איזה סיפורים אתם קוראים לפני השינה?

hag70

New member
../images/Emo63.gifאיזה סיפורים אתם קוראים לפני השינה?../images/Emo29.gif

אצלנו בזמן האחרון הלהיט הוא ספר בראשית פרק ט"ז
. אבל קראנו גם את פרק כ"א או את פרק כ"ט, תלוי בסיפור שמעניין את הילדה. את כל הסיפורים אנחנו קוראים ישירות מהתנ"ך כלשונם. אני לא יודע אם היא מבינה את כל הטקסט, אבל היא מאד נהנית מהסיפורים ולא מוכנה לותר על זה לפני השינה (בכלל היא אומרת שסיפורי התורה מאד מרגיעים אותה. גם את אלה שמספרים בגן וגם את אלה שסבתא מספרת לה - בשני המקרים מדובר הסיפורים הם, מן הסתם, בלשון יומיומית). ואיך זה אצלכם?

חבר משק

New member
משהו דומה

אצלנו לאחרונה התחלנו בנוהל הקראת סיפור לפני המקלחת ובינתיים הפופולרי הוא "שמוליק קיפוד" שאם הייתי מתאמץ בטח הייתי מצליח למצוא יסודות מקראיים... גם בייגלה הוא פייבוריט.

aviah

New member
רעיון מצוין :)

רק תזכיר להדיוטות מה זה בדיוק פרק ט"ז? עקידת יצחק :B אנחנו קוראים "איילת מטיילת" שהילד כבר מדקלם חצי בעל פה, ובזמן האחרון התחלנו "אבא יספר מה עשה היום, ואמיר יספר מה הוא עשה היום".

hag70

New member
דווקא סיפור לידת ישמעאל.

קראת טוב. ישמעאל. יש לנו סנטימנטים לסיפור הזה. כ"ט זה דווקא סיפור יעקב, רחל ולאה (...היו בעיניו כימים אחדים...). הילדה מבקשת את הסיפור ואנחנו יושבים חסרי אונים ומנסים למצוא את הסיפור בין אלפי הפרקים בתנ"ך (מזל שיש לנו מושג קלוש שמדובר בספר בראשית
). לפי דעתי פעם אחרונה קראתי בתנך בכיתה י"ב או י"א וזה היה לפני 20 שנה בערך. מה לא עושים בשביל הילדים שלנו...

aviah

New member
ואיך הילדה מקבלת את זה

שהוא היה בן לא אהוב, שנזרק מהבית?

hag70

New member
זה לא מופיע בפרק הזה

בפרק המדובר הוא רק נולד. אבל היא יודעת שאמא שלו נזרקה על ידי שרה למדבר ושממנו יצאו כל הערבים (ופה יש דילמה קשה. איך קוראים לעם שיצא מישמעאל? ערבים? מוסלמים? לכל אחד יש קונוטציה לא טובה :-\). כיוון שאנחנו יותר מחוברים לאמא שלו, אנחנו מסבירים שהיא היתה אשה מאד חזקה שהתנהגו אליה לא יפה ואלוהים מאד אהב אותה. גם עוד לא הגענו לשלב שהיא שמה אותו במדבר מאחורי שיח ונתנה לו למות בלי שהיא תראה. בכלל, כיוון שאנחנו לא דתיים בשום צורה, כל ההסברים שלנו הם לוגיים ומנסים תמיד להראות את הערכים האנושיים והאוניברסלים של הסיפור ומשתדלים לא להיות שיפוטיים. ותמיד מזכירים שאולי זה בעצם אף פעם לא קרה. דרך אגב, כיוון שהיא שמעה את סיפור עקידת יצחק (בגן אולי?) כבר היה לנו דיון ארוך ומסובך למה אלוהים ביקש מאברהם לעשות את זה למרות שהוא ידע שהוא אוהב את הבן שלו, למה דווקא מאבא ולא מאמא, למה הוא נתן לו לעבור כמעט את כל התהליך ורק בסוף הפסיק אותו ועוד
. לא תמיד קל, אבל מי אמר שקל להיות הורים.

aviah

New member
עקידת יצחק כבר בגן?

אולי אני אתחיל מספר יותר קל, שופטים, נניח, או שמואל א.

hag70

New member
גם לי זה נשמע מוזר, אבל עובדה שהיא מכירה את

הסיפור וזה לא מאיתנו. אולי מסבתא.

aviah

New member
מעניין

מעניין אותי לדעת איך הבן שלי יתמודד עם זה (הוא רק בן שנתיים היום).

SpringSeason

New member
למה לדעתך ספר שופטים קל יותר?

דוד המלך עשה מעשים רעים, הרבה אלימות מאורגנת, שאול מתאבד על חרבו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אנחנו לא מקריאים הם קוראים בעצמם../images/Emo13.gif טוב, שני הגדולים קוראים באמת, השלישי (בן 4 וחצי) התחיל ללמוד אותיות בגן, מאד גאה בזה, ואולי גם מתוך רצון לחקות את האח שישן איתו בחדר (בן 8) הודיע שגם הוא קורא בעצמו. ופיצקי רק בן 7 חודשים, איתו יש פעילות תרבותית אחרת (ריקוד, שירה).

9910

New member
אני אוהב סיפורים עם קצב

והוא לא חייב להבין הכל. הלהיט האחרון היא לאה גולדברג: בארץ סין (גר צ'ן סו לין), דב דובוני בן דוביים מצחצח נעליים, גן הכוכבים וגם אחרים כמו ויהי ערב של פניה ברגשטיין. כל אלה סיפורים שאהבתי בתור ילד וכמו כל קלאסיקה טובה גם הקטן לא נרדם בלעדיהן. היום לקח לו שעה להירדם כי אמא שלו התעקשה על פו הדב
. אנחנו שומרים את רינת הופר (חנן הגנן, איילת מטיילת) לשעות הערות כי אפשר להשתעשע איתם יותר- לנחש איזה חיה מסתתרת או לעשות קולות. ד"א זה אחד התענוגות הגדולים להרדים אותו עם שרשרת סיפורים טובה.

למעלה