דבר אלוהים
יוחנן ג': 1-21

../images/Emo63.gif דבר אלוהים ../images/Emo26.gif יוחנן ג': 1-21 ../images/Emo23.gif

אַחַד הַפְּרוּשִׁים מִמַּנְהִיגֵי הַיְּהוּדִים, נַקְדִּימוֹן שְׁמוֹ, בָּא אֶל יֵשׁוּעַ בַּלַּיְלָה וְאָמַר אֵלָיו: "רַבִּי, אֲנַחְנוּ יוֹדְעִים כִּי מֵאֵת אֱלֹהִים בָּאתָ לִהְיוֹת מוֹרֶה, שֶׁהֲרֵי אֵין אִישׁ יָכוֹל לַעֲשׂוֹת אֶת הָאוֹתוֹת שֶׁאַתָּה עוֹשֶׂה אֶלָּא אִם כֵּן אֱלֹהִים אִתּוֹ." הֵשִׁיב יֵשׁוּעַ וְאָמַר אֵלָיו: "אָמֵן אָמֵן אֲנִי אוֹמֵר לְךָ, אִם לֹא יִוָּלֵד אָדָם מִלְמַעְלָה, לֹא יוּכַל לִרְאוֹת אֶת מַלְכוּת הָאֱלֹהִים." שָׁאַל נַקְדִּימוֹן: "אֵיךְ יָכוֹל אָדָם לְהִוָּלֵד בִּהְיוֹתוֹ זָקֵן? הַאִם הוּא יָכוֹל לְהִכָּנֵס שֵׁנִית לְרֶחֶם אִמּוֹ וּלְהִוָּלֵד?" הֵשִׁיב יֵשׁוּעַ: "אָמֵן אָמֵן אֲנִי אוֹמֵר לְךָ, אִם לֹא יִוָּלֵד אִישׁ מִן הַמַּיִם וְהָרוּחַ לֹא יוּכַל לְהִכָּנֵס לְמַלְכוּת הָאֱלֹהִים. הַנּוֹלָד מִן הַבָּשָׂר בָּשָׂר הוּא וְהַנּוֹלָד מִן הָרוּחַ רוּחַ הוּא. אַל תִּתְמַהּ עַל שֶׁאוֹמֵר אֲנִי לְךָ כִּי עֲלֵיכֶם לְהִוָּלֵד מִלְמַעְלָה. הָרוּחַ נוֹשֶׁבֶת הֵיכָן שֶׁהִיא רוֹצָה וְאֶת קוֹלָהּ אַתָּה שׁוֹמֵעַ, אַךְ אֵינְךָ יוֹדֵעַ מֵאַיִן הִיא בָּאָה וּלְאָן הִיא הוֹלֶכֶת. כָּךְ כָּל מִי שֶנּוֹלָד מִן הָרוּחַ. הֵשִׁיב נַקְדִּימוֹן וְאָמַר לוֹ: "כֵּיצַד יִתָּכְנוּ הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה?" עָנָה יֵשׁוּעַ וְאָמַר אֵלָיו: "אַתָּה מוֹרֶה בְּיִשְׂרָאֵל וְאֵינְךָ יוֹדֵעַ אֶת זֹאת? אָמֵן אָמֵן אֲנִי אוֹמֵר לְךָ, אֶת אֲשֶׁר אָנוּ יוֹדְעִים אֲנַחְנוּ מְדַבְּרִים וְאֶת אֲשֶׁר רָאִינוּ עַל זֶה אֲנַחְנוּ מְעִידִים, וְאֶת עֵדוּתֵנוּ אֵינְכֶם מְקַבְּלִים. אִם בְּאָמְרִי לָכֶם דְּבָרִים מֵעִנְיְנֵי הָאָרֶץ אֵינְכֶם מַאֲמִינִים, אֵיךְ תַּאֲמִינוּ אִם אֹמַר לָכֶם דְּבָרִים מֵעִנְיְנֵי הַשָּׁמַיִם? אִישׁ לֹא עָלָה הַשָּׁמַיְמָה מִלְּבַד זֶה שֶׁיָּרַד מִן הַשָּׁמַיִם -- בֶּן-הָאָדָם. וּכְמוֹ שֶׁהִגְבִּיהַּ מֹשֶׁה אֶת הַנָּחָשׁ בַּמִּדְבָּר, כָּךְ צָרִיךְ שֶׁיּוּרַם בֶּן-הָאָדָם לְמַעַן יִהְיוּ חַיֵּי עוֹלָם לְכָל הַמַּאֲמִין בּוֹ; כִּי כֹּה אָהַב אֱלֹהִים אֶת הָעוֹלָם עַד כִּי נָתַן אֶת בְּנוֹ יְחִידוֹ לְמַעַן לֹא יֹאבַד כָּל הַמַּאֲמִין בּוֹ, אֶלָּא יִנְחַל חַיֵּי עוֹלָם. הֵן הָאֱלֹהִים לֹא שָׁלַח אֶת בְּנוֹ אֶל הָעוֹלָם לִשְׁפֹּט אֶת הָעוֹלָם, אֶלָּא כְּדֵי שֶׁיִּוָּשַׁע הָעוֹלָם עַל-יָדָיו. הַמַּאֲמִין בּוֹ אֵינֶנּוּ נִדּוֹן. מִי שֶׁאֵינֶנּוּ מַאֲמִין כְּבָר נִדּוֹן, מִפְּנֵי שֶׁלֹּא הֶאֱמִין בְּשֵׁם בֶּן-הָאֱלֹהִים הַיָּחִיד. וְזֶהוּ הַדִּין: הָאוֹר בָּא אֶל הָעוֹלָם וּבְנֵי הָאָדָם אָהֲבוּ אֶת הַחֹשֶׁךְ יוֹתֵר מִן הָאוֹר, כִּי רָעִים הָיוּ מַעֲשֵׂיהֶם. כָּל עוֹשֵׂה עַוְלָה שׂוֹנֵא אֶת הָאוֹר ואֵינוֹ בָּא אֶל הָאוֹר פֶּן יִוּכְחוּ מַעֲשָׂיו. אוּלָם עוֹשֵׂה הָאֱמֶת בָּא אֶל הָאוֹר לְמַעַן יִגָּלוּ מַעֲשָׂיו

התבוננות - הגות בדבר

ישוע מסביר חמש פעמים במילים שונות על הלידה החדשה, אם לא יולד אדם מלמעלה, לא יוכל לראות את מלכות האלוהים; אם לא יולד איש מן המים והרוח לא יוכל להיכנס למלכות האלוהים; הנולד מהרוח רוח הוא; עליכם להיוולד מלמעלה. הרוח נושבת היכן שהיא רוצה ואת קולה אתה שומע, אך אינך יודע מאין היא באה ולאן היא הולכת. כך כל מי שנולד מן הרוח. מהי הלידה החדשה? יש פה אנשים שנולדו מחדש? איך זה קרה לכם? מה הרגשתם? מה המשמעות של הדבר בחייכם? האם הדבר שינה אתכם? איך הלידה החדשה משפיעה עליכם ועל הסובבים אתכם?
אם יש לכם תובנות או מחשבות כלשהן על הפסוקים המדהימים האלה, אתם מוזמנים לשתף.

lion 7

New member
היא פתרון יעיל לאדם המיואש

/tapuzforum/images/Emo13.gifכפי ראינו במפגש עם ישוע האהוב , זה קרה לפני הרבה שנים , היינו על סף התהום ופתאום מופיע בחור ומספר על ישוע מנצרת , אומנם גם בהיותי נוצרי תמיד זנחתי אותו , חיפשתי דמות חזקה ולא איזה אדם סובלני שהראה דרך קשה לישום , עד שאתה כבר לא יכול הוא עדיין מושיט ידו ומבקש שהוא ימלוך על חייך ,לתת לו הוא לבד לשוט באוניית חייך , כל המשא הכבד שנשאתי על גבי הוא לקח ופשוט אתה אדם חדש , לתת לו לנווט את חייך , אתה צריך להגיד בפיך אתה מלך חיי וללמוד את דרכו היפה שמובילה לבית המוגן מכל פילוסופיות העולם המסכן זה , עולם שמקיא מתוכו יצורים מוזנחים והחזק טורף את הקטן והחלש , יש לאלה דרך מקלט והיא דרך ישוע , דרך ישוע היא לתת לו את הגה החיים ואז יש שינוי מבפנים שאתה מרגיש שאתה מרחף מעל העולם זה , זה לא אופיום לעמים לא , זו דרך שנבדקה על ידי מכל הבחינות והיא אולטמטיבית ויעילה ויש לה הרבה צדדים טובים ..

למעשה זהו הפתרון היחיד../images/Emo13.gif

"דרך ישוע היא לתת לו את הגה החיים ואז מתרחש שינוי מפנים שגורם לך להרגיש שאתה מרחף מעל העולם הזה" עוד...

lion 7

New member
יש הרבה

הוא כבר תלוי במדינה אחרת (בשמיים) לא מהעולם הזה, הוא אדם רוחני (המילה זו בעייתית אם נשווה אותי עם אנשי דת, הוא לא דתי , הוא פשוט יצירה חדשה שנוצר מחדש בדמות אלוהים מרוח הקדש, הוא אדם רוחני לא טבעי (בשרי) , הוא גדל על בסיס חלב אלוהי ישועי (אלוהי היא מלה שחוזרת על עצמה אצל דתות שמימות אבל זה לא אותו דבר) הוא גדל בסביבה רוחנית ישועית כאשר האבא הוא ישוע והמורה שלו שלא יפקיר אותו הוא רוח הקדש (מי יעז להתקרב לאדם כזה) לא מבחינת כח אלא מבחינת שמירה עליו כמו בובת עיניו של ישוע, הוא גדל לא כמו שהוא היה, כבר לא נשקר (ואםשיקר יש מנגנון פנימי שמורה לו על הטעות זו דרך רוח הקדש) הוא כבר לא מספר בדיחות בין חבריו על ימין ועל שמאל , פשוט הראש החושים הם אדם\ישות אחרת , הוא חי בתקווה שיום יבוא ויהיה בקרבת המציל שהפך את עולמו הוא חי בירח דבש לא מהעולם הזה (יש הרבה ירחי דבש שלא היה להם סיומת טובה ) אבל הקשר הזה עם אהובו (ומילה זו גם לא מהעולם זה) ישוע שהציל אותו ונתן לו חיים אחרים זהות חדשה, מתחיל לספר לאחרים על השינוי בחייו, ואם לא אז חייו מספרים הכל, הוא מתחיל להיות אלמוני, בערך הוא היה אולי מפורסם בקרב העולם הזה אבל עכשיו זה סיפור אחר, הוא כל מה שהימר עליו נחשב כאפס מול מה שהוא מצא (משל הדר או החפץ היקר ערך שמצאה האישה כאשר היא טאטאה את הבית ) הוא גדל וחי בעולם הזה , הגופ לא מענין אותו הרבה מלבד שמירה בסיסית עליו, לא האוטו מענין לא הבית לא הכסף, הוא יודע שאלה דברים שלא יתנו לו חיי רוגע בחיים האלה, אולם הוא יאגור הרבה דברים במעשיו הטובים לאחרים , אמונה בלי מעשים הוא מת, לכן הוא חי בשביל אחרים למען אחרים, אם יזדמן לו לעזור לזולת לא יהסס, על פניו יש תמיד שמחה לא מובנת כאשר אחרים מתלוננים על החיים אלה ואין פתרון זה על קצת המזלג !! איתן לאחרים לכתוב את אשר על ליבם אפשר לומר : יושע יברך אתכם ? יום טוב וישוע ישמור על כולם במדינתנו הקטנה אמן

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהלידה החדשה היא הרגע הכי חשוב בחיי האדם

זה הרגע שבו הוא עובר מהחושך לאור.. מהמוות לחיים.. מחיי עבדים..לחיי בנים יורשים.. מחיי מרמור וטינה..לחיי סליחה ואהבה בלתי מותנית.. מצד שני , כל אחד עובר את הרגע הזה אחרת.. ואחרי הרגע הראשון שמלא שחרור, שמחה וריגוש.. הודייה ואהבה וכוח.. אחרי זה..מתחילה דרך לא קלה..שצריכה עבודה ומשמעת..אמנם עבודה קשה אך אם תעלה על המפתח הנכון לשינוי..אז הכל יזרום קל יותר..ותעבור את הגבעות וההרים עם חיוך.. המפתח הוא המשמעת.. לא להתמרד.. וגם את זה נדע לעשות בקלות ומכל הלב..אם נדע לאהוב את מי שאהב אותנו קודם.. נאהב אותו בגלל מי שהוא..ולא בגלל מה שהוא נותן לנו או כי הוא גם אוהב אותנו.. אם נאהב מספיק.. לא נתמרד.. ואם לא נתמרד ונחיי על פי מילת אלוהים.. נחיה בחסדו וידו תהיה איתנו.. נחווה חיי ניצחון רוחני וברכות.. ונרגיש את הכוח והשלטון של רוח הקודש ממלא אותנו.. זו נוסחה מנצחת, ואושרי מי שחיי על פיה

איך הדבר התרחש בחייך?

הרגשת משהו כשנולדת מחדש? מה השינוי העיקרי שהתרחש בחייך בעקבות הלידה החדשה?

הכרחי../images/Emo26.gif

ההיוולדות מחדש היא הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לבן-אדם, אם היו מציעים לי 50 מיליארד יורו תמורת הלידה החדשה, הייתי דוחה את ההצעה על הסף. אין שום דבר בעולם שיכול להישוות ללידה החדשה. שום דבר לא יכול לקנות את זה, שום דבר לא יכול גם לקחת את זה מהאדם שנולד מחדש מלבד הוא עצמו. זאת לא חוויה חד פעמית, למרות שהיא מתרחשת רק פעם אחת, אלא חוויה שנמשכת וגדלה צומחת ומתפתחת. איך מתרחשת הלידה מחדש? איך אדם נולד מלמעלה? אם נקרא שוב את הפסוקים של יוחנן ג', אפשר לראות שישוע מדבר על אמונה, אמונה בו. אמונה אשר שכרה חיי עולם(שלמעשה מתחילים מיד מהרגע שבו מתחיל להאמין). הלידה חדשה מתחילה מהרגע שהאדם מקבל את ישוע המשיח לחייו, כמושיע, כפודה כגואל וכמלך המשיח. מה הלידה החדשה עושה? הלידה החדשה גורמת לאדם להאמין בישוע שהוא בן-האלוהים, שהוא המשיח, ושהוא אלוהים בכבודו ובעצמו שירד למטה לעולם ולבש דמות של אדם, סבל מת נקבר, קם לתחייה ועלה למרום לשבת לימינו של האב. היא לא עקרון של איזו דת כלשהי, או הליכה אחרי קבוצה של אנשים שמאמינים בדבר וגלל שהם מאמינים גם אני מאמין, אלא שיכנוע פנימי עמוק, ידיעה ממשית וברורה, שישוע המשיח חי, ומלא בחיים - ועוד איזה חיים. הלידה החדשה גורמת לאדם, לעזוב את כל הבלי העולם הזה מאחור. אני זוכר שלאחר שנולדתי מחדש, מאד הפתיע אותי העובדה, שהספרים שקראתי לפני שקיבלתי את האדון, והמוסיקה והסרטים והטלוויזיה - מכל אלה התחלתי לאבד עניין, ועד היום רק גורמים לי לפהק לכשאני עומד מולם. לפני שקיבלתי את האדון לחיי(הייתה לי הכרות איתו במשך חמש שנים, אך לא קיבלתי אותו באמת כמושיע ומלך על חיי), לא חשבתי שעליי להלל את אלוהים, לא היה לי רצון כזה. לאחר שנולדתי מחדש, הבנתי שלזה נקראתי, להלל אותו ולשבח אותו. לפני שנולדתי מחדש, אני הייתי מרכז הוויתי והכל סבב סביבי אחרי שנולדתי מחדש ישוע הוא מרכז הוויתי והכל סובב סביבו לפני שנולדתי מחדש, ליבי היה מלא בפחד, אחרי שנולדתי מחדש ליבי החל להתמלא באהבה ובחמלה, וממשיך להתמלא בהם עוד ועוד. הללויה! ביום שבו קיבלתי את האדון לחיי כמלכי ומושיעי, ביום שבו נולדתי מחדש, כשהזמנתי את האדון, לא הרגשתי שום דבר מיוחד, למעשה לא הרגשתי כלום, אך האפקט של הלידה החדשה שינה אותי ועוד ממשיך לשנות אותי. איך אני יודע? טוב קודם כל אני חש בשינוי, כשאני מתבונן על העבר אל מה שהייתי ועל מה שאני עכשיו. כשאשתי ראתה את התמונות שלי לפני שבאתי לאדון ואחרי, היא התפלאה וראתה את ההבדל המשמעותי בעיניים. רועי הקהילה שלי, והאחים והאחיות שלי, אמרו לי שהשתנתי, כמו גם שאני רואה בהם את השינויים שהם עוברים באמצעות רוח הקודש. החיים שלי יותר שקטים, יותר שלווים, יותר בטוחים. למה? כי אלוהים איתי, כי אלוהים מגן ושומר עלי, והוא חי בתוכי. יש בי כוח לא מעצמי אלא כוח על-טבעי שנובע לא ממני, אלא ממנו- מהמשיח ישוע, מרוח הקודש. יש בי שמחה שאף אחד לא יכול לקחת אותה, גם לא נסיבות קשות, שאנו מתנסים בהם מפעם לפעם. אם לא קיבלת את האדון ישוע המשיח לחייך, ואתה רוצה להכיר אותו, לדעת אותו. אם אתה רוצה להיוולד מחדש אתה מוזמן לכתוב במסר אישי, אליי או אל ליאון או אל מיי-שפרד או כל מי שאתה מכיר שנולד מחדש. אנחנו נתפלל עבורך ואיתך ונדריך אותך אליו אל ישוע המשיח, אל מלכות האלוהים. ישוע אוהב אותך, ומחכה לך שתפתח לו את דלת לבך, שהוא יוכל להיכנס ולסעוד ביחד איתך, כלומר להתחבר איתך. ישוע רוצה לתת לך את השלום שלו, את השמחה שלו, את החיים שלו. כל שעליך לעשות הוא לפתוח אליו את לבך להתפלל במילים שלך ולהזמין אותו אל חייך כמלך וכמושיע.

מקנא בכם

מה צריך לעשות להתפלל אני מתפלל המון לקרוא בכתובים אני קורא עדיין לא מרגיש שינוי אמיתי אני מרגיש אותו בן אדם ואני מת להמית אותו ולהוולד מחדש מודה שלא נטבלתי ואיני הולך לקהילות זה קשה שצריך להתמודד מול העולם שאינו מאמין ואה הופך להיות כמותם שוב בשפה בחשיבה בהנהגות איך עושים הפרדה איך? איך שאתה חי בסביבה כזו מהצריך לעשות להתנתק מכולם ולהיות רק עם מאמינים? "אני הייתי מרכז הוויתי והכל סבב סביבי אחרי שנולדתי מחדש ישוע הוא מרכז הוויתי והכל סובב סביבו לפני שנולדתי מחדש, ליבי היה מלא בפחד, אחרי שנולדתי מחדש ליבי החל להתמלא באהבה ובחמלה, וממשיך להתמלא בהם עוד ועוד. " אשמח אם תוכל להסביר לי איזה פחדים היו לך בלב מאיזו בחינה פחדים? דבר אחד אני יכול להעיד עליו וזה שיש לי תמיד שלום רוגע ושלווה שאני "מתעסק" בכל הנוגע בישוע אם זה קריאה בכתובים ותפילה או מחשבה עליו

שאלת מה צריך לעשות...../images/Emo161.gif

בכדי שאדם יוושע עליו להאמין ולהיטבל. "אָמַר לָהֶם: "לְכוּ אֶל כָּל הָעוֹלָם וְהַכְרִיזוּ אֶת הַבְּשׂוֹרָה לְכָל הַבְּרִיאָה. הַמַּאֲמִין וְנִטְבָּל יִוָּשַׁע, וּמִי שֶׁלֹּא יַאֲמִין יֶאְשַׁם." (מרקוס ט"ז: 15,16) בכדי שהאדם הישן באמת ימות עליך להיטבל, כיוון שהטבילה היא המתת האדם הישן, הטבילה עצמה היא קבורה(כשאתה נמצא מתחת למים), וכשאתה יוצא מהמים, אתה קם ביחד עם ישוע מהמתים, אתה הופך לבריאה חדשה ומתיישב בחברת ישוע במרומים לימינו של האב. בכדי להיוושע עלינו להאמין ולהיטבל במים. בנוסף אנחנו זקוקים לקהילה, אנחנו זקוקים לחברה של מאמינים אחרים, בכדי להיבנות, בכדי להתחזק, בכדי לגדול ולצמוח ולהיכנס אל הקריאה שאלוהים קורא אותנו אליה. בלי הקהילה אנחנו לא יכולים להתקיים. אתה יודע מה יש לי סיפור, שקראתי בפורום אחר, אני חושב שזה היה בפורום דתיים, ואני לא זוכר את שמו של הכותב, אך זה הסיפור: איש אחד שנהג להשתתף באיזו קבוצה אחת באופן קבוע, הפסיק להגיע לקבוצה ללא כל הודעה. לאחר מספר שבועות, מנחה הקבוצה החליט ללכת לבקר אותו בביתו. היה זה לילה מאוד קר. המנחה מצא את האיש יושב מול אח בוערת, האש הדולקת היתה חמימה ומזמינה. האיש הבין את סיבת ביקורו של המנחה והזמין אותו לשבת לידו, בכיסא נוח מול האח. המנחה התיישב בשקט וחיכה... שקט עמוק שרר ביניהם. שני הגברים רק התבוננו באש, בריקודי הלהבות מסביב לעצים הבוערים. כעבור מספר דקות, בחן המנחה את הגחלים, קם אל עבר האח ובזהירות רבה, בחר באחד מהבולטים בהם, ואט אט הרחיק אותו מהאש. הוא חזר לכורסתו, ונשאר יושב, והמתין. המארח התבונן בתהליך בתשומת לב, מרותק למעשיו של המנחה. אט אט החל הגחל לדעוך, בתחילה הגחל איבד את הברק, ואחר כך כבה כמעט לגמרי. תוך זמן קצר, מה שהיה קודם חגיגה של אור וחום הפך להיות גחל מכוסה שכבה של אפר אפור, מת, שחור וקר. אף מילה לא נאמרה בין המארח לאורחו מתחילת הערב. המנחה, בעוד הוא מתכונן לעזוב לביתו, החזיר שוב את הגחל הקר וחסר התועלת למרכז הלהבות. כמעט מיד הוא חזר לבעור, כשהוא ניזון מהאור והחום של הגחלים הסמוכים לו. משעמד המנחה ליד הדלת, אמר לו מארחו: תודה על הביקור שלך ועל השיעור הנפלא שלימדת אותי! אחזור לקבוצה, תבורך! כולנו חלק מקבוצה.. כל אחד הוא חלק מלהבה, וכשאנחנו מתרחקים זה מזה, אנחנו מאבדים את הברק.. את האור שבנו... ואנחנו האחראים לכך, לשמור על הלהבה שתשאר דולקת, כדי שהיא תהיה חזקה, יעילה ומתמשכת.. אנחנו צריכים לשמור שהלהבה תמשיך לבעור.. להאיר ולחמם... סיפור יפה לא? אנחנו זקוקים אחד לשני, במיוחד באמונה המשיחית, אנחנו לא יכולים להתבודד ולא להתחבר אחד עם השני. אני חושב שלולא הקהילה שלי, אין סיכוי שהייתי מגיע לאנשהו, לא שהגעתי, עוד יש לי הרבה מאד לרוץ במרוץ שהוכן עבורי. אך הרבה בזכות הקהילה שלי, אני עומד היום במשיח, בטח שהדבר הוא בזכות רוח הקודש, אך הרוח פועל דרך האנשים בקהילה. מי שיגיד לך שאין כל צורך בקהילה ובאנשים אחרים, ושרוח הקודש לא מדבר דרך אנשים אחרים, אין הוא מבין דבר, והגאווה ממלאת את ליבו. אז אולי דבר ראשון שעליך לעשות הוא, לבקש מהאדון שידריך אותך אל הקהילה שבה הוא רוצה שאתה תהייה(אין פה שאלה אם הוא רוצה שתהייה חלק מקהילה -הדבר ברור מהכתובים שכן) וכשתגיע לקהילה יגיע גם הדבר השני שעליך ועל כל מי שמגיע לאמונה בישוע המשיח לעשות - להיטבל במים בשמו.
לפני שהגעתי לאמונה, לא הייתה בליבי אהבה, היה שם פחד כמו שקיים בליבותיהם של כל האנשים שלא מאמינים. הפחד אצלי היה מאנשים, ממה יחשבו עליי, והרבה מאד פחדים לגביי מה יהיה בעתיד, היה לי גם פחד מהמוות, ופחד שלא אוהבים אותי, ומכל אלה ועוד אלוהים שחרר אותי. תודה לאל! אלוהים אוהב אותך, והוא רוצה את הטובה שלך. תן לו להדריך אותך ולדבר אל ליבך.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo45.gifסיפר יפה ומלמד../images/Emo132.gif

ואני שותפה למצב של הפחדים שהיו לי לפני האמונה.. כי הפחד הוא ההפך מאמונה.. האמונה בישוע מרחיקה את הפחדים שלנו וממלאת את הלב באהבה טהורה מתוקה ובלתי מותנית.. שמיועדת בין השאר לחבק את בני העולם ולהדריכם לדלת המלכות

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהפסוקים בערבית..../images/Emo63.gif

1 كان انسان من الفريسيين اسمه نيقوديموس رئيس لليهود. 2 هذا جاء الى يسوع ليلا وقال له يا معلّم نعلم انك قد أتيت من الله معلّما لان ليس احد يقدر ان يعمل هذه الآيات التي انت تعمل ان لم يكن الله معه. 3 اجاب يسوع وقال له الحق الحق اقول لك ان كان احد لا يولد من فوق لا يقدر ان يرى ملكوت الله. 4 قال له نيقوديموس كيف يمكن الانسان ان يولد وهو شيخ.ألعله يقدر ان يدخل بطن امه ثانية ويولد. 5 اجاب يسوع الحق الحق اقول لك ان كان احد لا يولد من الماء والروح لا يقدر ان يدخل ملكوت الله. 6 المولود من الجسد جسد هو والمولود من الروح هو روح. 7 لا تتعجب اني قلت لك ينبغي ان تولدوا من فوق. 8 الريح تهب حيث تشاء وتسمع صوتها لكنك لا تعلم من اين تأتي ولا الى اين تذهب.هكذا كل من ولد من الروح 9 اجاب نيقوديموس وقال له كيف يمكن ان يكون هذا. 10 اجاب يسوع وقال له انت معلّم اسرائيل ولست تعلم هذا. 11 الحق الحق اقول لك اننا انما نتكلم بما نعلم ونشهد بما رأينا ولستم تقبلون شهادتنا. 12 ان كنت قلت لكم الارضيات ولستم تؤمنون فكيف تؤمنون ان قلت لكم السماويات. 13 وليس احد صعد الى السماء الا الذي نزل من السماء ابن الانسان الذي هو في السماء 14 وكما رفع موسى الحية في البرية هكذا ينبغي ان يرفع ابن الانسان 15 لكي لا يهلك كل من يؤمن به بل تكون له الحياة الابدية. 16 لانه هكذا احب الله العالم حتى بذل ابنه الوحيد لكي لا يهلك كل من يؤمن به بل تكون له الحياة الابدية. 17 لانه لم يرسل الله ابنه الى العالم ليدين العالم بل ليخلّص به العالم. 18 الذي يؤمن به لا يدان والذي لا يؤمن قد دين لانه لم يؤمن باسم ابن الله الوحيد. 19 و&#1

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifההמשך ש../images/Emo43.gif חתך...

19 وهذه هي الدينونة ان النور قد جاء الى العالم واحب الناس الظلمة اكثر من النور لان اعمالهم كانت شريرة. 20 لان كل من يعمل السيّآت يبغض النور ولا يأتي الى النور لئلا توبخ اعماله. 21 واما من يفعل الحق فيقبل الى النور لكي تظهر اعماله انها بالله معمولة

הדגשה../images/Emo20.gif

ראשית אנו רואים בפסוקים האלה, שישוע אומר שהוא האור שבא אל העולם, הוא בא בכדי שהעולם יוושע על-ידיו, ושכל מי שמאמין בו ינחל חיי עולם. הוא אומר פה שיש לו הרבה דברים לאמר לנו לא רק מענייני הארץ אלא גם מענייני השמים, ומי יכול להגיד דבר מענייני השמים אם הוא לא היה קודם בשמיים. הוא מגלה לנו פה בפסוקים אלו שהוא עצמו ירד מהשמים. מילים כמו אלה שאמר ישוע יכול להגיד רק מי שהיה בשמים, רק מי שהיה בכור הבריאה להיוולדות מלמעלה, ישוע לא נברא הוא נולד, אך הוא הפך את עצמו לחלק מהבריאה ולכן הוא בכור הנולדים מלמעלה.

lion 7

New member
עדיין לא יודעים הרבה על השמיים

מה שידוע שישוע היה מבראשית (מלת אלוהים) אנחנו לא יכולים להבין לפי השכל שלנו המוגבל מהות אלוהים או דברים שמיימים אם לא נולדנו מלמעלה (כי גם אחרח הלידה החדשה נפתחות מולנו הרבה דרכים ישרים ברוח הקדש וזה חשוב בכדי לדעת על סודות השמיים) אז ישוע היה מבראשית (יוחנן א) וגם הוא היה בחיק האב , ישוע הוא מתנת אלוהים לעולם, בכדי שהם יקבלו את מה שגם הוא קבל ומקבל וזה גם יוריש לנו בעתיד, הכי חשוב להתמיד בדרך זו שהיא היחידה לישועה ואני מסכים טוטלי לגבי השאר יעקב ישוע מספר על מה יש למעלה כי הוא מלמעלה ואין אדם עלה מלבד זה שהיה למעלה וירד להיות ביננו בכדי לספר על דברים שמימיים ... הלואי שיום אחד נראה את השמים האלו...

יום אחד נהייה בשמים

ויום אחד השמים ירדו לפה. ולמעשה מלכות השמים כבר פה, ברוח הקודש שנמצאת בתוכנו. עד כמה אנו מאפשרים לרוח הקודש לפעול בחיינו - זאת השאלה. בכל פעם שאדם שנושע, פועל ברוח הקודש, מלכות השמים מקבלת ביטוי על הארץ.

למעלה