מאמר מעניין שפורסם ב- Ynet

tlingit

New member
../images/Emo63.gif מאמר מעניין שפורסם ב- Ynet

המאמר מרכז מידע ממספר מחקרים שנעשו בנושא הצלחה וכישרון. מסקנתו: לאנשים עם כוח סבל, כושר עמידה בלחצים וחוסן נפשי סיכוי גבוה יותר להצליח בעבודה, בלימודים ובעוד תחומים. עוד מונה המאמר 5 כללים להצלחה: 1- חייבים לסבול 2- חשוב להתמיד 3- משמעת עצמית 4- סבלנות 5- אופטימיות וכן עצות לגידול הדור הבא להצלחה: עודדו מוטיבציה ויצירתיות. העריכו את המאמץ, לא את התוצאה. לימודים זה לא הכול. יש תחומים אחרים. אין מה לעשות, הצלחה זה כואב. חוץ מהבחירה במונחים של סבל, כאב ודומיהם, המאמר מאיר נושאים משמעותיים ביותר. השימוש במונחים האלה נראה לי לא חכם ולא מועיל, ולמעשה גם נוגד את הכלל החמישי (ודברים אחרים שנאמרו במאמר) שמדבר על שמירה על אופטימיות... מה דעתכם? מועיל או לא מועיל?

Rוני

New member
לא ירדתי לסוף דעתך בשאלה

"מועיל או לא מועיל" בכל מקרה אענה ממה שאני מבינה מהמאמר (אשמח ללינק, למרות שתקציר המנהלים שעשית לנו פה מועיל ביותר
) לא מאמינה בסבל עבור הצלחה לא כל אחד יכול לצאת ממסגרת הסבל כן מאמינה בהתמדה, בשמירה על אופטימיות, בסבלנות ובעיקר במשמעת עצמית. מה שחסר לי פה - ואולי הייתי מחליפה אותו במילה "סבל" הוא דווקא התכנון לקראת השינוי - התהליך - ההצלחה. כלומר: כשאנו רוצים להצליח אנו צריכים, לדעתי, לתכנן את שלבי העבודה, כולל מה נדרש מאיתנו מבחינת משאבים אישיים, כספיים, לימודים, הערכות (אולי זה הסבל
) נכון שיש דברים שקורים האקראי אבל לא לכולם ובוודאי לא כל הזמן. לא כל הזמן יש "חלון הזדמנויות" ולכן מי שרוצה להצליח צריך לעבוד על זה נכון. הייתי מונה שלבים אחרים, גם אם הם לא "נחקרו" 1. תכנון נכון לפי שלבים - החלפת סעיף 2. סבלנות 3. התמדה 4. לימוד מטעיות ותיקונן - תוספת סעיף 5. משמעת עצמית 6. אופטימיות נצחית לא זה מה ששאלת, נראה לי, אבל זה מה שאני מאמינה בו.

Rוני

New member
אגב, ראיתי עכשיו את הכתבה

ובקונטקסט המלא אני מוכנה לקבל גם את נושא הסבל ואז להוסיף את שני הסעיפים שהוספתי.

הפרשנות שלי

התחברתי לרעיונות אך לא לדרך ההצגה של הדברים אני מביא כאן את הפרשנות שלי לחמשת החוקים שהוצגו. חייבים לסבול: הכי חשוב לא להקשר, לדברים הטובים ולדברים הפחות טובים בדרך, אפילו לא למטרות עצמן, לקבל כל דבר כמות שהוא והמשיך הלאה לעבר החזון שלך, ההקשרות היא מקור כל הסבל. חשוב להתמיד: חשוב לפעול על פי תוכנית, אם תוך כדי הדרך יש לך ספקות לגבי התוכנית אל תמהר להסיק מסקנות, תן לה הזדמנות להוכיח את עצמה, סמוך על עצמך אתה הרי חשבת כשהכנת את התוכנית. משמעת עצמית: שמור על המילה שלך, חייה לפי "אמרתי אני עושה" אם תחזק את המילה שלך ובכל פעם שתגיד גם תעשה למילה שלך יהיה כח "להזיז הרים" סבלנות: הציפיה היא בעוכרינו, מי שמצפה יש סיכוי שיתאכזב, הציפיה אינה תורמת דבר להשגת המטרה, עבוד בשיטת תיכנון ותוצאות, תכנן, בצע, מדוד תוצאות ועדכן תוכנית להמשך ביצוע והפקת תוצאות וחוזר חלילה, אין צפיה יש רק תיכנון. כשאין צפיה אין צורך בסבלנות. אופטימיות: תכנן ובצע על מנת להצליח ולא על מנת להמנע מכישלון אם אתה צופה גורם מפריע טפל בו אל תתכנן להמנע ממנו תכנן כיצד אתה עובר אותו ויוצא מנצח ובעמדה משופרת. מקווה שתרמתי.

למעלה