סיפורו של בן

../images/Emo63.gif סיפורו של בן

שידור הטלוויזיה התמקד כרגע בקבוצת הבורחים, הם נראו חזקים. שבעה רוכבים, כל אחד מקבוצה אחרת. אין שום סכנה לחולצה הצהובה מלבד רוכב אחד-קייל סמית. סמית נמצא בפיגור של דקה וארבעים שניות אחרי המוביל, אם הבריחה תחזיק מעמד עד סוף הקטע, סמית יוכל לזכות בחולצה הצהובה היום. "בנג'מין תענה לי! האם יש לך את הכוח?" "יש לי". איזה אירוניה, הוא התעלם בזהירות מכל ביטוי, שישקף את הבעיות האישיות בניהם. בן החליט, שזו הזדמנות ששווה להתאמץ בשבילה, רק כדי לעמוד במשימה. "אתה מהמר, שקייל יעדיף לוותר על הסיכוי ללבוש את החולצה הצהובה היום, רק על מנת למנוע אפשרות שאני אנצח קטע, נכון?" "אל תסבך את העניינים, תן לי לנהל את האסטרטגיה של הקבוצה, אתה פשוט תרכב. כשתגיע אל הבריחה, תכריח אותו למשוך אותך, לעבוד בשבילך. אתה מבין אותי? אל תעבוד מקדימה, אל תעזור לבורחים, נראה איך הוא יגיב לזה? בנג'מין ברנס הוא גיבורו של הספר "The race", ברנס הוא רוכב אופניים באחת הקבוצות הטובות בסבב המקצועני של מרוצי אופני הכביש. "The race" הוא רומן בדוי, אשר מתאר בפרטי פרטים, את התנהלותו של הפלוטון המקצועני. בספר מתאר בו זמנית שני סיפורים מרכזיים, סיפור אחד מתמקד בשלושה ימים בטור דה פראנס, שלושה ימים קריטיים במהלך הטור דה פראנס, ימים בהם הקבוצה החזקה ביותר בטור, עוברת מספר טלטלות במאבק שלהם לזכות פעם נוספת בטור דה פראנס. הסיפור השני מתאר את המאבק האישי של בן ברנס בדרך למקצוענות, ההקרבות והמשברים האישיים אותם הוא עבר בדרך להשתתפות במרוצי הכביש באירופה. הספר מצליח להעביר בצורה מרתקת (סיימתי את הספר תוך יום וחצי), את "מאחורי הקלעים" של הפלוטון המקצועני, הזדמנות חד פעמית, להבין מה קורה בפלוטון, כל "הדילים" בין הרוכבים, כל הפוליטיקות של המנהלים הספורטיביים, והאינטרסים של בעלי הקבוצות. הספר אמנם אינו משתמש בשמות אמיתיים, אך חלק גדול מהמקרים והסיטואציות המוצגות בו, מקורן במקרים אמיתיים. מי שממש יתעקש יוכל גם למצוא את הרוכבים עליהם מבוססות חלק מהדמויות בספר. אני ממליץ לכל מי שכבר נדבק בחיידק מרוצי האופניים מחו"ל, לקרוא את הספר. ואני די בטוח שקריאת הספר, תגרום לכם הנאה בהמשך, בעיקר במהלך השידורים הישירים בטלוויזיה,ותעזור לכולם להבין יותר את הפלוטון המקצועני. הספר לא תורגם לעברית, אבל הוא כתוב בשפה מאוד פשוטה וזורמת, ורוב האנשים יכולים להתמודד עם האנגלית בה הוא כתוב. אני חושב שלא ניתן להשיג אותו בחנויות בארץ, אני קניתי אותו דרך "אמזון" במחיר של 10.90$ כולל משלוח, הספר הגיע לארץ תוך שמונה ימים. "הנה האפשרויות שלך היום, שכח מהדרוג הכללי, או שתוביל אותי ישר לניצחון של הקטע בדרך לזכייה בחולצה הצהובה" למרות קולו העבה בדרך כלל של קייל, ברגע זה קולו נשמע כיבבה."מגיע לי לזכות בחולצה הצהובה!". "אתה טועה, בכל מקרה טיירי והקבוצה יצליחו לסגור חלק מהפער, וטיירי ישמור על החולצה הצהובה" בן ידע, שקייל מוכן לעשות כמעט הכל על מנת לזכות בחולצה הצהובה, השאלה היא אם הוא יהיה מוכן בשביל החולצה הצהובה גם לתת לאויב הכי מר שלו, פרס כל כך גדול. "כמה הפער שלנו?" קייל שאל במכשיר הקשר. "דקה וחצי" נשמע בחזרה באוזנייה של קייל. קייל ידע שדקה וחצי זה לא מספיק, אם הפלוטון יחליט להגביר מהירות, הוא יוכל בקלות לסגור דקה כל עשרה קילומטרים. "שיט", קייל סינן. "זה לא שווה את ההטרדה, אני אשמור את האנרגיה שלי להרים". קייל יצא מהשורה, והאט בבת אחת את מהירות רכיבתו, תוך זמן קצר קבוצת הבריחה כבר לא היתה בטווח ראייתו.

gsprukt

New member
סחתין על התרגום, בועז

מקפיץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ

למעלה