מאמר: מלחמת שלום הבורסה

doresh shalom

New member
../images/Emo63.gifמאמר: מלחמת שלום הבורסה

מלחמת שלום הבורסה מאת רותי סיני. פשוט מקומם אותי איך שגם שבעתות מלחמה העניים הם אלו שמשלמים את המחיר. או כמו שאילן גילאון ניסח זאת:"המלחמה היא המשך המדיניות - גם בתחומים החברתיים"

doresh shalom

New member
יכל גם יכל ../images/Emo41.gif

הירשזון בחר להטיל הנטל על המשרדים המשלתיים המקוצצים מימלא. משמע על החלשים. הוא היה יכול להטיל הנטל (או לפחות חלק הארי ממנו) על בעלי ההון), ובחר שלא לעשות זאת. הסביה, כמובן, ברורה, גם אולמרט וגם הירשזון הם משרתים ישירים ונאמנים של בעלי ההון.

סלוניק

New member
מי אלה בעלי ההון?

האם סתם לבחור "בעלי הון" אקראיים ולהטיל עליהם מיסים? אגב, בעלי ההון עצמם הרוויחו או לא נפגעו מן המצב? די עם הדיכוטומיה הזו.

Mip Mip

New member
סתם פתרון...

לפני כחודשיים הורידו את המע"מ מה שצמצם כמובן את הכנסות הממשלה (יכול להיות שכתוצאה מעסקת ישקר שאיזנה זאת). האם בעלי העסקים הורידו משמעותית את המחירים בהתאם, או שמי שנהנה מזה אלו בעיקר העסקים ולא הצרכנים? אז אולי שיעלו לתקופה מוגבלת את המע"מ בחזרה (אפילו בחצי אחוז...) כדי לכסות על נזקי הלחימה...

סלוניק

New member
זה אפשרי בהחלט,

אבל אנחנו צריכים לשאול את עצמנו אם טלטלה של המע"מ מעלה-מטה בפרק זמן קצר היא טובה לנו. רווחי המס מעסקת ישקר עדיין לא נכנסו לתקציב, הם ייכנסו ברבעון הקרוב אני מניח.

סלוניק

New member
הבעיה במערכת החינוך בישראל

היא לא התקציב, כי במשך העשור האחרון הוא היה אחד התקציבים הגדולים בישראל ואחד הגדולים בעולם (בהקשר השקעה בתקציב). הבעיה היא בניהול הלא יעיל שלו, בהנחות יסוד שגויות ופופוליסטיות ובחלוקה לא הוגנת. כן יש מקום לבחון קיצוץ במשרד החינוך במקום לבטל את בהינף יד בכל פעם שמישהו מעלה את זה וכן יש מקום לבחון רפורמה כוללת.

doresh shalom

New member
אצלך רפורמה=קיצוץ ../images/Emo41.gif

אין לי ספק שמשאבים לא מנותבים נכון במשרד החינוך, כמ במשרדים ממשלתיים אחרים, אבל אין זה אומר שניתן לקצץ ו/או שניתן לשקם את מערכת החינץ מבלי להוסיף תקציב. ו\זאת לא המצאה שלי: אקדמאים רבים העוסקים בנושאי חינוך מדברים על כך. שרים לשעבר מדברים על כך, ושלא נדבר על אנשי החינוך עצמם.

סלוניק

New member
רפורמה היא לא בהכרח קיצוץ

היא יכולה להיעשות דרך קיצוץ, בזמן קיצוץ או בזמן הגברת התקציבים. היא עניין נפרד, ע"ע התייעלות. במקרה הזה התייעלות היא גם הכרח כאשר דוג' טובה היא הפופוליזם הסובב את עניין הקיצוץ במורים (כאשר בישראל יחס המורים לכל תלמיד הוא גבוה הרבה יותר מהמקובל במערב). על כל פנים קשה להתייחס לאקדמאים ומומחים לחינוך בכל הנוגע להוספת תקציבים היות ואותן דמויות מדוברות מגיעות מן המערכת הזו בדיוק.

למעלה