הסיפריה העירונית

אבא גאה

New member
../images/Emo63.gif הסיפריה העירונית ../images/Emo63.gif

רציתי לספר לכם והפעם על הסיפריה העירונית. ניגשתי לי לסיפריה העירונית לא בשביל משהו ספיציפי , פשוט ראיתי שלט גדול "סיפריה" (אבל באנגלית כמובן....... SIFRIYA) והיתה לי שעה פנויה להרוג, אז הרגתי. נכנסתי פנימה והתרשמתי עמוקות (כן, כן - עמוקות) מהמבחר העצום, התרוצצתי לי בין מאות סיפרי הילדים, לספרים על קלטות אודיו, לקלטות וידאו, דיסקים, ספרים למבוגרים ובכלל..... ניגשתי לדלפק כי רציתי לברר כמה עולה להירשם....שאלתי והספרנית הסתכלה עלי כאילו נפלתי מהשמיים ."לשלם? היא אמרה? זה חינם". ואני? אומרים לי חינם אני מיד קונה שניים. הנפקתי לי כרטיס חבר מועדון. ואז הקשתי - כמה ספרים מותר לקחת בכל פעם? "אין הגבלת כמות, אתה יכול לקחת כמה שאתה רוצה". אבל ידעתי שהמכשפה הזו מרמה אותי, שאלתי אותה: ואיפו הקאטש מופיס? אמרה לי : אין קאטש, אין הגבלה וכל ספר הוא לשבועיים" ונתנה לי גם לינק לאתר אינטרנט. לקחתי המון ספרים לילד והרבה ספרים על קלטות (תשמעו זה להיט היסטרי, הילד יושב עם ספר על הבירכיים בעוד קריין מומחה מקריא את הסיפור עם צליל מיוחד מתי עליו להפוך את הדף....ואני? עסוק לי בחיטוט אינטנסיבי באף תוך כדי נהיגה) ובאתר - ניתן לחפש את הספרים שאתם רוצים ואם מצאתי ספר שמעניין אותי אז אני מזמין אותו, תוך יומיים הוא מגיע לסיפריה שקרובה אלי, והם מתקשרים לומר לי שהספר הגיע..... באתר ניתן להאריך את זמן השאלת הספרים בלחיצת כפתור פשוטה.....ואת הספרים ניתן לקחת ולהחזיר מכל אחת מהסיפריות שברחבי העיר (33 ספריות) יו.............יצאה לי הודעה מה זה ארוכה - כולה ספריות - אבל אני ממש התרשמתי לטובה. טוב, יאאלה יש לי כאן המון ספרים שממתינים לי. בי.

מה, לא ראית סיינפלד? ../images/Emo18.gif

לא לשווא הזהירוך חושיך הישראליים הבריאים והחדים כתער, בבואך לקבל שירות כה פעוט ואלמנטרי מאת הגויים האנטישמים ימח שמם! בזמן הדיפדוף בספר,
אם ייצא לילד האומלל או לאבותיו ללקק מעט את האצבע ולהפוך דף (יש דפים שבנויים לכך במיוחד, הם בלתי דפדיפים בעליל), ואח"כ מבלי משים להכניס את האצבע - או דבר מאכל שנגע בה - לתוך הפה:
רעלן קטלני חסר טעם וריח בשם, DVX318 אשר היה ספוג בדף הספר, יחלחל במהירות אל תוך גופכם, ויקטול אתכם נפש
תוך הרף ממוצע של בין 40-80 שנה!!!!!!!!!!!! הישמרו על נפשותיכם! אל תצטרפו לארגון הרשע של הספריות הקנדיות!

אורי 0

New member
מדינה כמו שלנו

בהחלט יכולה להרשות לעצמה ספריות חינם, השכלה גבוהה חינם וגם גני ילדים חינם. אל תגידו לי שהקנדים יותר עשירים. הקנדים והצרפתים של שנות החמישים והששים היו מדינות יותר עניות מישראל היום. אל תגידו לי שזה בזבוז כסף ציבורי. כל כלכלן מתחיל יגיד לכם שחינוך הוא ההשקעה הכי טובה. אבל אצלנו פשוט יש כסף לדברים אחרים.

שמנתולה

New member
רגע, שניה

כמנויה ותיקה בספריה ציבורית יש לי שתי הערות. א, התשלום בספריות הציבוריות הוא לרוב סכום שנע בין אבסורדי ובין מגוחך, אצלנו משלמים (לשנה) בין 30 ש"ח (מנוי ליחיד המאפשר השאלת 2 ספרים במקביל) לבין 100 ש"ח (מנוי משפחתי המאפשר השאלה של 6 ספרים במקביל). 100 ש"ח לשנה זה בערך כמו לקנות ספר וחצי, אני במחיר הזה החלפתי בשנת 2002 למעלה ממאתיים ספרים. ב, נכון שעדיף היה שלא יגבו כסף בכלל על השאלת ספרים בספריות ציבוריות, אבל כ"משתמשת כבדה" בשירותי הספריות אני מעדיפה לשלם קצת ולהנות ממגוון ספרים רחב יותר. כל עוד המימון הממשלתי לא מספיק בהחלט יש מקום לדמי מנוי סמליים, שלא מכבידים על הכיס אבל מעשירים את המגוון בספריה.

.m

New member
ספרים וספריות

כן ולא... נכון שזה סכום מגוחך עבור כ"כ הרבה ספרים, ונכון שזה נפלא כשיש ילדים קטנים ומתאפשר להם מגוון רב של ספרים בכל נושא וסוג ולמען הסר ספק - ספריות הן דבר נפלא
אבל באופן אישי אני מעדיפה להיות העלים החוקיים של הספרים שלי. גם בגלל ההרגל המגונה לשרבט הערות אגב בשוליים וגם בגלל שאני אוהבת לחזור, מדי פעם, לספרים ישנים ולקרוא בהם שוב (ושוב ושוב ושוב) ובכלל, יש לי חיבה מיוחדת לספרים משומשים (יש להם אופי
)
mai (חובבת ספרים לרוב)

.m

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

התגעגעתי - אז באתי...
mai

למעלה