מילון מונחים

../images/Emo63.gifמילון מונחים ../images/Emo28.gif

יש הרבה קוראים חדשים ,והרבה קוראים שרק מתחילים לגלות את האבתם לבישול ואפיה בואו נעזור לכולנו להיתמצא בכל חומריי הבישול והאפיה אתם מוזמנים לשרשר מתחת לכל אות את שם המוצר והסבר קצר בשביל שכולנו נבין אשמח לשיתוף פעולה
תודה קרן
 

רינת103

New member
אבקת אפיה

במתכון שמצוין קמח תופח ואין לנו כרגע,אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 1-אבקת אפיה,זה שווה לקמח תופח וגם חסכוני יותר.
 
אמבט בן מארי

קערה שעשוייה לרוב מנירוסטה,או סיר קטן מונח מעל סיר גדול ובו מים רותחים ומשמש להתכת מרכיבים בעיקר לצורך אפייה של קינוחים.
 

נעמהG

New member
ביצים

במתכון כשכתוב ביצים, הכוונה בדר"כ לביצים גדולות (מספר 1) אז אם יש לכם קטנות יותר, תשימו יותר
 

נעמהG

New member
גלידה בהכנה ביתית

נשמע מסובך? ממש לא. ישנם מתכונים פשוטים וקלים לגלידת וניל, ואם אתם לא רוצים להסתבך עם המתכונים המסובכים יותר פשוט תוסיפו שידרוגים. לדוגמא: כפית קפה [טעם מוקה] שברי עוגיות [וניל עם עוגיות] כפית שוקולית מומסת בטיפת מים [שוקו] תותים מרוסקים [טעם תות] וכל מה שעולה בדעתכם....
 
זנגביל או בשמו השני ג'ינג'יר

הוספה של קמצוץ זנגביל לרוטב של הסלט ישדרג אותו. פרוסה מהשורש של הזנגביל לתוך התה והלימונדה תקנה להם טעם מיוחד.
 

רינת103

New member
זעתר

זהו תבלין,שמים אותו ברוטב של פיצה,פ'וקצה עם מעט שמן זית,אפשר על חצי פיתה שמן זית וזעתר להכניס לתנור או טוסטר לכמה דקות,טעים.
 

רינת103

New member
זעפרן

השימוש בזעפרן מוכר מימי קדם לצורך בישום, תיבול ומרפא. בימי הביניים יחסו לזעפרן כאל סם המשרה אהבה, כתרופה לכפיון ולטיפול בכאבי עיניים. במטבח נהוג להשתמש בו בעיקר כתוספות לתבשילים ומרקים שונים, בפרט לריזוטו איטלקי.הוא מאוד יקר,הוא נראה כמו חוטים קטנים אדומים,מוסיפים מעט מאוד.
 
למעלה