מה אתם קוראים בשבת?

Rivendell

New member
../images/Emo63.gif מה אתם קוראים בשבת?

אני קוראת את "שנת הפלאות"/ ג'רלדין ברוקס. זה על משרתת צעירה שחיה בכפר אנגלי בשנת 1666. בשנה ההיא הדבר התפרע באירופה, ומוטל סגר על הכפר כדי למנוע את המגיפה. אחרי שאקרא, אני מבטיחה לספר
. בינתיים זה נראה לא רע. ומה אתם קוראים?

אני קוראת את "במו ידיו"

בעקבות המלצה מהפורום של הגדולים שנת הפלאות יושב לי על המדף הרבה זמן ואני קצת חוששת שהוא כבד מדי...מוכנה להיות שפנת הנסיונות שלי?... לא שיש לי בעיה עם ספרים רציניים,נהפוכהו,לפעמים פשוט לא במצברוח הנכון להתחיל..

סנדרין

New member
שלושת המוסקטרים, ../images/Emo142.gif../images/Emo181.gif

ו-'ההגדה' של אורסולה לה-גווין. סיימתי את המצפן הזהוב (
), ואני מקווה להשיג את הבא בסדרה בקרוב.

farseer

New member
שלושת המוסקטרים זה ספר יפה,

רק עם הרבה המשכים - חלק בעברית וחלק לא. מסובך
. במשך תקופה מסוימת קראתי את כל הסדרה שוב, ושוב, ושוב ושוב ו - הבנת
, אני מניחה. בכל מקרה, אני נהניתי מהם. את 'ההגדה' לא קראתי, אבל לפי 'ארץ ים' אני מניחה שזה ספר טוב (תקני אותי אם אני טועה, לא קראתי ורשימת הספרים שלי מתארכת לאיטה. *נאנחת ומתפללת שאצליח לסיים את כל הסדרה של אלווין מייקר*). המצפן הזהוב זה ספר מדהים, אבל כל ספר טוב מקודמו עד לשיא בספר השלישי, שכבר נמצא בכמה דרגות מעל קודמיו. אם תרצי, אני אוכל להשאיל לך את ההמשכים בהזדמנות, דבר שידרוג פגישה. *שיעול* זה היה רמז *שיעול*. בכל מקרה, תהני

סנדרין

New member
שלושת המוסקטרים - ../images/Emo142.gif../images/Emo181.gif

את כל ההמשכים בעברית קניתי. אמרתי שזה גם לי וגם לאחותי, כך ששילמתי רק חצי
. איך אלווין מייקר? קראתי עליו הרבה ביקורות טובות, אבל לא ישירות ממישהו שקרא אותו. האנגלית קצת מפחידה אותי, בעיקר כשמדובר באנגלית אמריקאית ואני רגילה לבריטית. אנחנו באמת צריכות להפגש
. השבוע אני עסוקה כל יום, אז, אממ, בשבוע הבא? מחר אתקשר אליך.

farseer

New member
האנגלית קלה,

ומכיוון שהגיבורים של הסיפור גרים באמריקה של המאה ה - 19, יש להם כל הזמן "טעויות" משעשעות בדיבור (ובמחשבות) בסגנון "he ain't", "he didn't nothing", להחליף בין neither ל - either וכו'. נותן את התחושה הנכונה. הספרים טובים. הבעיות מתחילות בקטעים היבשים, כך שבספר השני הסיפור של אלווין עצמו מתחיל בעמ' 90, כשכל ההקדמה לרגע הזה יכולה להיכנס בכמה עמודים (ואחת הדמויות הראשיות של החלק הזה מתה לפני שבכלל מגיעים לאלווין). אבל למרות הקטעים המעט יבשים, הספרים עצמם מרתקים. הדמויות של קארד נהדרות, בעיקר קריאת כמה נקודות מבט וראיית הדברים כפי שהדמות רואה אותם. העניינים משתפרים כשהדמות חושבת בצורה שנוגדת את דעת הקורא, לעיתים מחשבות מטופשות במיוחד. העלילה מקסימה, במיוחד ההסבר שקארד נותן לקסם המצוי בעולם שלו, עם דגש על כוחות הקסם של אלווין. מלבד זאת, העולם שיש להם מדהים, כשהסופר דואג לתת ביקורת לכל היבט בהיסטוריה האמריקאית שעיצבן אותו - יחס לשחורים ולאדומים בפרט. בכל מקרה, הספרים שווים קריאה, או לפחות *ניסיון* קריאה.

סנדרין

New member
הו, את גורמת לי לרצות לקרוא את זה.

אנסה למצוא אותם בספריה. איך קוראים לספר הראשון?

farseer

New member
SEVENTH SON

אם תרצי, אני תמיד יכולה להשאיל לך. אוף, בדיוק סיימתי את השלישי, ואני מחכה לרביעי שיגיע אליי מחרתיים. בינתיים, אני מאחלת לך ציפיינ מענה לאלווין. אגב, איך 'ההגדה'?

The Mad Hatter

New member
סיימתי את וילסון ראש כרוב/טווין

וגם את פרנהייט 451 של ריי ברדבורי ואהבתי את שניהם מאד. עכשיו אני באמצע small gods של טרי פראצ'ט כי הוא כבר שלוש שנים על המדף שלי וממש בושה שעדיין לא קראתי אותו עד הסוף..P: את שנת הפלאות התחלתי לקרא לפני כמה חודשים ועזבתי אותו באמצע. היה בו משהו שלא-ממש דירבן אותי לקרא, למרות שבאתי אליו בהרגשה שאני אהנה ממנו. יכול להיות שזה היה קשור לזה שציפיתי לספר כמו "ספר יום הדין". אני חושבת שאני בכל זאת אתן לו צ'אנס מתישהו.

Moondust

New member
סיימתי לקרוא את "איש הקציר"../images/Emo41.gif

של טרי פראצ'ט (ראו חתימה
) ועכשיו אני קוראת את "ראינוע".

sisty

New member
"קיץ אחד ביחד"...פעם שביעית../images/Emo9.gif

וזה רציני

dawn35

New member
יש לי כאן ביקורת על הספר

שכתבה נערה בת 13: קיץ אחד ביחד- כתבה ליאת רוטנר. הספר מספר על 6 בני נוער שמגיעים, בניגוד לרצונם, לבית ספר קיץ שעוזר לחזור על החומר בחופש הגדול. כל אחד מהם מגיע מעולם שונה לגמרי, לדוגמא: משפחות הרוסות, או דווקא מכאלה שהילדים בהם מפונקים מדיי וכו'... בדרך כלשהי מקרית לגמרי, הם יוצרים קשר ביניהם למרות שאין להם לכאורה שום דבר במשותף, מלבד בואם לבית ספר קיץ. הם יוצרים ביניהם חברויות, אהבות, ונלחמים בילדים אחרים שמנסים לפרק את הקשר ביניהם ולסכסך. הספר מאוד מעניין כי למרות שכולם שונים, הסופרת גורמת לכך שאפשר להזדהות עם כל אחד מהדמויות במשהו. הסופרת כתבה את הספר הזה בגיל 14 וזהו ספרה הראשון. היום היא בת 20 וכותבת את ספר ההמשך... בזכות זה שהסופרת היא נערה והדמויות בני גילה בזמן הכתיבה אז היא יכלה לכתוב מנקודת מבט של צעירים. השפה קלילה ומשולבת בהמון סלנג ישראלי. הסיפור סוחף וקריא, ומומלץ ביותר!

למעלה