הדחליל ומשרתו / פיליפ פולמן

האבק

New member
../images/Emo63.gif הדחליל ומשרתו / פיליפ פולמן

הדחליל ומשרתו / פיליפ פולמן
בהוצאת "כתר"
מאנגלית: אופיר טושה-גפלה
כריכה: קשה
197 עמודים
מחיר (סטימצקי): 57 ש"ח מהכריכה האחורית: "בליל גשם וסערה איומה עומד דחליל בעל ראש לפת בלב שדה, אדיש לסופת הרעמים המשתוללת סביבו. לפתע מכה בראשו ברק. ממצמץ בהפתעה ומתעורר לחיים... כך מתחיל סיפורו של הדחליל, יצור מנומס ואדיב, לא חכם במיוחד, ובעל שיגעון גדלות. הוא פוגש נער יתום ששמו ג'ק, הנער הופך למשרתו הנאמן ויחד הם יוצאים למסע הרפתקאות מסמרות שיער. הדחליל האמיץ מסתמך תמיד ונקלע לסכנות נוראות – קרבות לחיים ולמוות, ספינות טרופות, נוכלים ושודדים, וג'ק נאלץ להציל את המצב פעם אחר פעם." את הספר "הדחליל ומשרתו" קיבלתי תודות לנדיבות הרבה של הוצאת "כתר". ידעתי שזה ספר של פולמן כך ששיערתי שהספר יהיה טוב, אך ציפתה לי הפתעה בין דפי הספר. "הדחליל ומשרתו" הוא פשוט ספר טוב. כבר מההתחלה קל להתחבר אל העלילה ופולמן יצר דמות מקורית ומעניינת בשם "לורד דחליל" – דחליל בעל ראש לפת שקם לתחייה ויוצא למסעות ומחפש את עמק המעיינות – העמק הגדול והיפה עליו הוא שולט. זהו בהחלט אחד הספרים המצחיקים שיצא לי לקרוא ופולמן באמת עשה עבודה מצוינת. בעקרון, כמו כל ספר ילדים, מסופר פה על שתי דמויות שיוצאות למסע כלשהו ואיכשהו תמיד מצליחים להציל את המצב ולצאת בריאים ושלמים מהצרה אליה נקלעו. אך בשונה מספרים אחרים, כאן יש לנו דחליל שלא יודע מה הוא עושה ונקלע לצרות, ומשרת צעיר בשם ג'ק שמציל את המצב בדרכים מטופשות ומשעשעות כל פעם מחדש: "...אנחנו עומדים להבריח את השודדים האלה ולהפחיד אותם כל כך, עד שהם לעולם לא יחזרו. אני לא אהיה מופתע אם נזכה בפרס גדול. בחיי, אולי יעניקו לי תואר דוכס! או ייתנו לי מדליית זהב. לא, זה בכלל לא יפתיע אותי" (לורד דחליל למשרתו ג'ק, "הדחליל ומשרתו" עמ' 23) ואל לנו לשכוח את מלחמתו הידועה של מר הדחליל הגאה והחכם נגד עולם הציפורים הרעות והטיפשות – אותן הדחליל מגרש בכל הזדמנות עם מטריה התקועה לו ביד. אך גם לו יש רחמים ונימוס כפי שאנחנו יכולים לקרוא כאן: " 'זה גוזל של ינשוף, זה מה שזה,' אמר הדחליל בחומרה. 'להורים האלה אין כל חוש אחריות. תסתכל בקן שם למעלה! ממש מסוכן.' ... 'עכשיו תשב בשקט,' אמר בחומרה. 'בלי להתפתל יותר מדי, אתה מבין? אם אתה לא יכול לעוף, אל תתפתל. כשאראה את הוריך, כבר אחליף איתם כמה מילים.' " כמובן שגם בסיפור זה יש רשעים – משפחת בופאלוני, השולטת על תאגיד גדול המשתלט לאט לאט על כל המדינה רודפים אחר הדחליל בעזרת עורך דין ערמומי וחסר רחמים בשם צ'רקורלי ומנסים להרוס את עמק המעיינות של לורד דחליל. מלבד הצחוקים והשטויות של הדחליל, פולמן מכניס בספר הרבה ביקורת על אנשים והתנהגותם כמו לדוגמה התנהלות הצבא וקציניו, תאגידים ומפעלים המשתלטים והורסים אזורים יפים בעולם (כמו הבופאלונים) ועוד. אז מה יש לנו בספר הזה? כתיבה מעולה, דמויות ומצחיקות מאד, עלילה מקורית ומעניינת, מסרים מוחבאים, ציורים יפים של פיטר ביילי (שאייר הרבה מספריו של פולמן) והכי חשוב – הסופר הוא פיליפ פולמן. לסיכום, אני מאד ממליץ על הספר הזה לאנשים בכל הגילאים. למרות שנראה שהספר מיועד לילדים, מסתתר בו (עמוק בפנים) הרבה עומק ומסרים והוא משעשע מאד ומלא בבדיחות שיבינו דווקא המבוגרים שבינינו. אודי

yael ziv

New member
קודם כל-

כל הכבוד ל"כתר" על שהביאו לך את הספר (טוב שהם מכירים בקהילה שלנו) ולך על הביקורת. הספר נשמע מעניין ומבדר (לא שציפיתי מפולמן לפחות מזה) ואני מחכה לקרוא אותו. עבר די הרבה זמן מהפעם האחרונה שקראתי ספר ילדים, כך שלא יהיה לי למה להשוות אותו, אך אם אתה נהנית ממנו, אני בטוחה שגם אני.

האבק

New member
זה כמו נרניה

רק יותר ארוך, יותר מעניין והרבה יותר מצחיק

נשמע מעולה! ../images/Emo6.gif

הייתי שמחה לקרוא אותו. לפי הביקורת הוא נשמע מושך מאד. בדיוק מה שאני צריכה עכשיו, ספר קליל ומצחיק
עד עכשיו בכלל לא ידעתי שתרגמו עוד ספרים של פולמן לעברית! מקווה שיתרגמו עוד כמה בעתיד

Fairywitch

New member
אם אתה אהבת אותו- אני סומכת עליך../images/Emo9.gif

(למרות שאהבת את שהט"ב...
) אברר אם יש בספריה.

SNTD

New member
נשמע מעניין!

עד כמה שזה באמת אולי ייראה כמו ספר ילדים, אנחנו כבר ראינו אנשים שאומרים שחומריו האפלים גם הוא מיועד לילדים, אבל פולמן יודע להכניס טוב מאוד מסרים בין השורות, ולזה אני בהחלט מצפה. הציטוטים שהבאת נראים משעשעים ביותר, ואני בהחלט ארצה לקרוא את הספר אם הוא יתורגם

נטעש

New member
מעולה

אני אחפש אותו בספריה... ניראה לי שרשמתי אותו איפהשהוא... קוראים לזה The Sally Lockhart Quintent במקרה? אם לא אז הנה עוד ספר של פולמן

האבק

New member
הבלבלת עם סאלי לוקהארט ../images/Emo13.gif

סדרת ספרים אחרת ומפורסמת של פיליפ פולמן וגם אחת האהובות עליו. אני לא קראתי את הספרים האלה אבל אני מתכנן. אפילו שמעתי שאולי הוא יוצא לאור בעברית בקרוב (ששש!) רק שתדעו, לפולמן יש המון ספרים! גם מחזות וחידושים של סיפורי ילדים ישנים ורומאנים למבוגרים.

The Immortal Me

New member
יאי../images/Emo70.gif../images/Emo215.gif

פולמן! ארמ, אני לא בטוחה שאני כל כך אוהבת את הרעיון של העלילה (למרות הביקורת עוצרת הנשימה P:) אבל אולי ננסה... סתם שאלה, איזה ספרים פולמן הוציא חוץ מחומריו? רוני
.

JustRain

New member
אהמ "הקוסם מארץ עוץ" אהמ?

הממ, נראה לי שאני אנסה להשיג את זה. המממהממאחכחכימכמנחגכ. הממ. אהמ. רגע, זה באמת דומה לקוסא"ע או שרק נדמה לי?

האבק

New member
מה פתאום

ממש אין מה להשוות בין השניים - אבל היי, המון שנים לא קראתי את הספר הזה. בכל מקרה אין מצב שהקוסא"ע יותר טוב מהדחליל ומשרתו.
את יכולה להשיג אותו בחינם במפגש פורום.

למעלה