הזמנה אישית

../images/Emo63.gifהזמנה אישית

לכל התושבים בוקר טוב אנו מתכבדים להזמינכם לסיום כתיבת ספר התורה שנתרם לעילוי נשמת אימי בביתנו ברח' הפסגה 31 16.00 - תפילת מנחה 16.30 - סיום כתיבת הספר 17.15 - ליווי הספר בשירה וריקודים לבית הכנסת והמשך הערב כמתוכנן נשמח לראותכם .ולך אשה פשוטה הזמנה אישית נשמח אם תכבדי אותנו בהישתתפותך. אנו מצטערים מראש על הצפיפות ליאור חלי ואיתן

piniy2

New member
../images/Emo47.gif חגיגת הכנסת ספר תורה - היום

אכן כן היום ג בשבט יום חמישי נחגוג בהוד והדר החל מ 16:30 כלל התושבים מוזמנים לסיום הכתיבה, תהלוכה ברחובות היישוב בליווי להקת המדרגות, ולהכנסת ספר התורה בבית הכנסת. בהמשך נהנה יחדיו מהופעת ילדי הצהרון ,להקת המדרגות ,מספר ברכות וכיבוד כיד המלך. לכן באם אתם עדין במקום העבודה או בכל מקום אחר פנו את הזמן,כבו את המחשב ובואו לחגוג שמחה אמיתית ומאחדת.

nushi12

New member
אני כיביתי את המחשב !!!../images/Emo128.gif

ואני בדרך להספיק לאסוף את הילדים. חכו לי ,,,, אני כולי מתרגשת. בואו בהמונכם !!! ענת

carmiki

New member
יישר כוח לאיתן זכריה ומשפחתו!

יישר כוח,על מפעל ספר התורה שבע"ה תיזכה רק לשמחות.

../images/Emo48.gifישר כח למשפחת זכריה ולתורמים|ס

כל הכבוד על ההשקעה הגדולה,והכבוד הגדול שזכינו לו. כן ירבו. משפחת קדם

הכנסת ספר תורה

תודה לכל העושים במלאכה על הטכס המרגש והמלהיב. בזכות אירועים שכאלה וקיום בית כנסת בישוב יכולים הילדים שלנו לטעום קצת יהדות. זו תרומה ערכית חשובה לחינוך שלהם. ישר כח!

TakeOne

New member
אמירה מעניינת........

שלום לנציג/ת משפחת יוגב, תוכל/י לפרט מעט מה זה בשבילך "יהדות"? ובהכרח, מה זה "קצת יהדות"? ....ואם לא בא לכם "להתפלסף" על זה, אין בעיה.

מר אלדד אדר היקר ../images/Emo121.gif

כנראה שעדין מרגיז אותך מאד שאנחנו נוסעים דרך לפיד ,ובנושא זה שמענו גם שמענו אותך מספיק זמן.לנו ברור שזה לא התערבות מאהבה,לך כמו שזכור לי, לא אכפת שניסע דרך חרבתא. עכשיו שנושא זה מגיע עוד מעט לסיומו(אנחנו מקוים אף יותר ממך),מצאת לך נושא חדש לענות בו. באת לבחוש בקלחת של כפר האורנים ? תנסה קצת לעשות שלום בין הבריות,אם לא,אל תתערב.

eldad at far

New member
אופס.....

בהתלבטות הקלה בין לא להתייחס לדברים לבין התייחסות חריפה שרק תגרום לויכוח לא נעים ביננו, החלטתי לענות לך (שוב) בצורה עניינית: את דעותי בסוגיית הכביש העלתי לא פעם. ואם עדיין לא הצלחת לרדת לעומקן וטרם הבנת אותן, אנא עייני בהן שוב. חבל לעוות אותן ועוד יותר חבל לקשור אותן בנושא שאינו קשור. (ואגב לצער כולנו, הנושא עדיין רחוק מסיומו, וגם כאן את טועה). לגבי הנושא השני, השאלה עלתה בנסיון לפתח דיון ענייני שיכול להיות מרתק, מגוון ומלא תוכן. עולם היהדות עשיר וקרוב במידה כזו או אחרת לכולנו. אבל זה כל עוד השותפים לדיון יקפידו על כללי נימוס בסיסים. כאן נראה לי שדווקא את לא ממש הקפדת. אז אולי נתחיל את בשורת עשיית השלום בין הבריות דווקא איתך?

אשמח לעשות איתך שלום בפורום לפיד.

אל תתלבט, אתה לא חייב להגיב,ובטח לא לתקוף את תושבי הישוב בשאלות "עניניות" . מה קרה? הפורום של לפיד נסגר? גם אצלכם יש נושאים בוערים על הפרק ,אה ,כן ,אופס, אלה הם אותם נושאים. כנראה שנושא הדת אצלנו יהיה כור ההיתוך ויאחד אותנו לבטח לעד בכפר האורנים. אז אתה עדיין לא מוזמן ללבות את היצרים . תתאחד לך בבקשה עם השכנים שלך, הנהדרים דרך אגב. התושבים בלפיד מקסימים אז רק אל תשכח "כללי נימוס קודמים לכל". אז בהצלחה לך עבודה רבה לפניך.(בפורום של לפיד) בא נעשה שלום ולהתראות. רק בשמחות. מאחלת לך מכל הלב ענת קדם.

nushi12

New member
לא הבנתי !!

האם זה אותו אלדד ?? פעם כ - Take one ופעם כ - eldad ?? מה הקטע ?? האם זה אותו אלדד מלפיד שנוהג להתארח אצלינו בפורום ??

הערב, הישוב הזה עשה את הצעד הראשון

לקראת מחיקתו הוודאית ( בעתיד הלא רחוק) של הציביון החילוני שכה אהבנו כאן. מכאן הדרך למטה,קצרה אבל בטוחה. קצת קשה לקנות אותי בהושטת ידיים מדומות ובאמרות חלולות של "לא לפחד כלל...". אני לא מפחדת. אני עצובה כי אני יודעת לאן נגיע כולנו, חשבתי שכאן זה לא יקרה. יישר כוח, "המיעוט" הדתי, אתם עושים עבודה מצויינת! (רק בדרכי נועם,זוכרים? , שמישהו מהחילונים חלילה לא יתעורר פתאום...)

הערב היישוב עוד צעד לחיזוק האחדות

שכבר קיימת בין התושבים.מכאן הדרך קדימה היא משמחת ובטוחה. קל מאוד לקנות אותנו בהושטת ידיים אמיתיות ובאמרות חכמות(זה משמח ומחמם את הלב) אנחנו שמחים במקום שבו אנחנו נמצאים(אגב,כל אחד יודע לאן נגיע כולנו) יישר כוח למארגנים ולמפרגנים. רק בדרכי נועם,זוכרים? שחלילה אף "מסיט פשוט" לא יוכל לקלקל את השמחה הקיימת. שבת שלום

תושבת פשוטה

כחילוני חרד חלק מהשאלות והחששות שהצגת עברו גם בראשי הקודח וזאת עוד הרבה לפני השרשור הארוך שהתפתח כאן.חששך על פי הנסיון שעברת במקום מגוריך הקודם ברור לי,ואפילו אינני מגנה אותך על האנונימיות שבחרת. מכוון ואני גר כאן כבר שבע שנים ומכיר לא רע את הנפשות הפועלות,עצתי לך אם יורשה לי:לאט לאט לימדי להכיר את האנשים הנוגעים בדבר,נסי ללמוד את דרכם וכוונותיהם האמיתיות,לדעתי תלמדי שהשד אינו כל כך מפחיד.גם אני לא הייתי רוצה לראות התחרדות ושינוי בריקמה האנושית של הישוב.יותר מזה במידה ואחשוב שחזונך מתממש תמצאי בי בן ברית לנסיון שמירה על אופיו הפלורליסטי של הישוב.מציע אם תבחרי בכך להכיר לך את התמונה כפי שהיא בעיני להכיר לך את האנשים תוך שמירה על האנונימיות שלך למען הסיר חשש מלבך.להערכתי תלמדי שאין כאן כוונות נסתרות והדברים פשוטים ונקיים.את מוזמנת לפנות אליי במסר או בכל דרך שתבחרי.

nushi12

New member
אנוכי, חילונית גאה

השתתפתי אתמול בטכס הכנסת התורה והיה מדהים, מדהים ועוד פעם מדהים ומרגש הרגשתי כאילו עשיתי את המעט בהתקרבות לדת שהיא שלי שהיא הדת של כולנו ולא חשבתי ולו לרגע שהנה אני מתחרדת. חיי היומיום המטורפים גורמים לנו לפעמים לשכוח מי אנחנו ומאין באנו. צריך לדעת איך לקחת נכון את פני הדברים ולהנות מעצם היותנו יהודים ושניחנו בדת יפה שכזו. אל תשכחו היכן היינו לפני 60 שנה. אם אנחנו היהודים נשכח את דתנו איך נצפה מהגויים שלא לשכוח ??? לא צריך להיות דתי כדי להנות מהדת שלנו. המונים ברחבי העולם לומדים את הקבלה ומכירים בערך שלה. מבורכים תהיו אתם כל מי שגרם לי אתמול להנות כל כך . שלא נדבר מה זה עשה לילדיי. שלכם, ענת בר.

TakeOne

New member
ענת היקרה,

אשרייך וטוב לך על שנהנת כך מהטקס. אני גם מאוד שמח עבורך על ההתלהבות ועל ההתרגשות. דבר אחד רק חשוב לי לציין, ובמיוחד לאור ההערה שלך על הזיכרון הקולקטיבי שלנו מלפני 60 שנה ועל השאלה הרטורית משהו, "מי אנחנו ומאין באנו". והדבר הזה הוא ההכרה ש אין אמת אחת . יש שמסתכלים אחורה לתקופה ההיא ושואלים היכן היה אז היושב במרומים. חלקם חושב מן הסתם מאוד שונה ממך ומתקשה להתרגש כמוך מכל סממן של דת יהודית. לכל אחד מאיתנו האמת שלו, האמונה שלו, המחשבות והרגשות שלו. גם כלפי הדת, גם כלפי עצם קיומנו כאן וגם כלפי עצמו. אני חושב שאם נוכל להבין ולקבל את זה, נפתור את מרבית המחלוקות בין מי שקרוב לדת לבין מי שמעדיף להתרחק ממנה. שבת שלום.

nushi12

New member
אכן קיבלתי ותודה לך

אך, עדיין אינני חושבת שזה סותר את הדברים. ושרק נהייה בריאים !! שבת שלום גם לך. ענת

TakeOne

New member
או-הו, כמה שזה יכול להיות סותר!

כמעט כל הסיפור כולו - המתח, החששות, הטינה, הכעס והמחלוקות בין המצדדים בדת לבין המתנגדים לה, סובב סביב הנושא הזה והסתירה האימננטית הטמונה בו. יש או אין אמת אחת? זה כל הסיפור. כמעט.

למעלה