זה לא מובן מאליו ...

../images/Emo63.gif זה לא מובן מאליו ...

מביאים את הטנטרה לכפר הגלובלי בשנים האחרונות אנו בונים את הרשתות החברתיות שלנו, (אתם יודעים -טוויטר, פייסבוק, דה-מרקר...). מרגישים את האנשים בעולם כולו דרך השיחות המיוחדות שנוצרות במרחבים האלה. בכל מאות ההתכתבויות והשיחות מצאנו אנשים נפלאים בכל רחבי הכדור שלנו. למדנו שיש סקרנות ועניין גדולים ללמוד את הדרך אל - זוגיות טובה, יחסי הורות מעצימים, יחסי חברות טובים וגם קשרים עיסקיים מעולים. אל תוך כל אלה נתפרה הדרך המיוחדת שלנו, זו שאנו חווים בחיינו הפרטיים ששזורות בה חוויות , התנסויות ונסיון החיים שלנו. דרך זו מתווית על פי תפישת העולם הטנטרית והלימודים הרבים שעשו את דרכם אל הלב והנשמה שלנו. אלו שופכים את אורם בדרך בה בחרנו לפסוע. מדי יום אנו חולקים עם כולם משהו מהוויית החיים וההתנסויות שלנו. התגובות אינן מאחרות לבוא, שיתופים ושאלות רבות יחד עם תודות על התובנות. דבר אינו מובן מאליו!!! אחד המשפטים שיצר התרגשות ותובנות רבות היה : "זה אינו מובן מאליו שבני הזוג שלנו יודעים שאנחנו אוהבים אותם. הראו זאת ! במיוחד ברגעים מאתגרים". זה היה ביום בו חילוקי דעות בנינו יצרו כעס ועצב, דווקא ברגעים האלה בהם כל אחד מאיתנו חווה רגעים לא קלים והתמודד עם הצפה של רגשות, ביטאנו בעוצמה ובכל דרך את האהבה שלנו זה לזה. שם נפתחו השערים לשיחה נפלאה שיצאה מהלב ונכנסה אל הלב, מהר מאוד יצרנו תקשורת קלטנו את אי ההבנה שנפלה, הכל בא על מקומו בשלום ויותר מכך בהמון אהבה. איך עושים את זה? יש אנשים ששומעים את זה ומגיבים: "טוב חכמים גדולים, אתם מנוסים ויודעים. לכם קל. איך אנחנו עושים את זה?" ראשית, גם אם אנחנו מנוסים ויודעים, אנחנו קודם כל בני אדם. גם כשאנחנו במערבולת רגשית, קשה לנו להפתח, לוותר על עמדתנו, לשתף. אנחנו עובדים ממש עם אותם כלים שאנו מלמדים אחרים. זו הבקשה של בן הזוג שקצת יותר קל לו בסיטואציה, לאפשר את המבט בעיניים, המגע, את החיבור מחדש למהות הרוחנית של הקשר. זה כמובן, לא בא במקום שיחה, שיתוף, הבנה... זה יוצר בסיס נפלא לקיום אותה שיחה מתוך מודל של יחד ולא מתוך מודל של אחד נגד השני. כלים כמו שיחת שיקוף, עקרונות מובילים כמו השאיפה ליצירת Win Win ועוד, כל הכלים האלה חשובים ורצוי להתאמן בהם ביום יום השגרתי. אל תחכו לרגעים של משבר וכעס כי אז ההתנהלות הרבה יותר מאתגרת. איך אומרים בצבא? "קשה באימונים, קל בקרב" (שלמען האמת זה בולשיט, כי בקרב תמיד קשה :) לצאת מהדפוסים כולנו כמעט רגילים להתנהל בשגרת חיינו מתוך מקומות מוכרים וידועים. היחסים בינינו לבין בני הזוג שלנו, או היחסים שלנו עם הילדים , ההורים, המשפחה שלנו. וגם היחסים עם חברים לעבודה והבוסים שלנו. בכל אחת ואחת ממערכות היחסים הללו אנו יוצרים דפוסי התנהלות. לעיתים, לאורך השנים, הדפוסים השליליים שביניהם פוגעים בנו. בהרבה מהמקרים בני זוג נשואים לדוגמא, לוקחים את הקשר כמובן מאליו, ולאורך השנים משהו שם מתכהה, נכנס לשגרה משעממת. דברים הופכים להיות מובנים מאליהם. התקשורת בין בני הזוג מתמעטת אל דברים בסיסיים של שגרת היום. לא פעם דווקא השגרה הזו יוצרת עומס בתוך המערכת הזוגית. המקומות בהם כבר ויתרנו על עצמנו מראש. האהבה מוצאת את ביטוייה במעט מאוד מקומות, ולפעמים כלל לא. אנרגיית בריאה טהורה אנו מאמינים שאהבה היא רגש חזק. זו אנרגית הבריאה הטהורה. כשאנו מסכימים לוותר עליה, להתנהל ממקום רדום של "המוכר והידוע" אנו חיים כמו בתוך אפלה ומתרחקים ממהותנו הפנימית האמיתית. ברגעים מאתגרים בהם נוכחים רגשות של כעס, תסכול או הצפה רגשית - היו מודעים. כאשר דווקא ברגעים האלה אנו מראים ומדגישים את האהבה שלנו זה לזה, כל אי הבנה או מחלוקת יכולות למצוא את פתרונן. הכל אפשרי ובר השגה.
אוהבים ומחבקים
בן ואפרת

vali9

New member
כמה נכון ....זה המקום לומר לכם עד כמה.....

אני אוהבת אתכם !!!! ואין בזה שום דבר מובן מאליו .....((-: זו בחירה שעשיתי , בחירה אחת מהאהובות בחיי שמובילה אותי למקומות מדהימים ...
תודה על מאמר מדוייק ומלא באמת ואהבה
, עדיין לא התנסתי ביישום זוגי בשעת משבר להתנהל בטנטריות .....יבוא הרגע המתאים וגם זה יקרה......
מחבקת אתכם . ואלי.

היי חברים מה שלומכם

מענין אותי לדעת האם בטנטרה [לא שאני יודע מה זה טטנטרה ]יש גם נגיעה לסקס כוחני ? אחיזה בשיער ופליקים קלים בישבנה ? לא שזה מחויב המציאות אבל זה מעניין אם לבי.די.אס.אם יש כניסה לעולם הטנטרה ?

0 אור 0

New member
ועד שיענו המומחים

הטנטרה היא לא גישה לסקס, אלא גישה לחיים שמקבלת את העובדה שהסקס הוא חלק טבעי מהחיים. הטנטרה היא לא דת ולא מגדירה גבולות, ולכן בעצם בתיאוריה כל דבר שהוא לגיטימי ומותר. מכיוון שלעוסקים בטנטרה בכל זאת יש את הגבולות והמוסר האישי והתרבותי שלהם, אז למרות בחינת הגבולות - אין פריצה מוחלטת של גבולות, וכל אחד שומר על הגבולות שהוא שלם אתם. ספציפית לגבי שאלתך על BDSM - הוא כמובן "מותר" בטנטרה, כל זמן ששני בני הזוג שעוסקים בכך באים מתוך הסכמה מלאה והדדית נתקלתי בעבר באינטרנט במנחת טנטרה שעסקה גם ב BDSM ונסיתה לחבר בין השניים, אבל זה ממש לא המיין סטרים. לגבי מפגשים וסדנאות טנטרה, השאלה כמובן לא רלבנטית, כי שם לא עוסקים בסקס אלא בתרגול טנטרי.

תודה על התשובה ,לאט לאט אלמד על המהות

אבל למה יש לי תחושה שמאחורי המילים כמו ---- "לגבי מפגשים וסדנאות טנטרה, השאלה כמובן לא רלבנטית, כי שם לא עוסקים בסקס אלא בתרגול טנטרי" מסתתר החשק והרצון לייצר סקס ?

0 אור 0

New member
חוזרים לתשובה הראשונה

לכל דבר יש מקום וזמן, ובמקרה הזה לכל דבר יש גם את הערך שלו. יש מקום לסקס ויש מקום לתרגול, ובטנטרה יש לפעמים חלק מהתרגולים שכוללים סקס, אבל: תרגול טנטרי בסדנה בדרך כלל לא כולל סקס, מפגש מסודר עם מנחים ילך למקום של הצורך של המקבל, ובהתאם לגבולות של המנחים ושל המקבלים (ובעברית פשוטה - אם מה שאתה רוצה זה סקס במפגשים, אז תמצא את המנחים שאין להם בעיה עם זה. אני מניחה שיש כאלו. לא חיפשתי) בתרגול פרטי שאני מובילה אותו, התרגול ילך בדיוק למקום שאני רוצה. כך שאם יש חשק ורצון, זה גם יקרה ובלי בעיות מיוחדות. מה שחשוב, בכל הדיבורים האלו זה להבין, שיש טנטרה בלי סקס, יש סקס בלי טנטרה, ויש טנטרה עם סקס - ורצוי לדעת איפה אתה נמצא באותו רגע. אני מאמינה בלדייק את מה שאני עושה - אם אני במדיטציה אז אני שם, ואם בא לי לעסוק במין מהנה, אז אני אעשה את זה בכיף בלי לקרוא לזה טנטרה. העובדה שאותו אדם עושה את שני הדברים, פשוט לא מחברת ביניהם.

וקורה שאנשים מסתתרים מאחורי מילים ?

אני לא אומר שאני לא מחפש סקס [מי שאומר דבר כזה משקר את עצמו] אבל אני לא טרוד בנושא ,אני די מסופק ולא חסרות לי הזדמניות /בנות זוג רק שאני לא מתרגש מהענין אולי בגלל שאני תר אחרי בת זוג שונה שתיקח אותי למקום אחר .

0 אור 0

New member
קורה

אבל כנראה לא הפעם הזאת, לא כל מי שמשתתף בדיון מחפש משהו מעבר לשיחה על נושא שמעניין אותו.

0 אור 0

New member
מי שנכוה ברותחין נזהר בצוננין?

מטרתו של הפורום הזה, ובכלל פורומים ענייניים , הינה שיחה על נושאים משותפים ומעניינים. זה אינו אתר הכרויות, ואינו אתר מכירות (למרות שאכן יש פה ושם מפרסמים - במידה שמנהלי הפורום ערניים אז הפרסום נעשה בגלוי ועל השולחן), לכן במקום הזה אתה יכול להשתחרר גם מהציפיות שמשהו יקרה מעבר לשיחה, וגם מההגנות שמא מה שיקרה יפגע בך כפי שנפגעת לפני עשר שנים. ואחרי שהשתחררת גם מהציפיות וגם מההגנות, אתה יכול להרגיש נוח לשווחח באופן חופשי עם אנשים כמוך, שלא מחפשים כלום, לא מנסים לעשות אתך או לך משהו, לא מנסים למכור לך כלום - כל מה שיש הוא מילים, זרם אסוציאציטיבי של מחשבות ותקשורת בין אנשים. גם זוהי טנטרה.

0 אור 0

New member
בתפוז מאמינים שלכל שרשור יש זמן "תפוגה"

אין הקפצה של שרשורים ישנים, ואין הקפצה מהעמוד השני. לפעמים זה מרגיז , אבל כשאתה רואה איך בפורומים אחרים פתאום מישהו עונה לשאלה מלפני 4 שנים ומקפיץ אותה לעמוד הראשון, אתה מבין שיש לזה גם יתרון.

למעלה