תם הסקר... יחי הסקר החדש

Chocoholic

New member
../images/Emo62.gif תם הסקר... יחי הסקר החדש

לאחר שנבחר העשור האהוב בקריירה של דילן (שנות השישים), כעת נבחר האלבום האהוב ביותר מעשור זה. עד לפני כשבוע בערך, האלבום המוביל היה Highway 61 Revisited, אולם במהפך של הימים האחרונים, עקף אותו Blonde On Blonde והגיע למקום הראשון! ולהלן מספר הקולות שקיבל כל אלבום: 1) Bob Dylan - קול אחד. 2) The Freewhelin' Bob Dylna - שני קולות. 3) The Times They Are A-Changin - שני קולות. 4) Another Side Of Bob Dylan - קול אחד. 5) Bringing It All Back Home - קול אחד (זה היה אני
) 6) Highway 61 Revisited - ארבע קולות! 7) Blonde On Blonde - חמישה קולות! 8) The Basement Tapes - אפס. 9) John Wesley Harding - קול אחד. 10) Nashville Skyline - אפס (מה יש, לא אוהבים קאונטרי?
) הסקר החדש יבדוק מהו השיר האהוב / מועדף ביותר מתוך האלבום Blonde On Blonde
קדימה לדרך.

midnite vulture

New member
זה חסר מוצא!

שמעתי כל כך הרבה פעמים את Blonde On Blonde ככה שיצא שהשירים הגדולים שמתאהבים בהם מהר נשחקו קצת ולכן השירים האהובים עלי היום הם הזניחים יותר והרי הם לא באמת השירים הכי טובים! ובכלל, דילן מטבעו הוא לא זמר של להיטים אלא יוצר של יצירה ארוכה ומשובחת שצריך לתפוס אותה כמכלול אחד ולא כפרטים טובים יותר ופחות (כמו שלא היו עושים סקר מהו המשפט האהוב עליך מעל העיורון) ולכן הסקר היה צריך להפסק ברמת האלבומים. אבל כל זה הוא בלבול מוח טהור כי תמיד עדיף לפלרטט על דילן מאשר לכתוב מאמרים ארוכים על קולדפליי או somethin' like that.:).

Chocoholic

New member
לא בדיוק

נכון ששני הסקרים הקודמים היו יותר עניינים בכך שהם סקרו דברים יותר כוללים, כמו שכתבת, אך המטרה שלי היא בין היתר לבחון את הטעם בקרב חובבי דילן ולראות האם ישנם הבדלים, ואיזה. לא התפלאתי שבסקר הקודם, יותר ממחצית הקולות הלכו ל Highway 61 Revisited ו Blonde On Blonde , אך מצד שני היה קול אחד לאלבום הראשון... ושני קולות ל Freewheelin', ואף אחד לא הצביע ל Another Side Of Bob Dylan, מה שקצת הפתיע אותי. אמת שגם לא מומלץ לפרק אלבומים ולבחון מה יותר עדיף... אך זה קצת מגביל אותי ואת הפורום, וגם לא יכלתי לנתח שירים בודדים כפי שמדי פעם אני עושה. וכמו שאמרת, "תמיד עדיף לפלרטט על דילן"...

midnite vulture

New member
שאלה קטנה:

אני התחלתי את ההיכרות שלי עם דילן דרך Blonde On Blonde והתאהבתי קשות (מה שאומר ששמעתי את בלונד טריליון פעמים ובחרתי בו כאחד משלשת האלבומים שלי) מעבר לצליל של האלבום שבעיני הוא הכי מדוייק ומשובח היה משהו בטקסטים של דילן (על אהבות וכו') שעשה את האלבום לאישי וממילא גם קל להתחברות, מאז, קניתי את Highway 61 (שבחלקו פוליטי ובחלקו לא ברור) קניתי את Desire (שבחלקו פוליטי ובחלקו שירי אהבה מליציים מדי) קניתי את Slow Train Coming (שכולו טקסט דתי ארוך - מצויין - אבל לא מה שאני מחפש) וכו' וכו' לבסוף קניתי את Time Out Of Mind שהציל אותי אפי' שהוא לא הדילן הרגיל (צליל שונה), ועכשיו השאלה הקטנה:) - בהנחה שהבנת איזה דילן אני אוהב האם תוכל להמליץ לי על אלבום?

Yanchu

New member
אפשר לנסות?

טוב, אני לא בטוח אם אני אקלע לטעם שלך, אבל אני אנסה. האלבום הראשון שחשבתי עליו הוא Another side of Bob Dylan. בלי הרבה פוליטיקה, עם שיר אהבה מקסים כמו All I Really Want To Do, וגם האלבום נסגר עם אחד השירים האהובים עליי לפחות (ובכלל שיר מעולה) - It Ain't Me, Babe. הוא נראה לי הכי קולע (מהאלבומים שאני מכיר, לפחות). אם לא זה, חשבתי גם על New Morning ואולי אולי גם Bringing It All Back Home. נדמה לי שעוד מעט פירוט על האלבומים האלה (או בכלל) אפשר למצוא במאמרים, כל אלבום בשנים שלו. New Morning הוא אלבום איטי כזה, חמוד, ולדעתי שווה ביותר גם אם הוא לא מוזכר עם האלבומים הכי טובים באותו משפט. חכה לתגובות מאחרים, אני בטוח שיהיו רעיונות יותר טובים
(אגב, לסקר הזה עוד לא הצבעתי, קשה מדי... צריך לחשוב על זה עוד קצת)

Chocoholic

New member
Another Side Of Bob Dylan

יהיה גם ההמלצה שלי... ואני חושב שהבנתי איזה דילן אתה אוהב. זהו גם אלבום אקוסטי (מהתקופה הראשונה של דילן, שמאוד רצוי לשמוע ולהכיר, לאחר שכבר שמעת מספר אלבומים) וגם הכתיבה שלו כבר הגיעה לבשלות. האלבום הזה מביע את הצד הרומנטי של דילן (שעד עכשיו רק קיבל רמיזות פה ושם). Blood On The Tracks גם יהיה המשך מצוין, אם כי הוא יותר מריר ופחות "אופטימי" ותמים.

midnite vulture

New member
תודה

אני אנסה את Blood On The Tracks (שהומלץ לי עליו כבר בעבר) אבל ככל הנראה Blonde On Blonde ישאר חוויה חד פעמית. אתרגל לזה. נ.ב. אם כבר עסקנו בהמלצות האם עוד מישהו מכיר את ניק דרייק? (הוא נתפס אצלי כתואם דילן לא בצליל אמנם אבל בעומק ובאיכות).

Chocoholic

New member
זה לא חייב להישאר חוויה חד פעמית...

נכון שאצל דילן אין אותו דבר פעמיים ולעולם לא תשמע אצלו עוד משהו זהה או דומה ל Blonde On Blonde... אבל הוא הרבה יותר מהאלבום הזה. המאפיינים העיקריים שלו נמצאים בכל אלבום. לפעמים צריך לחפור ולהאזין טוב כדי למצוא אותם, אבל באלבומים היותר ידועים ונגישים, הם פשוט שם. הכתיבה, הדימוים, הנושאים... רק דרך ההגשה משתנה.

למעלה