משתפת ומתייעצת!

נלאם

New member
../images/Emo63.gifמשתפת ומתייעצת!

קיבלתי אישור לכתוב את התיזה שלי על קרלוס קסטנדה מאווווד משמח אותי מכיוון שהנושא קרוב לליבי כבר שנים ארוכות. כשאסיים בעוד כמה חודשים אפרסם כאן את התוצאה. בינתיים אני מחפשת כל בבליוגרפיה אפשרית על: חייו ופועלו של קסטנדה, ביקורות עליו, פעילות של קבוצות שקשורות אליו, כאן בארץ ובכלל בעולם, כל מה שמקשר (או מפריד) בין קסטנדה לדת. אם למישהו יש קישור כלשהו למחקר אקדמי שנעשה על קסטנדה אז זה בכלל יופי! אפשר להגיב כאן או במסר תודות רבות!

fire snake

New member
ואל תפספסי את lucid dreams

lucid dreams ב-sustained reaction וישנו גם האתר הבלתי-גמור

אשכר

New member
את עושה את המחקר מתוך חלימה?

מתוך יקוש? תוך יישום 4 ההסכמות?

איזה כיף... תהני!

אני מחכה כבר שהתיזה תועלה לכאן...
במסגרת איזה חוג/לימודים/מסגרת זה? ומהי המשימה?

נלאם

New member
תודה! ../images/Emo51.gif

בקישורי הפורום כבר חפרתי והפכתי, אבל הקישורים הנוספים באמת חידשו לי... העבודה נכתבת במסגרת תיזה ל M.A במדעי הדתות אני רוצה לבחון אם כל התופעה הקסטנדית יכולה להתאפיין כתנועה דתית חדשה מעניין שקסטנדה עצמו תמיד התנער מהנסיונות להגדיר אותו כמנהיג כלשהו, הוא אפילו טען שנכשל בחניכותו כשאמאן. ובכל זאת הוא מוזכר לעיתים קרובות בספרות כמי שייסד שאמניזם מסוג חדש... בכל מקרה העבודה על ידי הטונאל ובהשראת הנגואל

המממ... מעניין!

מדעי הדתות! באיזה מוסד? ובמה עשית את ה-BA? קרלוס קסטנדה אכן נכשל בחניכותו כשאמאן, לפי עדותו. אין כל סיבה שלא להאמין לדבריו, במיוחד לאור ההסברים והעדויות המפורטים שלו בעניין זה, המביאים גם נימוקים לכך מ"שתי החניכויות" המקבילות שלו ב"שני" הקשבים הנפרדים. עם זאת, כשלונו של אחד, לפי מדדיו שלו או של גורם אחר, אינם אלא נקודה נוספת של תנועה ביקום, מנקודת מבט רחבה יותר, "שמאמאנית" יותר. ואפילו תנועה מוצלחת ביותר, לפי מדדים רבים אחרים.

נלאם

New member
מדעי הדתות

החוג באוניברסיטת תל-אביב, חדש יחסית ומרתק... מישו ובודהא ועד קונפוציוס ואושו. התואר הראשון היה במדעי ההתנהגות מוזר שבכל אלפי המחקרים שנכתבו על דת עד היום לא נחקר השאמניזם של קסטנדה לעומק. אולי בגלל שהוא כל כך שנוי במחלוקת. מסתבר שיש אנשים שממש עשו קריירה מלפרסם ספרים שסותרים את הכתבים שלו (אבל עוד יותר כאלו שבנו עצמם על שמו ותהילתו של קסטנדה).

השאמאניזם של קסטנדה

לפי עדותו הכתובה, ניתן להבין שהדברים שהוא מביא (באמצעות "דון חואן מאטוס") מאוד לא אופייניים לשאמאניזם המקובל. השושלת שהוא נועל היא ייחודית מאוד. וואי, איזה מעניין: תואר ראשון במדעי ההתנהגות, תואר שני במדעי הדתות...

יש ראיונות איתו שפורסמו באנטרנט?

מדובר על ראיונות עם קרלוס. אשמח ללינקים לראיונות שאת (או כל אחד פה) רוצה להמליץ לי עליהם.

נ ו ל י ה

New member
כן...........

לפני כחמש שנים, ביצעתי שיטוט נירחב באינטרנט וחיפשתי מקורות על קרלוס קסטנדה...מצאתי איזה חמישה או שישה ראיונות שנערכו עם קסטנדה, וגם כמה ראיונות שנערכו עם הנשים שבחבורתו, וגם הידפסתי את כל החומר..אך לצערי הרב כל החומר נשאר אצל ידידה לשעבר שאין לי קשר איתה היום. אני רוצה רק לציין שאת רוב החומר מצאתי במאגר של 'קבוצת דיון' שאני לא בטוח אם היא עדיין קיימת היום... "alt.dreams.castaneda" מקווה שעזרתי במשהו.

למעלה