הלכה יומית - יום ד

../images/Emo63.gifהלכה יומית - יום ד

סעיף ז: מצות נר חנוכה להדליק בפתח הסמוך לרשות הרבים משום פרסומי ניסא וכך היו עושים בזמן המשנה והגמרא. (ובזמן הזה שאנו דרים בין האומות מדליקים בבית שהוא דר בו.) הסוגריים אינם במקור.. ואם יש לו חלון לרשות הרבים ידליקם שם. ואם לא, מדליקן אצל הפתח. ומצוה שיניחנה בטפח הסמוך לפתח משמאל, שתהא מזוזה מימין ונר חנוכה משמאל ונמצא שהוא מסובב במצוות. ויותר טוב להניחם בחלל הפתח.

ראיתי פעם מנהג

שמדליקים בתוך הבית ממש, ליד פתח פנימי. אנא האירו את עיני- מדובר במנהג חסידי של חסידות ספציפית? במשהו נפוץ?... ויישר כל עצום על ההתמדה בחור כארזים

../images/Emo45.gifאכן מנהג חסידי

אם אין פתח שהוא גם חלון- כמו דלת של חצר או מרפסת, עדיף עפ"י מנהג החסידים להדליק בפתח כלשהו מול המזוזה, ולא בחלון! אין לי מושג למה, אבל ככה זה הולך בחסידות שלנו...

יאמי!!!!!

אל תדברי איתי על פאלעצ'ינטעס!!!! כמובן כמובן שזה מנהג חסידי הונגריה ורומניה מימים ימימה
ואם אהיה כבר בבית משלי עד חנוכה (הלוואי!) אני מבטיחה להזמין אותך לערב לביבות ובלינצ'עס!!!! תבואי עם הילדים ויהיה ממש כיף!!! אבל אצל אמא שלי אני מנועה מלהזמין לעצמי אורחים
אני , אגב, ממש בדיכי
כי החנוכה הזה אצטרך להתנזר ממאכלי חלב וממתוק!!! התינוק שלי כבר הרבה זמן סובל מאקזמה נוראית בצוואר וגם קצת בפנים וזה מגרד לו והוא עצבני ולא ישן טוב אז אתמול החלטתי שלא משנה איזה בעיות כספיות יש לנו ,הילד שלי לא צריך לסבול בגלל זה וקבעתי תור למישהי מומחית לאלרגיות, שרק האבחון עולה אצלה 300 שקלים, והיום הלכתי איתו, והתברר שהוא רגיש מאד למוצרי חלב כולל חלב עיזים ולמתוק- גם לא סוכר חום!!! עכשו, אני צריכה לעשות לו טיפול אינטנסיבי שבועיים שבמסגרתו אני עצמי בגלל שאני מניקה, צריכה גם להתנזר מהמאכלים שאליהם הוא רגיש!!!
דבר אחד טוב עלול לצאת לי מזה: אולי ארד קצת במשקל ואראה קצת יותר נורמלי

מה בדבר חלב סויה? האמיני לי,

ברגע שתתרגלי <כן כן! ניתן להתרגל, מסתבר>, לא תבחיני בשוני. פרט לכך, ישנה אפשרות שהוא אלרגי לחלב כאשר הוא בא עמו במגע ישיר, ולא כאשר הוא שותה אותו. גם אם לא, דעי כי חלב פרה הוא איום ונורא, כיוון שמלכתחילה נועד להזין בהמה בעלת 4 קיבות. בדיקת אולטרסאונד שגרתית תוכיח לך כי בטנו של בנך מכילה רק, ואך ורק קיבה אחת, ב"ה, וע"כ עיכול מוצרי חלב, ובעיקר קליטת לקטוז קשה בעבורו. ומישהו אמר פלצ'ינטה?! ואם כבר במאכלים הונגריים עסקינן, מה בדבר רקוט קרומפלי, עם מעט דריי'ה והוש-לווש, בשילוב קפוסטש סטסאט, וארנגלושק'ה בצד רק לשם הקינוח? ;)

באורי מילים../images/Emo3.gif

רָאקָאט קְרוּמְפְּלִי קַאפָּאסְטָאש-טֵייסְטָא דַרְיֶה והוֹש לווֱש אין לי כבר כוח לשבור תשיניים אז תמשיכי ותסבירי... אני חייבת להשכיב ת'ילדודס...

candy77091

New member
זה לא מנהג רק של חסידי רומניה והונגריה

וקוראים לזה "לאטקאס אוונט" לפחות אצלי במשפחה..נר רביעי של חנוכה,יאמי..אבל טוו מאץ שמן..

יש לבן שלך אטופיק דרמטיטיס?

מה שאצלנו עזר זה קודם כל שאני נמנעתי ממוצרי חלב, חמאת בוטנים וכדו' כדי שזה לא יעבור אליה בחלב שלי. הרבה יותר משבועיים... לסבן את הילד/ה רק ב"אמול" ולא בסבון רגיל. למרוח משחה סטרואידית ישר כשהמצב מתחיל להחמיר. ולהתפלל. לבת זה חלף כלא היה. כבר יותר משנה וחצי שהיא נקיה. לבן זה דווקא התחיל בגיל יותר מאוחר, זה תמיד באותו מקום וזה לא חולף.... לבינתיים

מישהו אמר שלא שמעתי על המושג? ../images/Emo13.gif

התכוונתי שאהבתי את הרעיון של ערב לביבות משותף לחברי/ות הפורום

נראה לי

שהמנהג החסידי הוא שמדליקים בכל מקרה בתוך הבית על איזה שהוא שרפרף נמוך מול פתח גם אם יש חלון בבית.

למעלה