מתוך: מסרים מעבר לזמן- על כעס

גריני

New member
../images/Emo63.gifמתוך: מסרים מעבר לזמן- על כעס

כעס. אחד הרגשות היותר מקשים את חיינו. כמה אנרגיה גוזל מאיתנו רגש זה. מי מאתנו לא מכיר את התחושה? את הדם המשתולל בתוכנו, הבטן מתהפכת ומחשבות הרסניות מלוות.... בספרו של ד"ר בריאן ווייס: Messages from the Masters(מסרים מעבר לזמן) - ישנו פרק העוסק בכעס. תרגמתי את החלקים שנראו לי רלוונטיים. קראו ושתפו - ספרו מקרה בו כעסתם נורא... ולאן זה התגלגל... ואיך ניתן להגיב אחרת- לאור מה שכותב בריאן וויס. מקווה שתיהנו, שתפיקו תועלת אישית ו.... שתרגעו
************************************ להשתחרר מהכעס (תרגום מתוך: מסרים מעבר לזמן/ ד"ר בריאן וייס) שורש הכעס נמצא בשיפוטיות. אנחנו מצפים מהאחר לכמה סטנדרטים אותם דמיינו, בחרנו והתאמנו אליהם. ייתכן שהם (האחרים) כלל אינם יודעים על הסטנדרטים האלה אבל זה לא משנה לנו. כל-כך הרבה פעמים אנשים כועסים עלינו משום שלא ענינו על ציפיותיהם מאיתנו. ייתכן שהציפיות האלה אינן מציאותיות כך שאין כל אפשרות שנתאים אליהן. פצעי ילדות הנוצרים ע"י ציפיות בלתי הגיוניות של הורים הם קשים לריפוי. עליך להכיר בכך שההורה שגה באשליותיו, והכרה זו לא יכולה להתרחש אך ורק בראש או בהגיון. הלב והבטן גם הם צריכים להכיר בכך. שאל את עצמך בעדינות שאלות אלו וללא שיפוט או ביקורתיות בחן אלו מחשבות, רגשות ותמונות מגיעות אל המודעות שלך. באיזה אופן היו הוריך בלתי הגיוניים בדרישותיהם וציפיותיהם ממך? האם היית לפעמים מעין כלי משחק של רעיונותיהם המסולפים? האם הם השתמשו בך על מנת להרשים אחרים, כגון: חברים, מכרים או הוריהם? דאגת יתר לגבי דעותיהם של אחרים הינה אחד הסימנים לכך שנוצלת למטרות כאלה. בדר"כ זה לא צריך להיות חשוב כל-כך מה אחרים חושבים עליך, אם אתה עושה את הדבר הנכון, מחפש את האמת שלך ופועל בדרך שיש בה חמלה. שחרר את התלות הזאת והיה חופשי. אשמה היא צורה של כעס-עצמי, כעס שמופנה פנימה. איכשהו אתה מאכזב את עצמך, אינך חי עפ"י הציפיות של האידיאל העצמי שלך. כעס הינו מכשיר הגנה של האגו. הגנה מפני פחד, פחד מלהיות נבוך או מושפל, פחד מלהיות קורבן ללעג, או מפני אובדן אמון או אובדן של משהו אחר, כגון אובדן דרכך. נדמה לנו שהכעס מגן עלינו כנגד אחרים שעלולים לפגוע בנו, שכועסים עלינו באותה המידה. כעס הינו רגש מרושע וחסר תועלת. הוא מתמוסס ע"י הבנה וע"י אהבה. כאשר מושגת הבנה לגבי רגש שלילי, כאשר שורשיו מוארים, האנרגיה שמאחורי רגש זה מתפוגגת ואפילו נעלמת. כאשר אתם מרגישים כועסים, התגובה הבריאה לכך היא ללמוד מה גרם לכעס, לתקן את המצב – במידה וזה אפשרי ואז לשחרר את הכעס. כולנו מחוברים זה לזו. כולנו אותו הדבר. כולנו חותרים באותה הסירה. לעיתים קרובות ישנו צער מתחת לכעס שלנו, כאילו הכעס הוא כיסוי המגן על פגיעוּת או יאוש שלנו. האם שמת לב לכך שאנשים מאוהבים כועסים הרבה פחות? הם נראים כאילו מתפקדים בקצב שונה לחלוטין, ולכעס אין מקום בקצב הזה, או לצער. הקצב של האהבה הינו מסוג שונה ואנרגיות של כעס או יאוש אינן מהדהדות עם אהבה. כאשר אנחנו כועסים אנחנו מייצרים בגופנו כימיקלים מזיקים שמשפיעים על הקיבה שלנו, לחץ הדם, כלי הדם של הלב ושל הראש, בלוטות להפרשה פנימית, מערכת החיסון שלנו וכן הלאה. בנוסף לכך, כעס עומד בדרכה של פעולה אפקטיבית. אם נוכל לבודד את גורם הכעס ולרפא את נסיבות המקרה נהיה במצב הרבה יותר טוב. אבל בדר"כ אנחנו מתעקשים להאחז בכעס למרות התוצאות הגופניות והרגשיות שלו. כעס מעודד אותנו להשליך את הפחדים שלנו על "האחר". כעס מביא לאלימות, מלחמות וכאב-לב עצום. כעס הורס אותנו מפנים החוצה כמו גם מבחוץ פנימה. הבנה ואהבה מרפאים כעס.
 

אור ה101

New member
הרגשה גועל

חויתי הרבה כעסים בעבר ובהווה אין מילים לגבי החוויה הזו אם זו הבטן או הדם התוסס שזורם בעורקים בקצב מסחרר עד כדי כהות חושים וגוף רועד נראה לי שזה די מספיק. מקווה שלא יהיה יותר
 

אור ה101

New member
גריני

את כל כך צודקת המפתח לשחרור הכעס הוא ההבנה והאהבה את פשוט מעדכנת אצלי נתונים שהיו אצלי ונמחקו יחד עם זאת אני רוצה לצין שזה טלוי באדם שניצו מולך האים האדם שונא אותך כך שהיה מאוד קשה להבין אותו ולתת לו אהבה מצד שני אני חושב פשוט לנתק רגשות כלפיו אבל זה קשה מאוד אם יש כזה אדם שבקרבתך 24 שעות שלא מרפה
 

גריני

New member
אני חיה במציאות, אחי

ובוודאי שאי אפשר לאהוב את כולם, בטח לא את אלה שכל-כך קשה לנו איתם. הרעיון בקטע שהבאתי לכאן - הוא קודם כל להבין את עצמך, למצוא את שורשי הכעס שלך! ברגע שתבין שהכעס הזה נובע ממשהו שבינך לבין עצמך - תהיה לך האפשרות להתחיל ולהפריד בין הכעס לבין מי שכביכול גרם לו! במילים אחרות: נדמה לנו שאחרים גורמים לנו לכעס... כשאתה עולה על דרך של מודעות עצמית - אתה מגלה, להפתעתך שזה לא כך! שנכון שאתה כועס - אבל מקורו האמיתי של הכעס הוא בך-עצמך - והאחר הוא רק טריגר, הוא זה שלחץ על כפתור שנמצא אצלך. אני כותבת את הדברים האלה בבטחון רב, בידיעה שזה נכון! כי אני בדקתי על עצמי את הדברים האלה, וגיליתי שהם כ"כ נכונים, ושהחיים נהיים כ"כ הרבה יותר קלים כשחיים כך! לא שאני משוחררת לחלוטין מכעסים היום.... הלוואי... אבל - ראשית אני הרבה פחות כועסת היום ממה שהייתי בעבר, ושנית - גם כשאני כועסת - ההחלמה שלי מהכעסים כיום - הרבה יותר מהירה ממה שהיה בעבר!
 

רשף כשף

New member
נהדר

גם אני שאלתי את עצמי את השאלות האלה, ועם הזמן הגעתי למסקנה שבסיס הכעס הוא אכן בי, ובראייה האישית שלי את המציאות. אני מסכימה איתך, גריני, שבכעסנו על אחרים אנו בעצם דוחים אותם כשם שאנו דוחים את התכונות שהם מייצגים בתוכינו, ועד שלא נלמד לאהוב את התכונות האלו, נמשיך לדחות את האחר. לפעמים אחרי מצב של כעס על מישהו אני שואלת את עצמי למה זה היה טוב, ומה המטרה של כל התהליך הזה. לבסוף אני מגלה שלכל דבר יש מטרה, אפילו לכעס עצמו, משום שהוא משחרר אותנו מרגשות עצורים ששמרנו בפנים. לדעתי לא צריך להדחיק את הכעס כאשר הוא מגיע, משום שהוא מהווה הזדמנות מצוינת להיפטר מאותם רגשות שליליים, גם אם לא פותר את הבעיה מהשורש אלא רק את התסמינים שלה. לפחות עד שנלמד להשתחרר מהרגש עצמו, כדאי שנדע לשחרר את הפלונטרים שהוא יוצר בתוכינו. השחרור הוא השליטה בטריגר של הכעס, כפי שרשמת, אין צורך להיפטר ממנו (הוא תמיד יהיה שם) אבל אפשר ללמוד לשלוט בו, כי מהרגע שהוא מתפרץ מאוד קשה לעצור אותו.
 

גריני

New member
הבעיה היא: איפה משרטטים את הגבול?

איך "מחליטים" האם ובאיזו עוצמה לשחרר? אני חושבת שאחד הדברים שקורים בדרך לשליטה על הכעס - הוא אובדן רגישות מסויים. זאת אומרת - לפעמים עוברים מכעס קיצוני מידי לקיצוניות השניה - ע"י הדחקת הכעס, טאטוא מתחת לשטיח. אבל אז- יחד עם הדחקת הכעס - מודחקים גם רגשות אחרים... וזה לא מה שאנחנו באמת רוצים. יחד עם זאת, כעס הוא באמת רגש הרסני - גם לכועס וגם לסביבתו. אז איך מוצאים את "המידה הנכונה"?
 

רשף כשף

New member
מתאמנים...

מתאמנים ולומדים על דרך הניסוי והתעייה. אף אחד לא מחוסן מטעויות, והדרך שלנו ללמוד היא דרך הטעות, כי מי שלא עושה לא טועה. משחררים פעם מעט ופעם הרבה, רואים מה ההשפעה של זה עלינו ועל הסביבה, מה זה תורם ובמה זה מפריע, וכך לומדים "לשחק" עם הכפתור עד לוויסות המתאים שהוא אישי וספציפי לכל אחד מאיתנו. אצלי למשל, זה התחיל מהתפרצויות כעס אחרי שהייתי שומרת דברים בבטן, ואני הייתי צריכה ללמוד לשחרר במינונים נמוכים יותר את הכעס- כל פעם קצת. גיליתי שאם מטפלים בבעיה שמטרידה אותנו ברגע שהיא קורית (למשל, אומרים מה מפריע לנו ברגע שזה מפריע ולא "שומרים" לאח"כ), היא לא גדלה למימדים חסרי פרופורציה בעתיד. כל חוסר בעצם גורם ליציאה מפרופורציות (יתר ביטוי כעס או התנזרות ממנו), ולכן על מנת למצוא את המינון הנכון עלינו פשוט להתאמן, לעבוד קשה, מישהו אמר שזה יהיה קל?
 

דורית12

New member
תודה על התרגום, גריני. לשמחתי, אני

מעבר למקום הזה. לפני שנים, הורדתי את השיפוט ויחד איתו נקבר מרבית הכעס. אבל אם יש לך מאמר שמטפל באגו או כל מה שקשור לדו-שיח הפנימי של האני עם האני העליון, ואם ידוע לך על מאמר באינטרנט בנושא זה, אודה לך אם תפני אותי לשם.
 

גריני

New member
אשריך, דורית ../images/Emo45.gif

האם את מוכנה לשתף אותנו קצת יותר בהרחבה -איך עשית זאת? אשר למאמר על האגו - וואו... יש כ"כ הרבה! כנ"ל - לגבי דו-שיח פנימי של האני עם האני העליון -למעשה יותר ספרים מאשרים מאמרים קצרים... בשליפה מהמותן הייתי מתחילה עם ספרו של ד"ר ויין דייר: העצמי המקודש. אם יש לך סוגייה ספציפית יותר שאפשר יהיה לדון בה כאן - אשמח מאוד (כפי שאת רואה, אין כאן הרבה דיונים על "שיחות עם אלוהים" לאחרונה...
) - ובינתיים - תייקתי לי בראש את בקשתך, ואני מקווה שהיקום יזמן לשתינו משהו מתאים, בהקדם
 

דורית12

New member
הו..את מזמינה אותי לדבר על שיחות עם

אלוהים, למרות שאני מתה לישון - התעוררתי !!! לעניין הכעס, אני שנים עושה עבודה עצמית וגם מצליחה. תודה לאלוהים שנתן לי את התבונה שמנחה אותי לאורך כל הדרך. כשאני חושבת על "איך" אני מגיעה למקום שכולם מגיעים - "אהבה". כל מה שנובע מאהבה וכל הרגשות ה"נקיים", מוביל ל... אהבה ! אין דרך אחרת. איך אומר אלוהים באמצעות ניל דונלד וולש? - זה הרגש הנעלה ביותר וכל הדרכים מובילות לאהבה. צריך רק להיות קשובים. במשך כל אותן שנות חיפוש, הדרך הרוחנים דיברה אלי יותר מכל דרך אחרת. רק שמרוב איסורים שמונחתים עלינו מכל עבר, איבדתי את הכיוון. הקונפליקט בין ההגיון ל"חוקי החיים" שהמצאנו, גרמו לי לחיות עם תחושת תסכול. עד שהגיע "שיחות עם אלוהים" וסידר לי את הפזל. הספר הזה פנה אלי באופן אישי, בגובה העיניים, בשפה הכי מובנת שיש ומכל דף שלו הרגשתי שאלוהים מדבר אלי. והקשבתי היטב, היטב. כי אין לי שאלות לגבי הספר (שלושתם). אני מיישמת את רעיונותיו ביום-יום (כמה שמתאפשר לי) ומשתדלת לתת תשובות לשאלות שמתעוררות בחיי ע"פ רוח הספרים. וזה עובד לגבי האגו. אני בנאדם דעתני מאוד ויש לי רצון וצורך להבין האם זה נובע מטעמי אגו או שאך טבעי שמי שיש לו מה להגיד, יגיד. מאחר ואני מודעת ל"בעייתי" זו, אינני חושבת שעלי לחיות בקונפליקט של "מה נכון לעשות בכל רגע נתון" אלא לחיות בספונטניות ולהגיב כשבא לי. אבל - אם אכן יש לי בעיית אגו, רצוי שאטפל בה. כפי שאני מכירה את עצמי (הנה האגו מדבר עכשיו) כל מאמר שיפול לידי בנושא, יתן לי תשובה. אז תודה על התעניינותך ועל עזרתך. אני אחפש את הספר שהמלצת עליו ואני מאוד אוהבת את הדרך שבה את מנהלת את האתר - הרבה אמפתיה לכולם. הלוואי עלי.
 

גריני

New member
"שיחות" בגובה העיניים ../images/Emo45.gif

איזו הגדרה קולעת! ממש בינגו!!! זו היתה בדיוק ההרגשה שלי כשקראתי. ואני מוסרת לך בשמחה עוד
: התכתובת ביננו גרמה לי לקרוא שוב את "העצמי המקודש"... הבנתי שמתאים לי לחזור אליו עכשיו - ואני נהנית מכל רגע! ספר נפלא שמטפל בדיוק בנקודות שעליהן דיברת (גם בקטע של האגו וגם יצירת הקשר עם האני העליון). אני לא יודעת אם "צרת רבים" היא : "חצי נחמה" או - "נחמת טפשים"?
- אבל - בעיות אגו יש לכווווולנו!!! ואחד הדברים הנוראיים שעושים חלק מספרי ה"עידן החדש" - הוא רגשות האשמה בקשר אליו, או אימוץ הרעיון (השגוי, לדעתי) שצריך "להילחם" באגו! מה שצריך לעשות הוא לעדן את האגו, לאזן אותו, לגרום להיות "המשרת" שלנו - ולא ה"אדון". עצם העובדה שאת מודעת ל"בעיית אגו" - היא מחצית הדרך לפתרון. כיף לי לדבר איתך, דורית. כיף לפגוש מישהי מודעת כ"כ!
 

hilabarak

New member
כעס ושאר רגשות "שליליים"

כעס,טינה,אשמה, דאגה וכולי הינם רגשות שיכליים.אנו נוהגים לתייג אותם כרגשות "שליליים" אך בפועל הן רק אנרגיות שונות של פחד. יש לקבל אותם כחלק מהחיים בדיוק כמו שהאהבה היא חלק מהחיים. ראיית הכעס כאחראי על חוליים ויציאה נגדו עלולה להביא לתוצאה הפוכה. ראוי לקבל את הכעס לחבק אותו ולברר לאיזה פחד הוא שייך. האדם מחולק למספר פחדים בסיסיים (לא בהכרח על פי סדר החשיבות): ראשית פחד מאי בטחון פיסי שלי ושל מקורביי (מחלה או תאונה) שנית פחד מחוסר זמן להספיק. שלישית פחד מכמות מוגבלת של תענוגות. רביעית פחד מממחסור (תרבות המערב והכלכלה שלה מוגדרים על חוסר במשאבים ולא על שפע). יש לזכור שלפני 200 שנה כלכלנים חשבו שאם אדם יקבל יותר משכר קיום לעצמו אז הוא יחסוך ויתעצל והכלכלה תתמוטט. אם 200 שנה אחרי אנחנו בשפע לא נורמלי לעומת אז, אז השאלה מדוע כולנו מאמינים בחסר האם זה לא משהו היסטורי שעבר זמנו. חמישית פחד מפגיעה בערך העצמי. אנשים מניחים שערכם החיצוני נקבע על ידי אירועים חיצוניים ולא פנימיים. לכן הם רצים במעגלים בחיים מנסים להשיג עוד תואר או מרצדס, אבל אינם עוסקים פנימה. שישית ופחות או יותר אחרון פחד מחוסר מימוש עצמי. אנו רואים עבודה קשה ושכר הולם. קשה לנו לעבור לחשיבה של עבודה מהנה וממשת עם שפע כלכלי. כל כעס או טינה או דאגה קשורים. בין אם כעסנו על הילד שאינו משקיע בלימודים, ואנחנו מאמינים שבעולם חסרים משאבים ואם לא ילמד יוותר חסר משאבים. ובין אם אנחנו כועסים על חוסר הערכה מצד המעביד, או שהאישה כבר לא מפרגנת כמו פעם וכולי. הכל זה בעצם חיפוש ודאות בעולם לא ודאי. המלכוד הוא שאם תגידר בבסיס שהתייעפת לחפש ודאות ותקשר כל כעס או טינה או דאגה לחיפוש האין סופי אחר ודאות של השכל, תלאורך הזמן תהיה נקי יותר אוהב יותר קשוב יותר יעיל יותר (שכן תהיה נוכח) ואז כל הדברים שהגדרת שחסרים פתאום לא יהיו חסרים. כי גם בעבודה אנחנו משלמים יותר לאדם שעסוק בעבודה ולא בפחדים. וגם האישה מגיבה יותר טוב לגבר עם ערך עצמי ולא אחד שעסוק במה יקרה אם. וגם הילד מקשיב יותר להורה שמעריך עצמו ומדבר לעניין ולא להורה שמחי מתוך פחדים.
 

LoveBeing

New member
גם אני מת על הספרים של בריאן!

במיוחד על: "רק אהבה היא ממשית!" תודה רבה שכתבת על הנושא הזה.. אשמח לדעת מי עומדת מאחורי הכינוי "גריני" :0) באהבה, גיל :0)
 
למעלה