ספרים מומלצים להורים

0 אור 0

New member
../images/Emo63.gifרודף העפיפונים ../images/Emo91.gif

בדרך כלל אני קוראת רק מדע בדיוני, ספרים "חוצניים" מגיעים אלי לעתים נדירות ועל פי המלצה מפורשת של חברים שאני סומכת על טעמם. התיאור "ספר רגיש של סופר אמריקאי שנולד באפגאניסטן ומספר על ילדותו בצל בקאבול בצל הפלישה הסוביטית, ולאחר מכן משטר האימים של הטאליבן, הקשר בינו לבין בן של משרת האזארי שינק עמו מאותה מיניקת" היה מעביר חלחלה בעמקי כל המגננות שלי וחומות המגן שעולות בעקבות ספרים משמימים ש"את חיבת לקרוא", והנה, נפל במקרה הספר הזה לידי, בלי שידעתי עליו דבר, למעט זאת שעמיתי בפורום רפואה משלימה המליצו עליו בשרשורי ספרי גוף ונפש שעשינו בפורום. הספר מתאים בדיוק לתיאור המפחיד שכתבתי מעל, רגיש, מתאר בעדינות ובאהבה את התרבות האפגאנית, את הארץ , את האנשים, ובכל זאת קראתי אותו בנשימה עצורה וממליצה עליו בכל פה, גם העלילה וגם ההתפתחות האישית של הסופר מרתקים עד אי אפשר להניח את הספר מהיד, מעבר לכל הרבדים שתוארו למעלה, יותר מכל הספר הזה עוסק בהשפעה של טראומת ילדות, על שאר החיים. התפתחות האופי, ההסטוריה האישית, המחשבות מסביב והמרקם העדין בין אנשים שכל אחד בא עם המטען שלו מומלץ מאד לבאי פורום זה, כמו לכל אדם שאכפת לו

לב אם

New member
ספרים על התפתחות רגשית ונפשית

פרסמתי בעבר שני ספרים ולא הצלחתי למצוא את השלישי, והנה במקרה ביקרתי אצל גיסתי, ומסתבר שהשאלתי לה את הספר לפני שנים ושכחתי על כך, הספרים מאד מומלצים גם להבנה של מה שעובר על ילד שחווה קשיים, וגם לעזרה להורים בדרכים מעשיות לסייע לילד להתגבר על הבעיות ולהפוך לאדם בריא בנפשו, בטוח בעצמו ובעל אינטליגנציה רגשית: 1. אינטליגנציה רגשית לילדים - איך לגדל ילד עם אינטליגנציה רגשית גבוה, מאת ד"ר לורנס שפירו 2. ילדות אופטימית - תוכנית פסיכולוגית לבניית החוסן הנפשי של ילדים , מאת מרטין סליגסמן 3. ואחרון חביב, עם המון טיפים מעשיים שיכולים לעזור לכל הורה: 365 דרכים שיעזרו לילדיכם לצמוח , מאת שילה אליסון וד"ר ברברה אן ברנט

פלגיה

New member
הספר שהכי עזר לי

אפשר לומר שהוא התנ"ך שלי בכל מה שקשור להורות "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו" מאת אדל פייבר ואיילין מייזלס. השם של הספר אומר הכל, ובספר עצמו יש מלאי של טכניקות ועצות להתייחסות לילדים. עוד ספר שנהניתי ממנו הוא "דיאלוג עם ילדים" מאת ד"ר עדנה כצנלסון. הוא קצת יותר "עיוני" ומביא תוצאות מחקרים, גישות, סיבות להתנהגויות וכדומה, אבל בכל פרק יש גם את קרקע המציאות - הצעות תכליתיות מה לעשות ואיך לעזור לילדים.

לב אם

New member
את במקרה זוכרת איך קוראים לספר

שמלמד איך לחנך בלי אלימות? אני זוכרת משם שתי עצות - האחת זה חיבוק גדול וחזק, והשניה לשלוח את הילד להירגע לחדר. בזמנו, שתי העצות לא עבדו אצלי, ונורא הרגיז אותי לקרוא את הספר, שנראה לי נאיבי מדי לחיים האמיתיים, אולי היום הוא יקרא בצורה אחרת ..

פלגיה

New member
גם היום

שתי העצות לא נראות לי בכלל. אני לא אוהבת שהחדר משמש מקום עונשין. החדר האישי צריך להיות מקום נחמד ונעים שהולכים אליו מרצון ולא מאילוץ של ההורים. אני לא זוכרת איך הספר נקרא.

לב אם

New member
../images/Emo13.gif יש בזה משהו

ומה לא אהבת בחיבוק? אני מאד אהבתי את הקונספט, אבל הילדים שלי כשהם עצבניים הופכים גם לדוקרניים ולא כל כך נותנים לחבק, וגם לי קצת קשה לחבק כשבא לצרוח. בעצם לא הצלחתי למצוא שום דבר תיאורטי נגד העניין הזה, פשוט זה לא עבד אצלי "בשטח"

פלגיה

New member
חיבוק לא מתאים לכל אחד

יש דווקא היגיון, כי יש ילדים שצריכים החזקה, אבל ילדים אחרים יתעצבנו יותר והחיבוק רק יגביר את ההתפרצות שלהם.

לב אם

New member
ספרים שהמליצו לי אחרים

השנים המופלאות מאת פרייברג סלמה הלוחשת לתינוקות מאת טרייסי הוג ספר שהפך להיות התנ"ך של זו שהמליצה עליו

זה ספר קריאה, לא ספר הדרכה

הוא מספר סיפור משפחתי , בעיקר מתמקד בנשות במשפחה, החיים בכפר ביוון ובמושבת המצורעים על אי מול הכפר. הסופרת היא ויקטוריה היסלופ.

0 אור 0

New member
ומה עם ספרי קריאה שעשו לכם את זה?

הטריגר לשרשור הזה היה ההמלצה שלי על "רודף העפיפונים", שלא עוסק בהורות, אבל הנפשות הפועלות מושפעות מטראומה ותגובתן לה. האם לעוד מישהו היה ספר קריאה "רגיל" שעשה לו משהו כאדם וכהורה?

liliya3

New member
המלצה חמה לספר מיוחד ../images/Emo13.gif

ישנו ספר מיוחד מאוד שאתן יכולות להעניק לידיכן הספר עוסק בשאלות האמתיות והפשוטות שילדים שואלים וישנם תשובות ממש יוצאות דופן, כתוב בצורה משעשעת ומלאת חיים http://www.kab.co.il/bheb/content/view/full/315/(page)/2 שיהיה לכם קריאה מהנה שבוע טוב

למעלה