כהצעתה של hagaram

yaelia

New member
../images/Emo63.gifכהצעתה של hagaram

אני פותחת שרשור חדש לגבי סדר הדיונים במועדון הספר הטוב, כי נראה לי שההצעה שלי טבעה בשרשור הקודם. אם מתאים לכן ולאור ריבוי ההצעות, בחודש הבא (בסוף אוגוסט), ערפילית תנהל דיון על 'האוהל האדום'. בעוד חודשיים (ספטמבר), נטע תעורר אותנו עם רודף העפיפונים/והיום איננו כלה, מה שיבחר. ובעוד שלושה (אוקטובר), אני מתנדבת לקחת את מרגרט אטווד עין החתול/ מעשה השפחה או החביב עלי מכל, הכלה השודדת ולעשות ממנה מטעמים פמיניסטיים לכל דורשת. ברור שרק בהסכמתכן.

rnati

New member
../images/Emo45.gif לאוהל האדום

(חכמה גדולה- אני בדיוק קוראת אותו
)

dorlim

New member
מצטרפת להמלצה (ואני בכלל קראתי אותו

בחופשת הלידה...)

מאז

New member
תוכלו לומר בגדול על מה הספר?

ועד כמה הוא "קל" לקריאה? פשוט רמות האיי קיו שלי הדרדרו קשות מאז ההריון והלידה (הקודמת, עכשיו הם בכלל נעלמו...) אז אני רוצה לדעת עד כמה להשקיע מאמץ בהשגת הספר...

Arfilit

New member
בשתי מילים -

הוא מספר את סיפור חייה של דינה - בתו היחידה של יעקב אבינו - מפיה. כלומר - הוא נותן את נקודת המבט הנשית על אותה תקופה - כשהחצי הראשון של הספר - מתרחש לצד ארועים המוכרים לנו היטב מן התנ"ך, ואילו החצי השני יש בו יותר חלקים המתרחקים מהסיפור התנ"כי המוכר - תוך השקה לארועים שעדיין מוכרים. בעיני זה ספר מאוד רגשי, שעושה הרבה הרבה לחשוב ולהרגיש - מהרבה יותר מאספקט אחד. בעיני מאוד קריא - אבל שמעתי גם דעות חולקות - יש האומרים שהענין התנ"כי דווקא הפריע להם.

מאז

New member
אוףף, לוידעת אם אוהב את זה

יש לי התניה נגד שימוש חופשי שכזה בסיפורי תנך (בכל זאת דתיה...)

rnati

New member
הצעה

להתייחס לזה כספר קריאה. עם שמות מוכרים ותו לא. לטעמי הוא מאוד קריא וסוחף. מאוד מעורר מחשבות ורגשות.

cookie1

New member
יקירתי - ממליצה לצרף את המקורות

בפתיחת הדיון, כי לי למשל הפריע חוסר הדיוק.... וחוץ מזה שזה מאד מעניין לקרוא את המקור. תעשי פשוט חיפוש על "דינה בת יעקב" ותגיעי לבראשית לד נדמה לי

מיריVA

New member
../images/Emo45.gif - תוכלי רק לרשום של מי

הספרים? מכל מה שאת מציעה יש לי רק את האוהל האדום אז את כל האחרים אנסה להשיג

יש לי שאלה שטחית מאוד

ואני יודעת שיש כאן מישהי שתוכל לענות לי על השאלה: האם דמותה של נועה שחר מ"השיר שלנו" מבוססת על זניה הכלה השודדת? נ.ב. - קראתי, לא התפעלתי, לא נופלת מספרות פמיניסטית. מעדיפה את האוהל האדום.

עמית@

New member
יש בזה משהו ../images/Emo3.gif

את הכלה השודדת לא מאוד אהבתי, די דמגוגי ורדוקטיבי, לעומת עין החתול המדוייק והחכם.

lulyK

New member
עד כמה שאני יודעת, לא.

אבל מבבררת יותר לעומק.

ענתש

New member
לא יודעת, אבל היתה עונה קצת חלשה...

רק עכשיו הסוף נחמד. אבל עדין... דקירה של אכזבה בלב מהראיון של נועה בפיספוסים. איך ? איך זה משתווה בכלל לבילד-אפ הגאוני של העונה הוקדמת כשמפוצצים את האמת בפרצוף ? ("אבל הפלה שלא היתה מהריון שלא היה מסקס שלא היה..." ציטוט של דנה שניררררר). סם היה מרגיז, השורות של מיקי היו נודניקיות וחוזרות על עצמן ובמקום להיות "בום" פצצה בפרצוף של הצופה זה היה מסטיק
אוף. התבאסתי קצת. אבל זה מסוג הדברים שחייבים לראות - מה, אני לא אדע מה היה בסוף ?

למעלה