דבר ה'

../images/Emo63.gifדבר ה'../images/Emo23.gif

"אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם; הִתְהַלְּכוּ בְּדֶרֶך הָרוּחַ וְלֹא תְּמַלְּאוּ אֶת תַּאֲווֹת הַבָּשָׂר; כִּי הַבָּשָׂר מִתְאַוֶּה לְמַה שֶּׁבְּנִגּוּד לָרוּחַ, וְהָרוּחַ מִתְנַגֶּדֶת לַבָּשָׂר; שְׁנֵיהֶם מִתְנַגְּדִים זֶה לָזֶה וְלָכֵן אֵינְכֶם יְכוֹלִים לַעֲשׂוֹת אֶת מַה שֶּׁבִּרְצוֹנְכֶם. אֲבָל אִם הָרוּחַ מַנְהִיגָה אֶתְכֶם, אֲזַי אֵינְכֶם כְּפוּפִים לַתּוֹרָה. מַעֲשֵׂי הַבָּשָׂר גְּלוּיִים וְאֵלֶּה הֵם: נִאוּף וּזְנוּת, טֻמְאָה, זִמָּה, עֲבוֹדַת אֱלִילִים, כִּשּׁוּף, שִׂנְאָה, מָדוֹן, צָרוּת עַיִן, כַּעַס, מְרִיבָה, מַחֲלוֹקוֹת, כִּתּוֹת, קִנְאָה, שִׁכְרוּת, הוֹלְלוּת וְכַדּוֹמֶה. אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם מֵרֹאשׁ מַה שֶּׁכְּבָר אָמַרְתִּי: עוֹשֵׂי מַעֲשִׂים כָּאֵלֶּה לֹא יִירְשׁוּ אֶת מַלְכוּת הָאֱלֹהִים. לְעֻמַּת זֹאת, פְּרִי הָרוּחַ הוּא אַהֲבָה, שִׂמְחָה, שָׁלוֹם, אֹרֶךְ רוּחַ, נְדִיבוּת, טוּב לֵב, נֶאֱמָנוּת, עֲנָוָה, רִסּוּן עַצְמִי -- עַל מִדּוֹת כָּאֵלֶּה אֵין תּוֹרָה חָלָה. הָאֲנָשִׁים הַשַּׁיָּכִים לַמָּשִׁיחַ צָלְבוּ אֶת בְּשָׂרָם עִם תְּשׁוּקוֹתָיו וְתַאֲווֹתָיו. אִם חַיֵּינוּ מִן הָרוּחַ, הָבָה גַּם נִתְהַלֵּךְ עַל-פִּי הָרוּחַ."
מַעֲשֵׂי הַבָּשָׂר גְּלוּיִים וְאֵלֶּה הֵם: נִאוּף וּזְנוּת, טֻמְאָה, זִמָּה, עֲבוֹדַת אֱלִילִים, כִּשּׁוּף, שִׂנְאָה, מָדוֹן, צָרוּת עַיִן, כַּעַס, מְרִיבָה, מַחֲלוֹקוֹת, כִּתּוֹת, קִנְאָה, שִׁכְרוּת, הוֹלְלוּת וְכַדּוֹמֶה.
מישהו יכול לתת דוגמאות נוספות למעשיי הבשר?
מה המשמעות של הליכה על פי הרוח? איך מתהלכים על-פי הרוח?
אם יש לכם מחשבה הגותית כלשהי, תובנות כלשהן, או כל דבר אחר שיש לכם לומר לגבי הפסוקים האלה אתם מוזמנים לכתוב.

מעשי בשר

רדיפה אחרי תהילה וכבוד רדיפת אהבת העולם על פני אלוהים.. דבר ה' מים חיים לחלוטין במציאות בה אתה נמצא עם אנשים שלא מאמינים דבר ה' מחזיר אותך למוטב יותר ויותר אני מבין כמה זה הכרחי להיות בסביבה של מאמינים..!

מים חיים!

הבשורה על-פי יוחנן פרק ד 9 אָמְרָה לוֹ הָאִשָּׁה הַשּׁוֹמְרוֹנִית: "אֵיךְ אַתָּה, שֶׁיְּהוּדִי אַתָּה, מְבַקֵּשׁ מִמֶּנִּי לִשְׁתּוֹת וַאֲנִי אִשָּׁה שׁוֹמְרוֹנִית?" -- כִּי הַיְּהוּדִים אֵינָם מִתְעָרְבִים עִם שׁוֹמְרוֹנִים. 10 הֵשִׁיב יֵשׁוּעַ וְאָמַר לָהּ: "לוּ יָדַעַתְּ אֶת מַתְּנַת הָאֱלֹהִים וּמִי הוּא הָאוֹמֵר לָךְ 'תְּנִי לִי לִשְׁתּוֹת', הָיִית אַתְּ מְבַקֶּשֶׁת מִמֶּנּוּ וְהוּא הָיָה נוֹתֵן לָךְ מַיִם חַיִּים." 11 אָמְרָה לוֹ הָאִשָּׁה: "אֲדוֹנִי, אֲפִלּוּ דְּלִי אֵין לְךָ וְהַבְּאֵר עֲמֻקָּה, אִם כֵּן מֵאַיִן לְךָ מַיִם חַיִּים?(תהילים לו' י') 12 הַאִם גָּדוֹל אַתָּה מִיַּעֲקֹב אָבִינוּ שֶׁנָּתַן לָנוּ אֶת הַבְּאֵר וְשָׁתָה מִמֶּנָּה הוּא וּבָנָיו וּמִקְנֵהוּ?" 13 עָנָה יֵשׁוּעַ וְאָמַר לָהּ: "כָּל הַשּׁוֹתֶה מִן הַמַּיִם הָאֵלֶּה יִצְמָא שׁוּב, 14 אֲבָל הַשּׁוֹתֶה מִן הַמַּיִם אֲשֶׁר אֲנִי אֶתֵּן לוֹ לֹא יִצְמָא לְעוֹלָם; הַמַּיִם שֶׁאֶתֵּן לוֹ יִהְיוּ בּוֹ לִמְקוֹר מַיִם נוֹבְעִים לְחַיֵּי עוֹלָם." 15 אָמְרָה לוֹ הָאִשָּׁה: "אֲדוֹנִי, תֵּן לִי אֶת הַמַּיִם הָהֵם כְּדֵי שֶׁלֹּא אֶצְמָא וְלֹא אָבוֹא הֵנָּה לִשְׁאֹב."

אשרי האיש

תהילים פרק א א אַשְׁרֵי הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא הָלַךְ בַּעֲצַת רְשָׁעִים וּבְדֶרֶךְ חַטָּאִים לֹא עָמָד וּבְמוֹשַׁב לֵצִים לֹא יָשָׁב׃ ב כִּי אִם בְּתוֹרַת יְהוָה חֶפְצוֹ וּבְתוֹרָתוֹ יֶהְגֶּה יוֹמָם וָלָיְלָה׃ ג וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל-פַּלְגֵי-מָיִם אֲשֶׁר פִּרְיוֹ יִתֵּן בְּעִתּוֹ וְעָלֵהוּ לֹא-יִבּוֹל וְכֹל אֲשֶׁר-יַעֲשֶׂה יַצְלִיחַ׃ ד לֹא-כֵן הָרְשָׁעִים כִּי אִם-כַּמֹּץ אֲשֶׁר-תִּדְּפֶנּוּ רוּחַ׃ ה עַל-כֵּן לֹא-יָקֻמוּ רְשָׁעִים בַּמִּשְׁפָּט וְחַטָּאִים בַּעֲדַת צַדִּיקִים׃ ו כִּי-יוֹדֵעַ יְהוָה דֶּרֶךְ צַדִּיקִים וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים תֹּאבֵד׃ מתי י"ג 3 אָז דִּבֵּר אֲלֵיהֶם רַבּוֹת בִּמְשָׁלִים וְאָמַר: "הִנֵּה הַזּוֹרֵעַ יָצָא לִזְרֹעַ. 4 כַּאֲשֶׁר זָרַע נָפְלוּ כַּמָּה זְרָעִים בְּשׁוּלֵי הַדֶּרֶךְ וּבָאוּ צִפֳּרִים וְאָכְלוּ אוֹתָם. 5 אַחֵרִים נָפְלוּ עַל אַדְמַת טְרָשׁיִם, בְּמָקוֹם שֶׁלֹּא הָיְתָה לָהֶם הַרְבֵּה אֲדָמָה, וּמִהֲרוּ לִצְמֹחַ מִפְּנֵי שֶׁלֹּא הָיְתָה לָהֶם אֲדָמָה עֲמֻקָּה. 6 אוּלָם כְּשֶׁזָּרְחָה הַשֶּׁמֶשׁ נִצְרְבוּ וּבְאֵין שֹׁרֶשׁ הִתְיַבְּשׁוּ. 7 אַחֵרִים נָפְלוּ בֵּין קוֹצִים, אַךְ הַקּוֹצִים צָמְחוּ וְהֶחֱנִיקוּ אוֹתָם. 8 וַאֲחֵרִים נָפְלוּ עַל אֲדָמָה טוֹבָה וְעָשׂוּ פְּרִי -- זֶה פִּי מֵאָה, זֶה פִּי שִׁשִּׁים וְזֶה פִּי שְׁלוֹשִׁים. 9 מִי שֶׁאָזְנַיִם לוֹ, שֶׁיִּשְׁמַע!"

lion 7

New member
המים האלה יתנו רויה לנצח

אלה מלות ישוע אם חיים בהם אז יש לנו חיים נורמלים וחיי נצח ..

אמן!

ממעשיי הבשר: אכילה מופרזת, עישון, רחמים עצמיים, התרכזות עצמית, האדרת האני, ניבול פה ויש עוד כל כך הרבה. חשוב לחשוף אותם. ואז לחזור עליהם בתשובה. אני שונא את הבשר שלי. עושה לי לא מעט צרות. אני שונא אותו עד מוות, למעשה כבר הרגתי אותו, הוא הוקע על הצלב ביחד עם ישוע, הללויה! אך עדיין הוא מציץ פה ושם במיוחד כשאני עייייף.
תודה מאוהב, טוב שאתה בסביבה.

lion 7

New member
להוסיף : להתחזק באמונה עם מאמינים

אחרים ולא להתנתק מהעולם ..

הליכה עפ"י הרוח

רוח הקודש נתן את ההשראה לאנשים שכתבתו את החיבורים שבדבר ה', כלומר הוא - הרוח, עומד מאחרי כל מה שנכתב בדבר ה'. מכאן הדבר די ברור שהליכה ברוח משמעה, הליכה עפ"י הכתובים. אך האם זה רק זה? אני חושב שהכתובים עצמם לא מגבילים את עצמם לעצמם, כלומר בדבר ה' כתובות במיוחד בתורה, בבשורות ובאגרות שאול, אך לא רק, כמו הוראות איך להתנהל בחיי הקהילה, ובחיים האישיים. כשהכתוב אומר לנו שעלינו להתכחש לעצמנו, אין הדבר אומר שעלינו לשים את עצמנו בצד ולא להתייחס כלל לעצמנו, אלא, לא לשים את עצמנו במרכז הוויתנו, ולא לתת למחשבות הבשר שעויינות את הרוח לשלוט על המחשבות שלנו, אלא להתכחש לבשר, לאגו, לרחמים העצמיים, לאנוכיות. דבר ה' נותן כמו חופש בתוך המסגרת של דבר ה', כך שהדברים הם לא כמו בדת שישנה הלכה והאדם חייב לעשות חישוב בכל צעדיו אם הוא עשה צעד נכון או לא, אם הוא אמר את התפילה בדרך הנכונה או לא, אם הוא רחץ את יד ימין קודם ליד שמאל ועשה זאת שלוש פעמים ואמר את הברכות הנכונות- כל זה המצאות של בני-אדם. ביוחנן ט"ז: 13 כתוב: הוּא, אֲשֶׁר הוּא רוּחַ הָאֱמֶת, כְּשֶׁיָּבוֹא יַדְרִיךְ אֶתְכֶם אֶל כָּל הָאֱמֶת... ובאל הרומים ח': 14, כתוב: כָּל אֲשֶׁר רוּחַ אֱלֹהִים מַדְרִכָה אוֹתָם, בָּנִים הֵם לֵאלֹהִים. כלומר רוח הקודש מדריך אותנו להתהלך עפ"י הרוח, בדרך אל האדם השלם, אל צלמו ודמותו של האדון ישוע המשיח. אבל איך הרוח מדריכה אותנו, האם אנחנו קמים בבוקר הולכים לעבודה חוזרים הביתה רואים טלוויזיה ומקווים שבשלב כלשהו במהלך חיינו הרוח הדריכה אותנו והשתמשה בנו? טוב, ברור שלא. אך בכל זאת איך הדבר קורה? הרוח יכול להדריך רק את מי שפנוי לרוח, ורוצה בהדרכת הרוח, ומחפש את נוכחות אלוהים בחייו. רק מי שרעב וצמא לרוח האלוהים בחייו יוכל לשבוע ולרוות את צמאונו הרוחני באמצעות רוח הקודש. בכדי להיות באמת מודרכים ע"י הרוח, יש לחיות חיי רוח, והמשמעות היא, 1. קריאה בדבר ה' באופן מתמיד וסיסטמתי, 2. תפילה - זמנים שקטים עם האדון, בו האדם מהלל ומשבח את האדון, מודה לו על דברים שונים בחייו, מביא לפניו את אתגרי חייו, מבקש ומפגיע עבור אחיו ואחיותיו, ומבקש להינות מנוכחותו של האדון בחייו. כשחלק בלתי נפרד מהזמן הזה הוא גם לשמוע את קולו של האדון ברוח הקודש. והגות בדבר ה'. 3. התחברות עם אחים ואחיות באמונה, במפגשים שונים מאורגנים או ספונטניים. 4. מתן עדות - שיתוף אנשים אחרים, במה שהאדון עשה בחיי המאמין. אדם שיש לו את ארבעת המרכיבים האלה, והכמיהה הפנימית להתחברות עם רוח הקודש, מודרך ע"י הרוח, בין אם הוא מודע לכך או לאו. ופירות הרוח מתבטאים בחייו. הדבר דומה למשקל מאזניים, כשנניח שהצד השמאלי הוא מעשיי הבשר, והצד הימני הוא פרי הרוח. אני אשתמש בדוגמא הקיצונית ביותר לשם המחשה. האדם שעתיד בעוד מספר דקות לקבל את ישוע המשיח, לאחר שחווה התגלות ושמע את הבשורה, הוא עדיין מלא במעשיי הבשר, כך שכל הצד השמאלי נמצא למטה, וכיוון שבצד הימני אין עדיין כלום- הוא נמצא למעלה. האדם מקבל את ישוע, ומתחיל ללכת בדרך של האדון, הוא מקבל שחרור מיידי מדברים מסוימים, ולאורך הזמן במידה והוא מתמיד בארבעת הנקודות הנ"ל, הצד הימני שהוא פירות הרוח יורד יותר ויותר והצד השמאלי עולה באותה המידה. (אני מקווה שהדבר מובן.) זהו תהליך, והשאיפה של המאמין תמיד תהיה, שפירות הרוח יתבטאו בחייו באופן מתמיד. שני כלים חזקים בהליכה ברוח: 1. דיבור בלשונות אחרות, שאול אומר שהמדבר בלשונות אחרות בונה את עצמו, כלומר האדם הפנימי שלו נבנה, גדל וצומח מבחינה רוחנית. 2. הכרזת דבר ה' על החיים שלנו. אם דבר ה' אומר לנו שמי שנמצא במשיח הוא בריאה חדשה, על המאמין להכריז: אני נמצא במשיח, ולכן אני בריאה חדשה!. שני הכלים הללו(ואני בטוח שאלו לא הכלים היחידים), יש בהם את הכוח לגבור על הבשר.

רחמים עצמיים

והתרכזות עצמית בהחלט דברים שטבועים בי ולא שמתי לב אפילו בתקופה האחרונה קיבלתי תמונה רוחנית יוצאת דופן אתמול בה אני רואה את עצמי מביט על עצמי מאחורה וקול פנימי יוצא דופן שאומר "לא תוכל לראות" האסימון נפל רק שקלטתי שמוקדם יותר התוודתי על דברים מסוג זה על ששמתי את עצמי לפני המשיח ריחמתי על עצמי המון לכן דרשתי למעני חפשתי בראשונה את טובתי ניהלתי את חיי בכך שאני יותר מדי מתמקד באיך רואים אותי הסביבה הסתכלתי על עצמי כל הזמן מבחוץ העמדתי את עצמי לפני המשיח לפני אלוהים לא ראיתי את המשיח לא שיויתי אדוני לנגדי תמיד האור המים החיים והטהורים היופי הבלתי יתן לתיאור השבח לאל שהוא שם תמיד תודה יעקב אחד על הדברים ושאר חבריי הפורום אנא המשיכו את השרשור החשוב הזה

הדברים האלה טבועים בכולנו

בכל בני האדם, מאז הנפילה. אך לנו יש את הדרך לקום, להיישיר מבט אל המשיח, להתקרב אל כס החסד ולקבל רחמים. בזכות הדם של ישוע המשיח ולא בזכות מעשינו אנו. תודה מאוהב, על ששתיפת. הלוואי וכולנו נוכל להשתחרר מהרחמים העצמיים לחלוטין. מודעות לבעייה היא כבר חצי מהפתרון. תודה ישוע על ששילמת את המחיר.

למעלה