המדור לרישום וקבלה

johngalt2

New member
שאלה בקשר לגרפים של סיכויי הקבלה

למה יש בגרף יש ירושלים שני קווים? מה מסמל כל אחד מהם? אם הציון שלי ביניהם, מה זה אומר?

game girl 10

New member
יש לי שאלה ואני מקווה שפה זה המקום

שלום, אני עכשיו תלמידת כיתה ט'. אני כרגע חושבת מה לבחור להרחיב משנה הבאה ורציתי לדעת אם אני יוכל להתקבל בעתיד ללימודי רפואה.אני יודעת יש עוד הרבה זמן אבל פשוט אני רוצה לדעת איזה נתונים צריך. אני כנראה ירחיב פיסיקה וכימיה של 5 יחידות. מתמטיקה 4-5 יחידות ואנגלית אני גם ישתדל 4-5 יחידות. אני יוכל להתקבל גם אם אני לא ירחיב ביולוגיה? כי יותר חשוב לי להרחיב פיסיקה כי אמרו לי שאלה תנאי קבלה לא רק לרפואה אלא גם למקצועות אחרים. מצפה לתשובות....תודה לעונים

זאגה

New member
חתכי קבלה

היי לכולם, למישהו פה יש הערכה מתי מתפרסמים החתכים הסופיים לקבלה לרפואה? זה צריך להיות מתישהו בשבוע הקרוב?

nightriders

New member
לדעתי אתה בהמתנה

כך לפחות זה היה פעם. אחד מסמן סף דחיה ואחד סף קבלה. בסופו של דבר הם צריכים להסגר

nightriders

New member
הסופיים לא יתפרסמו בקרוב

חתכי הקבלה הסופיים יסגרו בסמוך לפתיחת שנת הלימודים או אפילו מספר ימים לאחר מכן

זאגה

New member
?

אז איך יודעים אם יש סיכוי להתקבל השנה? מחכים למכתב רישמי מהאוניברסיטה?

משהו כזה

לפני שמתקבלים צריך לעבור גם ראיון או יום מיונים, ורק אחר כך מקבלים הודעה על קבלה/דחיה. את ההודעה ניתן לראות גם בפרטים האישיים באינטרנט, לא צריך לחכות למכתב. יש מקרים שבהם מקבלים הודעת קבלה גם כמה ימים אחרי תחילת הלימודים.

morancho1

New member
תשובה

ככל שהציון שלך קרוב לגבוה- גדלים סיכוייך להתקבל ולהיפך. זה "בגדול" מאוד, ומה יהיה בפועל- עתיד יגיד.. בהצלחה לך.

סף דחיה וסף קבלה

בירושלים אין סף אחד ברור. תמיד יש סף תחתון, שהוא סף דחיה, וסף עליון, שהוא סף קבלה. כלומר, אם אתה מתחת לסף הדחיה, אין ממש סיכוי שתקבל זימון לראיון. אם אתה מעל סף הקבלה, בטוח שתקבל זימון לראיון, ואם תעבור אותו, די בטוח שתתקבל סופית. אם אתה בין שני הספים זה אומר שאתה בהמתנה ויש לך סיכוי להתקבל, אבל זה לא בטוח, גם אם תעבור את הראיון. החוקים של הראיונות נכונים לשנה שעברה, ויכול להיות שזה ישתנה השנה ולראיון יהיה קצת יותר משקל, אבל זו התמונה הכללית.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

עניתי על השאלה הזו לפני כמה ימים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1523&msgid=77403444 אם יש לך עוד שאלות, נשמח לענות
אושרית.

למעלה