הסיפורים מאחורי השירים של שלום חנוך

../images/Emo63.gifהסיפורים מאחורי השירים של שלום חנוך../images/Emo63.gif

הפינה רצה פה כבר כמה פעמים, ולא היו לה תגובות רבות
. ולכן החלטתי להוריד אותה. אבל קצת חרשתי השבוע על השירים של שלום חנוך ואמא שלי, שהיתה מעריצה נלהבת של שלום כשהיתה צעירה, והכירה אותו ואת משפחתו באופן טוב ואישי החליטה לספר לי את הסיפורים שעומדים מאחורי השירים שלו, אז בדקתי וקראתי ושמעתי, ועכשיו אני רוצה לשתף אתכם. וככה בכל כמה זמן נבחר אמן אחר ונספר את הסיפורים מאחורי השירים שלו.
הסיפורים שעומדים מאחורי השירים של שלום חנוך

../images/Emo197.gifמחכים למשיח../images/Emo197.gif

אולי אתם, כמו רבים אחרים, חושבים שהשיר מדבר על הדתיים שמחכים בציפיה פסיבית (תסלחו לי) למשיח שיגאל אתם מצרותיהם ויעלה אותם לארץ ישראל. אבל זהו.. שלא
השיר לא מדבר על המשיח הזה. הכוונה היא לאדם ששם משפחתו הוא "משיח", ו"מחכים למשיח" זה אכן משחק מילים נחמד שבהחלט מתאים לשיר. בשנות ה80, לאחר פריחה כלכלית במדינת ישראל- בה אנשים השקיעו בבורסה את כל הונם ורכושם שהוכפל יום אחר יום
, נפלה הבורסה באופן קיצוני, וכך אנשים איבדו את כל מה שיש להם. השיר דן באותו משבר המניות של 1982-1983. כאמור, אנשים נשארו ללא כלום באותה התקופה, והבנקים שהיו אז לא סלחניים וותרנים היו מעכלים רכוש על כל חובה לבנק, ובעקבות כך, מתוך מצוקה, פחד ומתוך הפגנתיות אנשים קפצו מבניין הבורסה ובכך שמו קץ לחייהם. ויפה, הבנתם נכון, בשיר משיח הוא אחד מהאנשים האלו "גם משיח קפץ והודיעו שהוא נהרג". http://www.youtube.com/watch?v=0d5a1mUrsnM&feature=related|סליק|

O f r i s h

New member
ההתחלה של מה שכתבת... ממש מזכירה לי היסטוריה

תהליך החילון - הסיבות להקמת התנועה הציונית
|כאפהאומשהו|

../images/Emo16.gif"שיר ללא שם"../images/Emo16.gif

את השיר כתב שלום חנוך לזכר אחיינו אבשלום חנוך ז"ל שנפל בעת מילוי תפקידו בצה"ל.
לאחר מותו של אבשי נכתב עליו:
מפקדו: "...אנחנו יודעים שאבשי פשוט הלך עד הסוף, בדיוק כמו שאנחנו לימדנו אותו, ובעצם בדיוק כמו שהוא הגיע אלינו, הוא פשוט היה עקשן ולא היה מוכן לוותר..." וחבריו ליחידה הוסיפו: "...ההומור תמיד אפיין את אבשי, ולא קרה שתפסנו אותו בלי בדיחה או הערה...". "... אבשי משול לים. לא מספרים, אלא חיים איתו ולידו. לומדים להבין את הדינמיות הבלתי נפסקת, את הרצון להצליח ועד הסוף. את היכולת לחרוק שיניים ולעמוד במאמצים שלפעמים נראים בלתי ניתנים להשגה. את העדנה והרוך שמסתתרים מאחורי קבוצות השרירים, את ההליכה המתנדנדת ואת אוצר המילים שהיה שייך רק לו. אבשי והים כרתו ברית. מין סיפור אהבה שנגמר כל כך עצוב. ברית נצח". http://www.youtube.com/watch?v=eT7u9sJR8fo יהי זכרו ברוך
.

../images/Emo199.gif"לילה"../images/Emo199.gif

שלום חנוך נולד בקיבוץ משמרות, למי שבמקרה לא יודע
. בשנים בהן היה ילד, ובשנים בהן ילדיו היו ילדים היתה בקיבוץ לינה משותפת
: לינה משותפת - היתה נהוגה בקיבוצים , כאחד מעקרונות החינוך המשותף. הילדים והתינוקות היו לנים בלילות בבתי הילדים ובבתים הכוללים. שומרת הלילה היתה פוקדת אותם מספר פעמים בלילה או מקשיבה להם בשנתם באמצעות השמרטף האלקטרוני. בשנות ה80 הוחלט לעבור ללינה משפחתית, לאחר הרחבת דירות החברים והכנות מתאימות, בוצע המעבר. בכיתות י"א–י"ב חוזרים בני הנוער ללינה משותפת בבתי הנעורים. הלינה המשותפת השאירה בקיבוצניקים רבים חוויות רעות וטובות שלא יצליחו להפרד מהן מעולם
ועל אותן חוויות כתב שלום חנוך את השיר "לילה", על אותן הלילות בבתי הילדים. http://www.youtube.com/watch?v=8YrLdDE3YTA

../images/Emo69.gif"בציעורתי"../images/Emo69.gif

"בצעירותי, נפטר אבי/בא הזמן להיפרד..." אביו של שלום חנוך, שהיה מזמרי להקת "המשמרון" של קיבוץ משמרות ושקנה לו את הגיטרה הראשונה, נפטר ממחלה בגיל 54 כששלום בן 21 בלבד. שלום לא בכה בהלוויה. במהלך הקלטות "ערב ערב", הוא התגורר בבית מלון (ביתו היה בשיפוץ) וממש כפי שמתואר בשיר, נזכר באביו. השיר הוא ההשלמה עם מותו של האב, אולי הדמעות שלא היו אז.

../images/Emo68.gif"מאיה"../images/Emo68.gif

שלום כתב את השיר זמן רב לפני שבתו, מאיה, נולדה. כך שלמעשה, בתו נקראת על שם השיר שכתב ולא להפך.
וסתם לידע כללי, מאיה חנוך, הבת של שלום, אחראית על עיצוב האולפן של כוכב נולד, של ערוץ הילדים ועל עוד עשרות אולפנים ועיצובים.

amitshilo

New member
וואו! תודה!

קראתי הכל, ובאמת שזה נורא מעניין. תודה ים

למעלה