משפטי חז"ל

ICE Radio

New member
../images/Emo63.gif משפטי חז"ל ../images/Emo63.gif

* "אין אדם חולם אלא מהרהורי לבו." ~ על פי מסכת ברכות * "איזהו חכם? הרואה את הנולד." ~ מסכת תמיד * "איזהו מכובד? המכבד את הבריות." * "הזמן קצר, המלאכה מרובה, ובעל הבית דוחק.(והפועלים עצלים)" * "אין הברכה שורה לא בדבר השקול ולא בדבר המדוד אלא בדבר הסמוי מן העין." ~ מסכת תענית * "סוף מעשה במחשבה תחילה." ~ רבי שלמה אלקבץ * "ואהבת לרעך כמוך - זה כלל גדול בתורה" רבי עקיבא * "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך." * "מרבה נכסים מרבה דאגה." * "לחכימא ברמיזא לשטיא בכורמיזא" ~ מדרש שוחר טוב-משלי (מארמית: לחכם מספיק רמיזא לשוטה - אגרוף). * "אוי לרשע ואוי לשכנו." * "אמור מעט, ועשה הרבה." * "אהב את המלאכה ושנא את הרבנות" ~ שמעיה בפרקי אבות * "אם אין אני לי- מי לי?, וכשאני לעצמי - מה אני?, ואם לא עכשיו - אימתי?" ~הלל בפרקי אבות * "אינו דומה מי שרעב ופיתו בסלו למי שרעב ואין פיתו בסלו" * "אדם דואג על איבוד דמיו, אך לא דואג על איבוד ימיו" ~ פלא יועץ * "כל ההתחלות קשות." ~ מכילתא יתרו יט' * "איזה עשיר? ... רבי יוסי אומר: כל שיש לו בית הכסא סמוך לשולחנו." (בבלי שבת כה ב) * "אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים." (בבלי ברכות יז א)

למעלה