ספרים רבותיי ספרים ...

liliya3

New member
../images/Emo63.gifספרים רבותיי ספרים ...

שלום לכוולם! אני חדשה פה, ואני מתנצלת מראש שכבר פתחתי שרשור! רציתי להמליץ לכם על ספר מדהים, שמאד יעניין את יושבי הפורום:) שם הספר הוא: לראות טוב- זהו לקט אמרות וציטוטים של מנהיגים רוחניים ומדענים בכל הדורות. הספר מסביר שעל ידי ראיית הטוב בעיניינו נוכל להתגבר על קשיי העולם הזה וגם להשיג את העולם הרוחני בעודנו בחיים. הספר לא יקר (ואני קניתי אותו השבוע במבצע- אולי הוא עדיין קיים) הספר המלא נמצא גם בלינק המצורף: http://www.kabbalah.info/hebkab/sefer_lirot_tov.htm ממליצה בחום! :)

הפורום פתוח לענייני ספורט, מדע, תרבות ואומנות

אנחנו מאוד מקדמים ענייני ספורט, תרבות, אמנות ומדע ולראייה מובא סיפור קצר מעת לעת במיוחד עבור הפורום הזה, בהמשך נשמח לארח יוצרים, סופרים, אנשי קבלה, ספורטאים אנשי מדע וטכנולוגיה הקשורים ולו במעט למדינות יוגוסלביה. רובי סרבי

deebeebee

New member
מדובר במסיונרית במסווה של "תרבות"

את מרכולתה היא מפזרת על פני רשימה של פורומים.

תודה על העדכון / תבורכי

אני נותן לה להנות מהספק לעת עתה, בתקווה שתביא מיידע תרבותי נוסף בתחומים מגוונים בהמשך...

liliya3

New member
אני אשמח במידת היכולת לספק כל מידע תרבותי

שנראה לי מעניין דיו- כדי להביא אותו לפה...

faridi

New member
אתה משווה את אנשי הקבלה למיסיונרים?

אם היא מציגה את תורת הקבלה שהיא חלק מהיהדות, איפה ההסוואה? חשבתי שהתכוונת לחסידת ישו שבאה במסווה של יהדות.

deebeebee

New member
לא, התכוונתי לנובו-דוסית

שהחליטה "להאיר" את עולמנו ה"חשוך"... יש מיסיון נוצרי ויש מיסיון יהודי, ושניהם חושבים שמי שלא נמצא בעולמם חי בחשיכה ובבערות ולשניהם שיטות נלוזות להטיף.

faridi

New member
המושג מיסיון בארץ...

עונה על קטגוריה של אלו שמאמינים בברית החדשה. מיסיון מלשון "מיסה". כשם שאת המיסה מכניסים לפה בעדינות, כך גם המיסיון מכניס בעדינות את אמונתו הנוצרית.

גוראן

New member
המושג כפייה דתית גם קיים בארץ

והכוונה ליהדות. איש איש באמונתו יחייה ושישאיר לנו קצת מרווח נשימה לנו האנשים שהם בחלקם יהודים וחלק אחר במשפחתם מקורם בנוצרים שרוצים לחיות באתאיסטיות מושלמת וגם יש צורך לקצת יותר חופש דתי ופארידי אם כתבת לי קצת סובלנות תפשפש צספר הודעות אחורה אז אני קורא לך לקצת סובלנות בעניין הדתי

deebeebee

New member
לא פארידי

המושג מיסיון פירושו MISSION שזה אומר שליחות וזה מושג כללי למי שרואה את עצמו כשליח להפצת אמונה. בישראל מתייחסים לזה כאל "המיסיון הנוצרי" אבל שיטות הפצת הדת, וגם כפייתה על אחרים בהרבה מקרים, זהה ליהדות, נצרות ואיסלם.

faridi

New member
deebeebee אני יודע מה פירוש המילה

נתתי פרשנות למה אנו מכירים את המיסיון דווקא מהצד הנוצרי.

faridi

New member
גוראן, מה זה צספר?

ואגב, אין לי מה לפשפש. לא באתי בשום הסוואה ולא כפיתי לקרוא את הודעותיי שנותנות מידע למי שמתעניין. זכותי לכתוב על מנהגים שהיו בקרב יהודי יוגוסלביה. הפורום נועד גם לזה! ההודעות שלי לא מטיפות לחזרה בתשובה ואף לא דחפתי ת'הודעות שלי לתוך העיניים שלך. כך שזה מוגזם להשוות אותי למיסיונר או למי שכופה את הדת. אני מכבד אותך בתור אדם שלא חי אורח חיים כמוני, אך עלינו להפנים שאנו בארץ הקדש של העם היהודי ולכן, יש לשמור על אופיה היהודי. אך זה לא נושא לפורום זה.

גוראן

New member
טעות סופר כי זה צריך להיות מספר

אנא ממך אל תשים מילים בפי כי אני לא מייחס לך מסיונריות יהודית רק שתדע שיש אנשים עם דעות שונות משלך ותדאג להעיר את הקהילה שלך שיעזרו לעם ישראל בימים אילו לא רק בתפילות

faridi

New member
כיצד, אחי, לעזור עוד?

כמעט הכל פה מפורר. עלינו לעשות שינוי ותיקון טוטאליים. קהילה שלי? אני לא רב
שבת שלום!

deebeebee

New member
אופיה היהודי- מי אתה שתחליט מהו אופי יהודי

משום מה נדמה לציבור מסויים שהוא בעל הבית על אלוהים, התורה, אמונה, אמת ואופי יהודי. לכל אלה יש פרשנויות שונות ואף אחת מהן לא נכונה יותר מהאחרת. מיסיונר יכול להיות בן כל דת או אמונה. מי שמנסה לדחוף את אמונתו ודרכיו כאילו היא היתה האמת היחידה הוא מיסיונר.

נדרשת סובלנות ותרבות דיון מכולם

אנחנו צריכים להשתפר בכל מובן ולהיות ערוכים לבאות מן החוץ ולא בתוך העם פנימה!

למעלה