שאלה לכל המגמגמים

marlen

New member
../images/Emo62.gif שאלה לכל המגמגמים

רציתי לדעת אם אתם יודעים למה התחלתם לגמגם? ובאיזה גיל? האם זה עקב טראומה שעברתם? או שאין לכם מושג, וזה סתם פתאום התחיל... זה נורא מעניין אותי, אשמח אם תענו לי

לא יודעת...

אני זוכרת את עצמי מגמגמת מאז שאני זוכרת הערות ותגובות כלפי הדיבור שלי. אני זוכרת שהיו אומרים לי: "תדברי לאט , תנשמי נכון" וכו'...אני זוכרת שקרובת משפחה שלי צעקה כלפיי יום אחד: "מגמגמת אחת" ולא ממש הבנתי למה...(באותה תקופה ממש התחלתי להפנים שיש לי בעיה בדיבור). אמא שלי שנים הכחישה שבכלל יש לי בעיה , לטענתה יש לי בעיה של ביטחון עצמי.... אני חושבת שבעית הביטחון העצמי הלקוי נובעת מהגמגום , מהניסיון להסתיר אותו (גם בשביל אמא שלי) ולהיות שווה כ"כ הרבה שנים. אני חושבת שאני אשאל אותה מתי התחלתי לגמגם ואני מאוד מקווה לקבל ממנה תשובה כנה! אצלנו זה עובר במשפחה , אבא שלי גמגם {למרות שגם את זה אמא שלי דאגה לטשטש ולגיד שהגמגום שלו נבע מהלם קרב....(רק חבל שתכונה נרכשת לא יכולה לעבור בתורשה....)}

marlen

New member
תודה מירב

שענית לי על שאלתי. זה באמת מעניין אותי הנושא הזה. את רצינית שאף פעם לא שאלת מתי התחלת לגמגם? אני כל הזמן נוברת בזה עם הורי, וכל הזמן שואלת. אני גם יודעת מה היה המשפט הראשון המגומגם שלי בגיל 6. אצלי הגמגום התחיל עקב טראומה קשה שעברתי, אני מעדיפה לא לפרט.

shuky63

New member
אצלי התחיל בעקבות טראומה

בגיל 12.אבל זה התחיל בצורה קלה מאד כך שאינני יכול לשים את האצבע על היום שזה התחיל. אני זוכר שילד אמר לי מה אתה מגמגם ואני חשבתי שהוא צוחק כי לא שמתי לב.אבל התגובה שלו כנראה גרמה לי לשים לב כי הגימגום גבר ולאחר שהרבה ילדים התחילו להציק,הגעתי תוך חודש לגימגום קשה. זה כביכול פסיכולוגי אבל נראה לי ששום טיפול פסיכולוגי לא יגרום לי להגיב אחרת בכל פעם שאני פותח את הפה .התגובה בלתי רצונית ואין משמעות לעובדה שהיום אני מבין שאין לי מה לפחד.

זוהי השאלה של חיי , אני "מתה" לדעת

אבל אף פעם לא העזתי לשאול , זה היה "טאבו" בבית הורי , אני רק זוכרת תמונות מטושטשות שבגיל גן לקחו אותי לאיזהו טיפול פוליפים והבנתי שהיה איזשהוא קשר , מגיל 7-8 אני זוכרת את עצמי מגמגמת . זה מאוד מעניין ומסקנן אותי אבל. . .

מסתבר

שהרבה מבני משפחתי היו פעם מדברים מאוד מהר זה כולל אבא שלי וכמה דודים מהצד שלו אצלי הבעיה העיקרית היא לא בידיוק גמגום אלא יותר דיבור מהיר ומרוח לפעמים אני גם נתקע ומגמגמם אבל אולי זה מתקשר לדיבור המהיר שבעצם גמגום נובע מדיבור מהיר ככה שאצלי אולי זאת בעיה גנטית

שרוך

New member
הי מרלן

בס"ד הי מרלן ברוכה הבאה לפורום או קי אני לא יודע למה אבל יש לי השארה אני מפחד פחד מוות מטוסים ובעלי כנף ואני חושב שיש קשרלזה לגימגום אני התחלתי לגמגם מגיל 0 הורי לא הסתירו את זה אף פעם בחיים תמיד ניסו למצוא מה יעוזר איזה טיפול גם עכשו אני נמצא בטיפול הומופטי למה את מגמגת? שרוך

שרית 100

New member
לשרוך

אני מגמגמת עקב טראומה שעברתי בגיל 6 , תסלח לי אבל אני מעדיפה לא לפרט

מאז שאני זוכר את עצמי..

אצלי זה מגיע מאבא, אם כי הוא לא מגמגם אלא מדבר מהר ולא ברור ואני חושב שאצלי זה התחיל מזה שדיברתי מהר ולא הבינו אותי והגיעו הנסיונות לטשטש ולהחליף מילים ואח"כ הבושה לדבר פן אני יגמגם וחוזר חלילה

למעלה