כתיבת בבליוגרפיה והפניות בטקסט

שריד

New member
../images/Emo63.gifכתיבת בבליוגרפיה והפניות בטקסט

לכל מי שכרגע בלימודים ויש לו אפשרות גלישה מהבית דרך השרת של האוניברסיטאות השונות. ENDNOTE היא תכנה שאמורה לעמוד לרשות האוניברסיטאות חינם במסגרת הקונסורציום :את ההרשמה הראשונית יש לבצע מאתר מורשה - מחשב ברשת האוניברסיטאית - בכתובת http://www.myendnoteweb.com .אח"כ ניתן להשתמש בתכנה בכל מקום, בתנאי שפעם בשנה מחדשים את הגישה מהאתר המורשה את המאגר הביבליוגרפי שצוברים ניתן להעברה לתכנת שרכשתם (270 דולר) .או לתכנה ביבליוגרפית אחרת חינמית נסו ותהנו שריד

כרמית פ

New member
אתה יכול להסביר

בבקשה מה בדיוק יתרונות התוכנה? לא ברור לי מה הם שימושיה. תודה, כרמית.

שריד

New member
התוכנה

מפיקה מכתב עת שמצאת במאגר מידע את הפרטים הרלוונטים לבבליוגרפיה. מייצרת את הבבליוגרפיה בלחיצת כפתור בסגנונות שונים מאפשרת ארגון של הבבליוגרפיה מאפשרת להוסיף בטקסט הפניה + בבליוגרפיה ועוד תוכלי לקרוא כאן

שריד

New member
התחלתי להשתמש על ידי ניסוי ותעיה

עד כה, היא שוס רציני. במקרים שאין בעיה עם התקשורת של מאגר המידע היא קולטת את המאמר ושומרת בקליק את הפרטים כדי לייצר אח"כ הפניה ורשימה בבליוגרפית. במקרים שיש בעיה, או לחילופין יש לנו סתם מאמר מצולם בלי שחיפשנו אותו במאגר מידע, ניתן להקליד את הפרטים הרלוונטיים ידנית והופ היא מתרגמת את הפרטים לרפרנס .!צריך לשים לב שמציבים נכון את סוג המקור כלומר ג'ורנל ספר , עיתון וכו' !!! איפו היינו קודם.. עכשיו רשימת המקורות שלי בכל רגע מוכנה להיות מודפסת כAPA. היא מאורגנת בתיקיות לפי הפרקים השונים בעבודה. ויש לי נגישות/קישורים לכל אותם מאמרים ו/או מקורות מידע שאם אני רוצה למשל להרחיב אני מגיע למאמר במאגר המידע בקלות וממנו מבקש מאמרים קשורים - related article . העיניין עם התוכנה הזו שהיא מבוססת ווב. כלומר חייבים להיות מחוברים לאינטרנט בזמן העבודה איתה. היתרון הוא, שברגע שיש לך חשבון מכל מחשב אתה יכול להגיע לרשימה הביבליוגרפית שלך. ישנה תוכנה משלימה קרובה שהיא חינמית (יענו בחינם) והיא ההרחבה ZOTERO של דפדפן ה FIRFOX. ההרחבה הזו אוספת בקליק את האתרים / מקורות (גם ממאגרי מידע) מצלמת את המקור כדף אינטרנט כך שניתן לראות את הקבצים והקישורים במצבים שאתה off line . התוכנה מאפשרת לקשר לאותו מקור גם קובץ, למשל את המאמר המלא ב PDF שהורדת. לאחר כל זה ניתן להכין רשימה בבליוגרפית מהקישורים אך לא לפי ה APA. מצד שני, אפשר לייצא את הרשימה בפורמט כזה RIS שתוכנת הENDNOTE תוכל לקרוא ולהמיר לבבליוגרפיה לפי כללי ה APA. בהצלחה, אם תמצאו עוד פיצ'רים מאאגניבים שיקצרו את החיים תספרו. שריד

שריד

New member
../images/Emo124.gif כן שווה לעיתים לדבר אחד עם השני

גם לנו זה קורה לפעמים...

למעלה