הרוקי מורקאמי - ספר על ריצת מרתון

efroch99

New member
../images/Emo63.gifהרוקי מורקאמי - ספר על ריצת מרתון

בעקבות זה שסיפרתי לחברה שהתחלתי לרוץ - היא השאילה לי ספר של הסופר היפני הרוקי מורקאמי : What I Talk About When I Talk About Running רק התחלתי לקרוא, אבל בתור מישהי שבתחילת הדרך בריצה, זה ממש כיף לקרוא על חויות ומחשבות הריצה של מישהו אחר. בינתיים אני מאוד נהנית ו... כן, זה ממש עושה לי עוד יותר חשק לרוץ. הנה כתבה בעברית שמצאתי על הספר: http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1050,209,24602,.aspx אני לא קוראת את הביקורת כי אני לא אוהבת לקרוא ביקורות לפני שקראתי את הספר עצמו. אשמח לספר לכן יותר על הספר כשאסיים לקרוא אותו.... האם קראתן ספרים על ספורט שהמריצו אתכן?

מארשמלו

New member
אפרוח, תודה על ההמלצה

אני מאוד אוהבת ספרים אחרים של הסופר, והביקורת (טוב, אני כן קוראת ביקורות) מצטטת כמה קטעים נהדרים מהספר. אחפש אותו בספריה מחר. שמעתי על איזה ספר חדש בעברית על ריצה, שכתב מישהו מהפורום השכן (ריצה וטרי), נדמה לי שקוראים לו 42.2, אבל עוד לא הספקתי לקרוא.

omaopa

New member
גם אני בדיוק קוראת את מורקאמי עכשיו!

אבל באנגלית. אני נהנית דווקא בתור רצה וותיקה כי הוא מתאר הרבה תחושות שהיו לי לאורך השנים והאימונים והתחרויות. כרגע אני קצת אחרי אמצע הספר אז גם לא יכולה לתת מסקנה סופית אבל בינתיים נהנית מאד! ידידי נחשון שוחט אומר ש Once a Runner של ג'ון פארקר הוא מאסט. את Lore of Running אין סיכוי שאני אקרא בחיים כי הוא נראה לי כ"כ ארוך ומייגע שאין לי אפילו כוח להתחיל. וכמובן יש את The Lonliness of a Long Distance Runner שלמרות שמו הוא לא ספר ריצה פרופר אבל ספר נפלא.

ofec bar

New member
Lore of Running

ממש לא ארוך ומייגע! הוא כתוב בצורה כל כך משעשעת שלא שמים לב לאורך... מכל הספרים אליו אני חוזרת הכי הרבה כדי להיזכר, ומקווה שיצאו ספרים נוספים ברמתו בתחום הטריאתלון (למרות שהוא סוקר מעט את עולם הטריאתלון, כולל נושא חתך משעשע במיוחד בנושא "מדוע איירונמן הוואי אינו אפשרי מבחינה מטבולית"). מה שמבאס אותי בהרבה ספרי ריצה הוא שנקודת המבט בד"כ דכאונית משהו... הרבה דגש מושם על הבדידות של הרץ, על הקשיים, על הכאב, ספרים רבים גולשים להרואיות מייגעת. דווקא Lore of Running מלא בהומור עצמי, ועל אף שאינו עלילתי הקריאה בו קולחת ומהנה.

efroch99

New member
בדידות? קשיים? כאב?

לא חבל? עדיף שיעשו משהו שמרנין את הנפש, מאשר לסבול ככה...
אני בכל מקרה לא מתכוונת לעשות פעילות שגורמת לי סבל - רק כזאת שמביאה הנאה ושמחת חיים!

ofec bar

New member
מסכימה לחלוטין!

אבל עדיין הרבה ספרים מתעסקים בנקודות האלה, במקום בדברים הקלים, הפשוטים והנעימים. זה פשוט פחות "מוכר". סיקורים טלוויזיונים של איירונמנים למשל, מוכיחים את זה אפילו יותר - מתמקדמים בקושי, בסבל, בכאבים, בפנצ'רים, באחוזי הנשירה מהתחרות, בהקאות... למרות שעבור רוב המשתתפים מדובר ב... יום מלא באושר.

efroch99

New member
תודה על ההמלצות

כמובן שאני גם קוראת את הספר באנגלית - לא נראה לי שהוא יצא בכלל בעברית. יפה, אז כששתינו נגמור לקרוא אותו, נעשה פה קונסיליום....

למעלה