דיון חשוב על דת ועל היישוב

odedlavi

New member
הרצאה: אינטיליגנציה רגשית עפ"י היהד

אינטילגינציה רגשית עפ"י היהדות. הרצאה מאלפת מפי יעקב אסטרייכר. ביום חמישי 3/6 בשעה 20:45 בגן ברחוב יהודה. תשלום 15 ש"ח כולל כיבוד. לפרטים ענת קדם 052-512577

נקינקי

New member
תנועה להחזרה בתשובה

עודד וענת האם ידוע לכם כי ההרצאות שאתם מארגנים בכיסוי של הרצאות להעשרת הידע הם בעצם של תנועה מאד חזקה לחזרה בתשובה? ערכים היא תנועה חרדית לכל דבר. למה מסתירים שהמרצה הוא רב ולא פילוסוף. הצורה בה אתם משווקים זאת היא הונאת הציבור. אני לא חושב שיש מקום לתת לגופים כאלה להגיע לישוב. אנו לא ישוב שיתן יד לתנועות אנטי ציוניות ודמוקרטיות אלו.

נוב14

New member
לא הונאה , אבל ....

יכול להיות שאין את כל המידע. כדי שאנחנו נדע יותר, אפשר בבקשה להרחיב קצת לגבי האיש ומה הוא מייצג. ככה כל אחד יוכל להחליט אם מעניין אותו לבוא להקשיב. תודה.

EliasEsty

New member
בחינה מחודשת

האם אנו מסכימים "לתרום" את מתקני הישוב לתנועה כזו?? לדעתי צריך לבטל את ההרצאה הזו, או,להעביר אותה לבית פרטי של מי שמארגן ולבחון את הסוגיה.

חודק

New member
קירוב יהודים לתורתם ../images/Emo24.gif

שלום נקינקי{הייתי מאד שמח לדעת למי אני כותב} שמי רונן חודק ולמרות שלא היה לי כל חלק בארגון ההרצאה,ברצוני להתייחס לדבריך.חשוב לציין שזאת יוזמה פרטית כמו הרבה יוזמות שקדמו לה. לפי הנתונים שידועים לי לא הוסתר הדבר שמדובר בתנועת ערכים אשר ידועה כתנועה דתית שמארגנת סמינרים וכנסים והציבה לעצמה מטרה לקרב יהודים לתורתם,וזה נראה לי הגיוני מכיוון שרוב תושבי המדינה הם יהודים. זאת זכותם המלאה לעשות זאת כל עוד הם שומרים על החוק ולא פוגעים באף אחד,באותה מידה שזכותך להפיץ את רעיונותיך ולפעול בכל מיני דרכים שעומדים לרשותך.לא כופים על אף אחד לבוא לכאן או לכאן וכל אדם יחליט אם זה מעניין אותו או לא.אין ספק שרצוי להיות במקום בו לבך חפץ. נכון הדבר{לדעתי}שיש הרבה "דתיים ורבנים" שמדברים על "חילונים" בצורה מאוד לא יפה והם מחטיאים הרבה וגורמים נזק,אולם יש גם הרבה רבנים טובים ויקרים שאוהבים כל יהודי באשר הוא.אני מכיר הרבה כאלה.יש גם הרבה יהודים שהם לא שומרי תורה ומצוות והם אנשים מקסימים ובעלי מידות טובות. לסיום-זאת לא חובה ללכת להרצאה ובודאי אין צורך בהסתה נגדם{אני מניח שאתה נגד הסתה} ונסיון למנוע מהם לבוא ליישוב.אין ספק שאם לא תהיה דרישה הם לא יהיו פה ואם כן תהיה דרישה אז הם יהיו. אשמח לשוחח איתך עוד כל טוב רונן

קרוב או ניכור ?

להל"ן מספר משפטים מאתר התנועה. השאלה הנשאלת היא האם עלינו ,כציבור, לתת במה לאנשים ששוללים (בצורה בוטה ומכוערת לדעתי) השקפות עולם של כל כך הרבה מתוך הציבור. כמובן שאם ברצונו של מישהו לארח אותם בביתו - אין לי זכות לומר על כך כלום. בציטוטים הבאים מכנים את שיטת החינוך שלנו כ"אגואיסטית", שמתאר את הסדר יחסי החברה הנהוג במדינה כ"חלש, רופף וארעי" , שמכנה את השקפת העולם שלי כ"פסיכוזת ההמונים",ושולל את הדמוקרטיה (תוך כדי שימוש ציני בזכות שניתנת על פי ערכי הדמוקרטיה להשמיע דעה). אני חילונית , אפיקורסית גמורה, אם זאת אני מכבדת את זכותך לקיים את אורח חייך. אני גם חושבת שכקהילה אנחנו צרכים לוודא שזכויותך, כמיעוט, יובטחו. באופן אישי, אני מעריכה את הפעילות שלכם סביב בית הכנסת ונושא הדת וחושבת שהם תורמות ליישוב.אין ספק שאתם מקרבים לבבות. אני משוכנעת שמי שהזמין את האדון התכוון רק לקרוב לבבות. אבל, אני חוששת , שלהזמין לביתנו,לבית הציבור שלנו, אנשים שבשם הערכים שלהם שוללים את הערכים שלי ,מוביל לפלגנות ,שסע וריחוק. אולי עצם הדיון הזה הוא הוכחה לכך. חיים יהודיים אמיתיים לא ייתכנו ללא נישואין, הגבר הוא המשפיע בדרך כלל והאישה היא המושפעת, הגבר הוא התקיף והאישה היא הנוחה – הם מצליחים לחיות יחדיו בשלום. הגברים מעוניינים שהאישה תיטיב לנהל את משק הבית, תחנך את הילדים, תביא פרנסה הביתה, ונוסף לכך, שתישאר תמיד צעירה ונאה... האב המחנך את בנו, מחנך ומרגיל אותו לדפוסי חיים ולערכים שאותם הקב"ה חפץ להנחיל, והוא מעוניין לראותם מיושמים בהתנהגותו של הילד הגדל לאיש. אחת משיטות החינוך המקובלות כיום היא השיטה האגואיסטית. לפי שיטה זו מסבירים לנער ולמבוגר שכדאי להם להתנהג עם הזולת כראוי, כדי שבסופו של דבר ייטב להם עצמם. כשם שלא היה טעם לברוא את העולם, אלמלא היו התורה וישראל ניצבים במרכזם, כך אין טעם בהמשך קיומה של הבריאה אלמלא אלו. הנצרות והאיסלאם היו לאורך הדורות אויבים גדולים לעם ישראל. תועלת רבה תהיה לעם אשר ימונה עליהם איש אחד לראש ולקצין, כי לא יתקיים ישוב העם בשלום ללא זה. ואמנם רואים אנו בספרי הנבואה שהדבר נחשב לקללה שיהיו אנשים רבים לראש במקום אחד. שלא נתיירא מלהרוג נביא שקר ולא נפחד שמא נקבל על כך עונש, במלחמת גוג ומגוג יגיע רגע האמת. זוהי הבדיקה האחרונה, המלחמה האחרונה! העמים אוסרים עתה מלחמה סופית על העם היהודי. אז יישאל כל גוי את השאלה: האם אתה מצטרף או נמנע? הסיטואציה הנוכחית כקטליזטור להתקרבות למורשת היהודית, בבחינת "וקראת שמו עמנואל", ועד לגאולה השלמה ולישועה הסופית. (בהקשר לטרור) נעלם הייחוד שבאדם. כמו במטה קסמים נמשך היחיד אחר זרם פסיכוזת ההמונים. בחברה דמוקרטית מקובל שכל אדם חי לפי ה"אמת" שהוא מכיר והוא מאמין בה. איש אינו זכאי לבקרו או להוכיחו על כך. אולם אם נבחן היטב הנחה זו, נמצא שמשמעותם של הדברים היא פריקת עול והתרת הרצועה. שיטה זו מאפשרת לכל אחד להמשיך ולשגות באיוולתו. הסדר יחסי חברה שאינו מושתת על אדני המצוה הוא חלש, רופף וארעי.

ronpel

New member
רונן תתעורר

המטרה של התנועה זה להחזיר בתשובה נקודה. אין לזה קשר לערכים אן ליהדות כפי שאני לפחות רואה את היהדות. אף אחד לא נתן לך או לתנועה זו את הזכות לקבוע מהי היהדות ומיהו יהודי טוב או רע. משפטים כמו "יש גם הרבה חילוניים שהם אנשים מקסימים" מראה על חשיבה מעוותת. לגבי ההסתרה - אני לפחות לא הכרתי את תנועת "ערכים" ועל פי מה שהופץ בתיבות דואר זה נראה כמו סדנת קורסים בידע כללי ברמה אקדמית . בואו לא נהיה תמימים - הרי ברור שיש כאן נסיון להסתיר שמדובר בסדנה להחזרה בתשובה שהולכת על הגבול הדק של החוק נגד מיסיונריות. שיטות אלו מרחיקות "יהודים מתורתם" כי בדרך להעברת המסר רומסים די הרבה ערכים אחרים אפילו יותר חשובים. יש הרבה גופים שאפשר להביא לישוב להרצאות בנושא יהדות שלא פועלים בשיטות מיסיונריות להחזרה בתשובה. עדיף שתארגנו הרצאות של גופים אלו - מה שנעשה כאן רק יביא לתסיסה ולתוצאה הפוכה מכוונת" המשורר". לילה טוב רונן "הער"

הרצאה זו אורגנה ע"י אחד התושבים

פנה אלי אחד מתושבנו וביקש לשאול את המבנה ברח' יהודה על מנת לקיים הרצאה. הרצאה זו איננה מסובסדת ע"י ועדת תרבות, כמו כן לא ארגנו ויזמנו אותה. זוהי יוזמה פרטית. אנו רק השאלנו את המבנה, איננו אחראים לתוכן הרצאה זו.

EliasEsty

New member
המבנה הוא

מקום ציבורי-של הישוב ואי אפפשר "להשאיל"אותו לכל פעילות. לדעתי.

ronpel

New member
אסתי את כנראה צודקת

הבעיה הייתה לדעתי באופן הצגת "הפעילות" לליאת.

EliasEsty

New member
ו...?

כל אחד יכול ללמוד את השיטה הזו... יש עוד זמן להודיע על שינוי ההחלטה לאור הממצאים.

../images/Emo41.gifההרצאה היתה הצלחה! תודה לכל

העשרות שעשו מאמץ, למרות חילוקי הדעות, והגיעו. ניפגש בהרצאות הבאות ואני מקווה שהן יהיו מעניינות ומעלות מחשבה לפחות כמו זו, ושיבואו עוד אנשים על מנת לחלוק את האושר הזה שנמצא מתחת לאפו של כל יהודי.

ronpel

New member
אושר????

החזרה בתשובה בדרך כלל כוללת הרבה כאב בהרבה משפחות -אין קשר לאושר.

EliasEsty

New member
ומה עם ה"אינטילגנציה"

כפי שנכתב בכותרת כשם ההרצאה? איזה מקום משאירים מנהיגי התנועה שנקראת "ערכים" לאינטיליגנציה של השומעים אותם?

oritlavi

New member
לכל החוששים...

אני מרגישה צורך להעיר הערה בציניות מוחלטת -לכל החוששים היזהרו לא להיפגע מהנגע הנקרא "דת" שמא בהרצאה "אינטליגנציה רגשית" תובלו הישר לתהליך חזרה בתשובה - אבוי. על מנת שדברי יובלו כהלכה אציין שאורח חיי חילוני לחלוטין ויש לי כבוד לכל דבר שונה גם אם הוא מוכר חלקית או כלל לא. למרות שידוע לי שמטרת "ערכים" היא חזרה בתשובה נכחתי בלא מעט הרצאות של ערכים ומאד נהניתי והפקתי הרבה תועלת(לא במישור דתי). אף אחד אינו מכריח לבוא ולשמוע את ההרצאות, הכל בגדר בחירה חפשית כפי שקיימת בכל הרצאה המתקיימת בישוב כך שבעיני לגיטימי לחלוטין לערוך הרצאות אלו. להרצאות ערך מוסף לא מבוטל. צריך לקחת את הדברים בפרופורציה הראויה ולא להסחף עם חששות מיותרים לטעמי. לסיום אומר שצריך לעודד אנשים לכל עשיה. גם הרצאה זו נעשתה בהתנדבות וללא כל אינטרס ביזמת ענת קדם. ישר כח. רצוי לא לנתב את התכנים. אנו אנשים מבוגרים ואחראים וכל אחד יפעל עפ"י שיקול דעתו. שבת שלום

למעלה