מ-1/1/08, נכנס לתוקפו תיקון לחוק הספריות

HayaBee

New member
../images/Emo63.gifמ-1/1/08, נכנס לתוקפו תיקון לחוק הספריות

האם מישהו יודע איך זה מיושם ברעננה? מ-1/1/08, נכנס לתוקפו תיקון לחוק הספריות: התיקון אומר שכל אזרח ישראלי רשאי להיכנס לספריה ציבורית או לספריה במתנ"ס ולהירשם כמנוי בחינם – לשאול ספרים כאוות נפשו ולא לשלם אגורה שחוקה אחת. משום מה התיקון הזה נעלם מידיעת הציבור... אנא העבירו הלאה אם חבריכם שעבורם המידע רלוונטי (למשל הורים לילדים). קריאה מהנה לכולם לפרטים נוספים: http://www.most.gov.il/יחידות/מינהל+התרבות/ספריות/Public+Libraries/Public+Libraries+New+Law+Presentation.htm ראו במצגת עמ' 13 סעיף אחרון (8).

shian

New member
בעיני זה חוק פופוליסטי../images/Emo31.gif

שיגרום לירידה באיכות הספריות ובזילות פעולת השאלת הספרים. סכום השאלת שני ספרים בספריית רעננה הוא 70 ש"ח לשנה אם אינני טועה, בהחלט לא סכום אסטרונומי. מוטב לספסד את הסכום למי שקצרה ידו ולא לבטל את העלות לכולם. התוצאה תהיה שהעיריות יפסיקו להשקיע ברכישת ספרים חדשים, מספר האנשים/ילדים שישאילו ספרים ולא יחזירו (משיכחה, לא מכוונות רעות) יהיה ענק כי זה בחינם, לא? את הכסף "המיותר" שייאסף מדמי המנוי אפשר להשקיע בקניית ספרי לימוד וספרי קריאה למעוטי יכולת.

יש משהו בדבריך

מחד, יש לנו בעיה של ירידה בכמות ואיכות הקריאה במדינת ישראל, מאידך - גם ככה תקציב הספריות זעום והן תמיד על-פי-הפחת, כלכלית, ובסכנת סגירה.

HayaBee

New member
פיקדון

ביני לביני אני תוהה מה גובה הפיקדון שיופקדאם ידרש פקדון כדי לאבטח את החזרת הספרים כשמדובר בשני ספרים להחלפה. האם אפשר לתבוע משפחות להחזיר ספרים או לקנוס דרך המנגנון העירוני כמו גבית הארנונה והמים? לאבטח החזרה על ידי חתימה על שטר בטחון? מי יאבטח את כל שטרי הבטחון לאורך השנים? האם כל שנה יוחלפו? מי יחתום למי? אמא לבנה? ומה אם המדינה לא תעביר את הכספים? או התקציב יוקטן? גם לי חשש לכך שמה שבחינם שווה חינם וספרים יעלמו. הרעיון הוא נפלא השאלה כמה משפחות שלא יכולות להרשות לעצמן את התשלום היום , כמה מהן תצטרפנה? ואם כן למה לא לתת לאותן משפחות את האפשרות להחלפה בחינם וכל השאר שיכולים שימשיכו וישלמו. דרך אגב יש מקומות שכבר ישמו את התיקון מענין איך פתרו את הבעיות הנילוות.

HayaBee

New member
נמסר לי שבראשון התיקון עובד נפלא

מי שמאחר בהחזרת הספר נמנעת ממנו האפשרות להחליפו במשך חודש. גם זו סנקציה ולא כרוכה בכסף. למי שקורא זו סנקציה חמורה בהרבה.

למעלה