ספרים רבותיי ספרים

../images/Emo63.gifספרים רבותיי ספרים../images/Emo63.gif

אני קוראת טיפין טיפין את הספר "לאכול להתפלל לאהוב" של אליזבת גילברט. המחיר המומלץ לצרכן הוא 88 ש"ח, אבל ראיתי אותו בחנויות בהרבה פחות. הספר פשוט מצויין! מסע חיפוש עצמי הרפתקני של אישה ברחבי 3 מדינות. מה שאהבתי בספר הוא שלמרות שמדובר ברוחניות ובחיפוש עצמי שבעיני הם נושאים "כבדים" משהו, עדיין הספר קליל ומצחיק. אני אומנם רק בעמוד 153, אבל ממליצה עליו בחום

ממליצה לך על "לחם לבדו"/ג'ודית ריאן הנדריקס

קראתי אותו לפני שנתיים, במלחמה. ספר שמספר על חייה של הגיבורה, המתגרשת, מתוך היומיומיות הפשוטה והמרתקת. כתוב מקסים. משולב במתכונים
(אני דילגתי עליהם בקריאה כי הם הכבידו עלי). מאוד מאוד נהניתי ממנו.

אוכל של סבתא - הספר החדש של גיל חובב

ספר פשוט מרהיב. צילומים מקסימים, סיפורי סבתות יפים ומתכונים פשוטים להכנה. אתמול הכנתי קציצות כרובית ונוקרלי (בצקניות), כמו שסבתא שלי היתה מכינה. בעיניי זו מתנה נפלאה לחג ולכל מי שנורא מתגעגע לסבתא שלו.

אשה בורחת מבשורה

של דוד גרוסמן, אני באמצע עדיין, וממליצה בכל פה , דוד גרוסמן פשוט כותב מדהים אחלה מתנה לראש השנה

../images/Emo45.gifגמרתי אותו אתמול

פשוט נפלא. יש שם כמה ענייני עריכה שהייתי משנה, אבל בגדול - נהניתי לקרוא את הספר. הוא הוביל אותי להרבה מחשבות. היתה לי תחושה שהוצאת הספרים 'ניצלה' את מותו של אורי גרוסמן לקיודם יחסי הציבור של הספר, שנכתב טרם המלחמה. כמו בספרים אחרים של גרוסמן - אני נהנית מהתחושה שלמרות אורכו - חבל לי שהספר נגמר. נקשרתי לדמויות והייתי שמחה לדעת מה 'עלה בגורלן' בהמשך.

בציר63

New member
שני ספרים

1. THE BARBECUE BIBLE מאת STEVEN RAICHLEN ספר באנגלית, קל לקריאה העוסק בשיטת הבישול העתיקה ביותר - המנגל/ברביקיו/על האש, כיצד זה נעשה במדינות שונות ורבות, ומובאים 500 מאות מתכונים נפלאים מכל העולם. הסופר הזה גם כתב ספר על הכימיה של הבישול, חקר מיתוסים כמו הקצפת חלבונים בקערת נחושת, צורות שונות לאפייה ועוד - ניתן למצוא באמזון ומומלץ. 2. INSIDE THE THIRD REICH - ספר ישן מאוד של ALBERT SPEER, שר התשתיות (בתרגום ישיר זה שר החימוש אבל בפועל זה היה יותר) של הרייך השלישי, השר שנחשב לחשוב ביותר במנגנון המלחמה הגרמני. למיטב ידיעתי הספר לא תורגם לעברית אבל שווה מאמץ. הספר מספר על אדם אינטליגנטי, ארכיטקט, המצטרף מאוחר למפלגה הנאצית, משקיע ועוזר עד שהוא מוצא עצמו בתפקיד הארכיטקט הראשי של הממשל הנאצי (מי שזוכר את התמונות מהאולימפיאדה והאיצטדיון ועוד מבנים מרשימים בגודלם אבל כמובן שבמלחמה רובם אם לא כולם הפכו לערימות אבנים) ויותר מאוחר לשר התשתיות. הוא למעשה היה הגורם שהאיץ את ייצור כלי המשחית והתחמושת אפילו בזמן הפצצות הבריטים והאמריקאים. הוא מתאר שיחות, אינטריגות ואופי חברי המפלגה בכלל והממשלה בפרט כשהיטלר במוקד. כדור שני לשואה, הרזולוציות של תאור הממשל הנאצי לא היו נגישות לי או מושכות במיוחד אבל התאור מבפנים בצורה גלויה כל כך כולל ניתוחים פסיכולוגיים של עצמו ושל אחרים ממש לא מאפשר לסגור את הספר. למי שרוצה להסיר את שמיכת המיתוס ולגלות את הפרטים מתחת, הספר ללא תחליף. נושא הגסטפו ומחנות ההשמדה לא נדון בפירוט כי הסופר טען שלא היה בענין, בין בדיווחים או בתכנון - פרט שקשה מאוד לקבל משר בכיר כל כך ברייך השלישי. הספר נכתב ע"י הסופר בכלא עת נכלא במשפטי נירנברג ולא הוצא להורג כחבריו. לדעתי טוב שהושאר בחיים על מנת ללמוד מבפנים על המשטר הזה. אם מישהו מכיר ספר דומה שנכתב מתוך משטר סטאלין, אנא המליצו, תודה.

למעלה