שקיפות עורפית

פשושית30

New member
../images/Emo62.gifשקיפות עורפית

היי, לכולן.... אני בשבוע ה10 ומזריקה קלקסן קבוע וברוך ה' הכל בסדר והכל מתפתח כמו שצריך, הרופא שלי אמרה לי שכדאי לי לעשות שקיפות עורפית כי כשלוקחים קלקסן יש יותר סיכוי למומים בעובר, ולא ממש הבנתי עדיין למה זה נחוץ ומה זה בדיוק ממה שקראתי עד עכשיו הבנתי שזה רק אומר ממש בערך מה הסיכוי ולא ממש נותן ממד, אז אשמח לשמוע פרטים ממי שיודעת על שקיפות עורפית והאם זה באמת נחוץ, או שאני יכולה לוותר על הדיקה הזאת?? ויש לי עוד שאלה קטנה, אני מזריקה קלקסן רק במותניים כי בירך זה ממש כואב לי , מישהיא יודעת על עוד מקומות פחות כואבים שניתן להזריק??? תודה מראש פשושית

פעם ראשונה שאני שומעת את זה

ויש לי סטאז' מאוד, מאוד מכובד עם הקלקסן. קודם כל, עד כמה שידוע לי הפארין בכלל לא עובר את השלייה, אז איך זה יכול לגרום למומים בעובר? שנית, תאמיני לי שיצא לי לקרוא, לשוחח ולהתייעץ עם גורמים שונים בנושא נוגדי קרישה בהריון, ומה שנאמר לי שוב ושוב הוא שמה שמסוכן הוא קומדין, לא קלקסן. קומדין אכן ידוע כגורם אפשרי למומים עובריים, וזו הסיבה שחייבים לחתוך אותו מייד עם גילוי ההריון. א-ב-ל, בלי שום קשר לכל הסימפוזיון הזה מומלץ מאוד לבצע את בדיקת השקיפות העורפית. זו בדיקה זולה, פשוטה, קצרה, שנותנת אינפורמציה חשובה מאוד, במיוחד אם מצרפים אליה את בדיקת הדם (מה שנקרא סקר ביוכימי שליש ראשון). התוצאות שמתקבלות הן אמנם סטטיסטיות (סיכון של X:Y לתסמונת דאון), אבל הן בכל זאת משמעותיות ביותר כשמתלבטים לגבי מי שפיר, או אם חלילה מופיע סיבוך כלשהו בהמשך ההריון. יותר מזה, היום המגמה היא להדגיש את חשיבות ואמינות השקיפות העורפית על פני החלבון העוברי. בקיצור, אני בהחלט בעד הבדיקה הזו.
לגבי הזרקת הקלקסן, גם אני הזרקתי מאז ומתמיד במותניים, ואני מסכימה איתך שבירך זה הרבה יותר בעייתי. לא ניסיתי להזריק בשום מקום אחר, והאמת היא שלדעתי גם אין סיבה, המותניים (או האין-מותניים, בעוד אי-אילו שבועות...) סופגים היטב את הזריקות, וזה מהווה מטרד קטן מאוד. מקווה שעזרתי, עתליה

etti34

New member
גם פעם ראשונה שאני שומעת דבר כזה!

ולפני שהתחלתי להזריק קלקסן עשיתי לא מעט בירורים בנושא ההשפעה האפשרית על העובר. וכפי הידוע לי - אין כזו ! כפי שעתליה ציינה, שקיפות עורפית חשובה מכל מיני היבטים, כולל מומים שלא נבדקים בדיקור המי-שפיר, אם מחליטים לבצע. אין סיבה לוותר על בדיקה זו, שהיא לא פולשנית, לא מסוכנת, ויכולה רק לתרום אינפורמציה לגבי ההריון והעובר.

פשושית30

New member
תודה רבה על העצות

שלום לכן ותודה רבה על המידע והעיצות, ועכשיו אני הרבה יותר בטוחה ומשוכנעת ומבינה מה זה שקיפות עורפית ונראה לי שאני יעשה את הבדיקה, אז שוב תודה רבה על התמיכה מתי שצריך, ושיהיה לכן בהצלחה עם הקלקסן, וכמ שפחות כואב והריון בריא ומוצלח... פשושוית

3 איב

New member
קלקסן - יש תופעות לוואי???

גם לי קופרמינץ אמר שהחומר לא עובר את השילייה. אבל רציתי לשאול - האם ידוע לכן על השפעות אחרות על הגוף בעקבות ההזרקה? ניראה לי שזה ניפח לי את הגוף - האם גם לכן? והאם אפשר להזריק במותניים עד סוף ההריון? כי נדמה לי שקראתי שמחודש מסויים אמורים לעבור לירך.

etti34

New member
תופעת הלוואי שאני מכירה -

היא בריחת סידן מוגברת אצל נשים שהזריקו קלקסן לתקופה ממושכת (ממושכת יותר מאשר פרק הזמן של ההריון). לגבי ניפוח הגוף - לא מוכר לי, אולי מישהי אחרת פה נתקלה בזה.

בוודאי שיש

והעיקרית היא דימומים, כמובן (ע"ע מקרה אריאל שרון). יש נשים המזריקות במותניים עד תום ההריון. יש הטוענים שזה יעיל מעט פחות.

למעלה