הגבר מחליט לצאת לחופשה נוספת בת חצי שנה, זה יכול להגיע לשלוש שנות חופשה בתשלום! ראיתי במו עיניי אצל חברים מקומיים. לא להאמין!

וכדי להמם אותה לכוון השני

בארה"ב החופשה היא חודש וחצי ולגבר אין כלום, ראיתי במו עיני ולא האמנתי...אם היה שנתיים וחצי חופשת לידה באמת לא ההיו לוקחים נשים לעבודה... ובנושא הנשאל ממליצה מאוד לא לספר לפני שבוע 12

fez1

New member
אתה נורמלי?? חכה חכה לתגובות! ../images/Emo67.gif../images/Emo122.gif

שירהד1

Member
מנהל
בנים יקרים-

אתם מוזמנים להשתתף בשיחה! הנושא נוגע לפי דעתי לכולם! (אבל אם נשאר קצת מהפופקורן, תעבירו אליי...).

א ו ט י

New member
מרפי צוחק על כולנו..... והוא צודק!!!

ושנייה ברצינות... אני לא אמא ועדיין לא יצא לי להרגיש סוג כזה של התלבטות אבל אני אומרת - קחי שנייה לחשוב מה היית עושה אם היה זה מקום העבודה שלך מזה שנים....? היית מספרת כבר בשלב זה או מחכה מעט....? ואחרי שתעני לעצמך בכנות, עשי בדיוק את הדבר שענית לעצמך!!! כי אני בעד כנות... ואז תחשבי, מה הבר הגרוע ביותר שיכול לקרות.....? שתפסידי את המקום.....? טוב אז אם ככה - סו בי איט!!! או בעברית, איט ווזנט מנט טו בי..... לא?! אנחנו חייבות לחשוב על עצמנו קצת. יש לנו נטייה לחשוב תמיד על המערכת, המטופלים והמשפחות ולשים עצמנו אי שם בסוף.... בהקשר זה ובהקשרים אחרים. אז חשבי על עצמך וצרכייך, את החשובה עכשיו, את והעובר בבטנך! ושיהיה במזל!!!!!

ass f

New member
../images/Emo140.gif תודה על ההשתתפות...

מקום העבודה שלי זה שנים (4) יודע על זה שבוע לפניי... הסייעות שמו לב שפתאום התלהבתי מהאוכל המוסדי והעלו את האפשרות - ולא נותר לי אלא להודות.... אין על האמהות האלה! ובינתיים, בקשר למקום החדש - כמו שהרגשתי, הם הגיבו לעניין והכל בסדר. אני מקווה שעם הליווי של כל הצוות היציאה שלי לחופשה לא תעשה רעידת אדמה לילדים. ועכשיו אערוק לי לפורום הריון....

למעלה