כתבה מהרשת
הריגה...

Mיקי_

New member
../images/Emo63.gif כתבה מהרשת ../images/Emo26.gif הריגה...

אני לא יכולה לתאר כמה מכעיס אותי לקרוא את הידיעה הזאת כמה כואב לי שאנשים נרצחים רק בשל שאיפתם לשלום במדינתנו... אני לא מדברת על רבין או אמיל גרינצוויג על מנהיגים פוליטיים ובכלל ישראלים. אני מדברת על זה שאנשים באים לא שלנו ומקדישים חלק ניכר מהחיים שלהם למענה ולמעננו, וזוכים לחטוף בתמורה כדורי מוות ויריקות בפרצוף. כמה כואב להיות פעיל שלום במדינה הזאת, כמה כואב להיות פעיל שלום בעולם הזה. אני אישית מזועזעת... ומאד מאד גאה לא להשתייך לחלק מהצבא הזה. במיוחד ברגעים כאלו. כמה ציטוטים מתוך הידיעה הכל כך מצמררת הזאת... החייל שירה בפעיל השלום הבריטי הואשם בהריגה מאת שירות "הארץ" טום הורנדאל, פעיל "ארגון הסולידריות הבינלאומי", נפצע מאש צה"ל ברפיח באפריל 2003, ומת לפני חודש "סעיף האישום, שהיה בתחילה 'חבלה בכוונה מחמירה', שונה להריגה לאחר מותו של הוראנדל בבית חולים בלונדון, ב-13 בינואר. סעיפי אישום נוספים בכתב האישום מתייחסים להתנהגותו של החייל לאחר הירי. החייל מואשם בשני סעיפים של שיבוש הליכי משפט, מסירת ידיעות כוזבות, שידול למסירת ידיעות כוזבות והתנהגות שאינה הולמת."

ממה את מזועזעת?...../images/Emo26.gif

מעצם המעשה, או מפסק הדין?.. פסק הדין נראה דווקא חמור (כמו שהוא צריך להיות). אני רק תוהה אם פסק הדין היה זהה במקרה והחייל לא היה בדואי (עובדה שמשום-מה לא הוזכרה בכתבה הנ"ל).

Mיקי_

New member
זה לא פסק דין

זה רק כתב האישום... ואני מבטיחה לך שבסוף יהי פה יופי יופי של טיוח... למרות שזאת לא נראית המגמה כרגע... אני מזועזעת מהמעשה אם זה לא היה ברור, משפלות הנפש והרוח של אדם שמבחין בפעיל שלום שמנסה להציל חיי אדם ובכל זאת לוחץ על ההדק פוגע והורג אותו. (שלא נדבר על דורס במקרה הD9 שהוא גם כן "לא ראה") אבל אני אהיה בשקט... זה מכעיס אותי יותר מידי מכדי לשמור על גבולות האיפוק המינהלי שלי...

greenor

New member
אגב, כמה פעמים

היית בD-9? מכיוון שאת כל כך בקיאה בכלי ובשדה הראייה הרחב שלו, בואי ואני אספר לך... לא רואים שום דבר מD-9 משוריין! פשוט שום דבר! למה את לא מציינת את שני לוחמי האב"כ שנהרגו לפני כחודשיים מדירסת D-9? בטח גם זה היה בכוונה??? ודבר נוסף, אני לא מצדיק מוות של אף פעיל שלום, אבל מי שמכניס ראש בריא (מסובב, אבל בריא) למיטה חולה (ומושחתת, ורוצחת) שלא יתפלא אם בסוף הוא יחטוף. אין לי מושג למה החייל ירה בו, אבל אני יודע שיש כאן נסיבות מקילות של לחץ שהפעיל שלום הפעיל, בנוסף ללחץ היומיומי המוםעל על חיילינו תמיד.

Mיקי_

New member
כמה תשובות קצרות

א. מעולם לא הייתי בD9 הכי הרבה זה שמעתי עדויות מאנשים שהיו בתוך דבר כזה או ראו דבר כזה מקרוב. ב. גם החבר שלי טוען בדיוק את אותו הדבר שלא רואים מזה כלום (הוא לא נהג בזה) ג. זה חמור מאד שלא רואים כלום כיוון שהוא נועד לשטח בנוי ולא רק לחישופים בטבע... והוא ממוגן כנראה מהחשש שיהיו מי שינסו לפגוע בו (אנשים/מטענים) לכן צריך לראות שם ולא רק חריץ (זה מה שראיתי בכתבה של עובדה על רייצ'ל קורי והD9) וזה חמור מאד שזה המצב. אבל זו אחריות בלעדית של הצבא. ד. אני שופטת על סמך העדויות והצילומים שאני שמעתי ממקרה רייצ'ל קורי, הוא ידע שהם שם זאת לא הייתה הפתעה עבורו, היא לבשה כתום (או אדום זרחני אני לא זוכרת) והוא היה מודע לפעילות שלהם. מילא לדרוס ולא לראות אבל לגרור אם הכף שלו ולמחוץץ לה את כל עמוד השדרה זה נראה לי קצת פחות מקרי. רצוי שכל אחד מאיתנו ישפוט על סמך מה שהוא יודע. ורצוי שהצבא הוא זה ששולח את אותם D9נים יסיק את מסקנותיו גם הוא. ה. להציל י-ל-ד-י-ם זה לא דבר מושחת, גם אם נקח את המקרה הקיצוני ביותר *בעיניך* והם ילדים של רבי מרצחים טרוריסטים זה עדיין לא מושחת להציל אותם. ולא צריך להרוג בן אדם שמנסה להציל חפים. ו. ונניח שהוא ירה בשוגג, כל שאר המשפט שם לא מזיז לך כלום? טיוח, נתינת עדות שקר והדחה לעדות שקר, ניסיון לטישטוש עבירות... כל זה חמור לא פחות מלחיצה על ההדק. היה יכול לבקר אותו במשך החודשים האלה ולהתנצל, היה יכול לתת לו למות בכבוד ולא לרמוס את הכבוד שלו ולתת לחבריו לסור ממיטת חוליו ולרוץ יום אחרי יום עד חשיפת האמת. זאת שפלות, זו מושחתות. וזה מה שיוצא מתוך המדינה שלנו, מתוך הצבא שלנו, ממיטב בנינו המגינים. אותי זה מזעזע, אותי זה מגעיל! אלימות היא אלימות היא אלימות ושום דבר אינו מצדיק אותה!

וואלה צודקת...../images/Emo26.gif

האמת היא שקשה לנו לשפוט בן-אדם במצב כזה. מה שבטוח הוא: 1) מממ... העובדה שהצבא הוא זה ששופט כאן את עצמו, על הריגה של אזרח... בואי נגיד שזה גורם לי קצת לנוח בחוסר נוחות בכיסא. 2) מבלי לדעת מה גזר-הדין... יש לי מין הרגשה שהעובדה שמדובר בחייל בדואי, לא תיטיב עימו...

Mיקי_

New member
מאיפה אתה יודע שהוא בדואי?

וזה לא אזרח, הוא לא אזרח ישראל הוא תייר.

"גדוד סיור מדברי"...../images/Emo26.gif

לא מכיר הרבה גששים שקוראים להם רבינוביץ'...
הוא עדיין אזרח (בריטי נדמה לי?). דיברתי על אזרח להבדיל מחייל/מחבל/חמוש/שוטר-פלסטיני וכו'.

חשבון קצר

11 החיילים שטבחו ב-47 (חלק אומרים 51) מתושבי כפר קאסם ישבו, בממוצע, שנתיים כל אחד. בסה"כ: 11*2=22 שנה. אם כך: 47/22=2.13 שנים לחיי אדם. בנוסף, המח"ט של האזור קיבל קנס על סך 10 פרוטות, שהן שוות ערך כיום לעשירית אגורה. מכיוון שאז היה מדובר ב"פקודה בלתי חוקית בעליל", והפעם בסתם הריגה ("רציתי להפחיד אותו קצת"), אפשר לצפות אפילו לעונש קטן יותר. במקביל, הוא בדווי, אז זה יתקזז. נגיד, שנתיים מאסר, ועוד קנס של בזוקה. אלא שגם מאשימים אותו שהוא השתמש בסמים (רחמא ליצלן) באותו הזמן. רק על זה הוא יכול לקבל עוד חצי שנה, וקנס שווה ערך לקרמבו. מישהו מהמר על יותר?

למעלה