שלום לכולם ושבת שלום . האם רשימת ההמתנה של ב"ש מורכבת מתוך המזומנים לראיון השני או שגם כאלה שלא זומנו ? (או בעצם : האם יש עוד סיכוי קלוש אחרון להשתזף בשמש הבאר-שבעית
שלום, פסיכומטרי 721 בגרות 109.6 מעוניין להירשם באוקטובר 2008 לרפואה. לדעתכם האם יש צורך לשפר משהו או להמתין עם הסכם הזה? כמו כן, מה ההיתכנות לשפר פסיכומטרי כזה (מילולי- 142, כמותי- 140, אנגלית 131)? תודה
שלום רב לכם. אני מצטרף חדש לפורום, אך קורא בעיון רב מזה זמן מה. החלטתי ללמוד רפואה בשנת הלימודים הבאה (2008) ויש לי שאלה אליכם בתקווה שתיענה. האם כדאי לציין בראיונות שאני עבדתי עם חולי נפש בקהילה תקופה ארוכה וכמו כן לומד רפואה סינית? האם עובדות אלו יכולות להיות לי לרועץ? תודה רבה...
שלום לכולם, הסכם שלי בטכניון הינו 92.76 - ידוע לי שזה סכם נמוך ועדיין רשום לי באתר כי "טרם התקבלה החלטה". שאלותיי הן: - יש בכלל סיכוי לזימון? - האם מתבצעים מיונים נוספים? - למה מחכים? (גם אם מדובר בדחייה) אבקש התייחסות על סמך עובדות בלבד. תודה ובהצלחה לכולנו
תתחיל לקרוא הרבה באנגלית. מילולי וכמותי ישתפרו תוך כדי הלימוד לפסיכו עצמו אבל לאנגלית אתה יכול לעבוד כבר עכשיו (אם אתה נהנה לקרוא) אתה קצת מעל הסכם עכשיו בחלק מהמקומות ולא ברור מה יקרה עם הסכם, כדאי לך שתהיה לך אפשרות לנסות להתקבל לכולן, פסיכו זה לא נורא וגם ככה להזיק זה לא יכול (לוקחים את הציון הטוב).
מן הסתם אי אפשר לדעת מה הם רוצים לשמוע, אבל לדעתי עובדות אלו ממש לא יפגעו בך, להפך - במיוחד העובדה שעבדת עם חולי נפש, איך אפשר לראות בזה משהו שהוא לא יתרון? אולי רק אם תבוא בקטע של "אני בטוח רוצה להיות פסיכיאטר" ואז הם עלולים לחפור בעניינים כמו - איך אתה יודע כל כך מוקדם איזה התמחות? למה לא פסיכולוג אז? לגבי רפואה סינית - כל עוד תציג עמדה מאוזנת ולא תבוא בקטע ש"רופאים מערביים לא יודעים מה לעשות" יהיה בסדר.
היה לי סכם של 93.85, שזה גבוה בהרבה מהפרסום של הסכם הנדרש, אולם נדחיתי ללא ראיון... השנה נעשו שינויים בתהליך המיון עם הכנסת מבחני מו"ר, כך שתשובה חד משמעית אני לא אוכל לספק לך, אולם אני חושב שרוב הסיכויים הם שתדחה... שיהיה בהצלחה בהמשך!
שלום! אני חדשה כאן אבל גם אני שותפה לשאלתך... יש לנו את אותו הסכם בטכניון, ואמנם הם טוענים שהם מזמנים לראיונות מועמדים עם סכם 92-94 אך לא כך במציאות. למעשה הם מזמנים מועמדים עם סכם 94 ומעלה!!! כן, זה לא הוגן וזו דיי אשליה למועמדים אבל זה נכון. גם אני שותפה לאכזבה, קיבלתי מהם הודעת דחייה....
לא לבוא עם החלטה נחרצת שאתה רוצה להיות פסיכיאטר למשל, או עם התנגדות קיצונית לרפואה המערבית. לדעת להציג את הניסיון שלך עד עכשיו עם רפואה וטיפול באנשים בתור ניסיון שעזר לך להבין יותר טוב לאן אתה נכנס, וכך להיות הרבה יותר בטוח שרפואה זה מה שאתה רוצה ולא משהו אחר, אפילו אם זה משהו קרוב.
היו לנו בעיברית כמה חבר'ה שלא היה להם פטור ונאלצו לעשות קורס, וזה עשה להם מערכת סיוט שכללה התרוצצויות מטורפות בין שני קמפוסים. פטור זה מעל 135 אם איני טועה. בכל מקרה די קל לשפר פסיכומטרי, אני עצמי שיפרתי במהלך סמסטר א' במדה"ר בצורה משמעותית.
זה יופיע באתר המרכז הארצי וככל הנראה תהיה הודעה על כך בשער או בלינק לבחינת מו"ר או בחלק של דיווח הציונים( לא תהיה בעיה עם זה!!) דיווח הציונים יהיה בערך במחצית חודש יולי (ואולי לפני) אבל שליחת הודעות דחייה וקבלה תהיה מאוחר יותר.. בי"ם שמעתי שהתוצאות לא יפורסמו באתר המרכז הארצי, אז כנראה שנצטרך להתאפק ולהמתין להודעה המיוחלת שלהם בין אם זה קבלה או דחייה.. בהצלחה