ספרים רבותי, ספרים!

../images/Emo63.gif ספרים רבותי, ספרים! ../images/Emo63.gif

שבוע הספר הגיע, וזו סיבה לחגיגה! כל אחד מוזמן לציין מה הספר שהוא קורא עכשיו, על איזה ספר הוא ממליץ, איזה ספר טוב קרא בשנה האחרונה, על איזה ספר הוא מתכנן וכן הלאה וכן הלאה... !!! ואני אתחיל. קודם כל ווידוי קטן - אני כמעט אף פעם לא קוראת ספרים עם "סיפורים", כי זה לא מעורר בי כמעט עניין וקוראת בדרך כלל ספרים של מדעים... אבל אם זה בכל זאת עוד מעניין מישהו, אז ניתן סקירה נרחבת -
כרגע קוראת את "דילמת האסיר" מאת ויליאם פאונדסטון, ספר שמדבר על תורת המשחקים - תחום מרתק לדעתי במתמטיקה יישומית. אני רק בהתחלה ובינתיים זה נראה כמו ספר שנועד להלל את ג'ון פון נוימן, אבל לפי מה ששמעתי זה עוד אמור להשתפר וכל מי שקרא הבטיח לי שמדובר בספר מצוין. (340 עמוד, 87 ש"ח)
סיימתי השבוע את "הטיפוס על ההר הבלתי סביר" מאת ריצ'ארד דוקינס, שמסביר כיצד יכולה האבולוציה ליצור גם את הדברים שנראים מורכבים עד כדי כך שכאילו לא ניתן לייצרם ללא תכנון מוקדם (אלוהי?). לפעמים הספר נמרח מדי לתיאורים טכניים ומשעמם, לפעמים לא מתעמק מספיק בדברים שעניינו אותי יותר (בעיקר הצד המתמטי של הדברים), לפעמים מרתק - אבל בכל מקרה למדתי ממנו לא מעט.
אחד הספרים הטובים של השנה האחרונה שקראתי הוא "קישורים - המדע החדש של רשתות" מאת אלברט לסלו-ברבאשי - נהנתי מכל רגע ואני מצפה לקרוא בו שנית כשתהיה לי הזדמנות. חייבת לציין שהוא *מאוד* מתמטי, אבל למי שאוהב הוא מאוד ברור. אהבתי את העובדה שהוא באמת ספר עמוס ידע, לעומת ספרי מדעים אחרים שלפעמים נוטים להיות פטפטניים ורכלנים. בספר הזה מצאתי את עצמי כמה וכמה פעמים מרגישה שכבר היה בו כל כך הרבה, ומתפלאת לגלות שבקושי הגעתי לאמצע. מומלץ! (340 עמודים צפופים ומנוצלים היטב, 88 שקלים שהושקעו בתבונה).
ובצד הלא מתמטי - "לפתוח את התיבה של סקינר" מאת לורן סלייטר - סקירה של עשרת האירועים הגדולים של מדע הפסיכולוגיה. נחמד, בעיקר משאיר טעם של עוד וההתעמקות היא על קצה המזלג (ונוטה לרכילותיות לעיתים במקום להיות עניינית - טוב למי שלא אוהב את הכתיבה הטכנית).
ואחרון חביב - מחכה לי לקריאה "השגיאה של דקארט" מאת ד"ר אנטוניו דמסיו. ספר על המוח, מקווה שבקרוב אגיע אליו כי הוא נראה לי מצויין... זה מה שאני זוכרת כרגע. ומכיוון שאני לא בטוחה שאני תורמת כמעט בסקירה הזו, אתם מוזמנים להוסיף את המלצותיכם. בברכת שבוע ספר סוחף לכולנו!

למי יש זמן לקרוא ספרים?

שלא לדבר על ללכת לקנות אותם (מה גם שאין לי כסף, אבל זה כבר סיפור אחר). בימים אלו אני מתמקדת בקריאת "מבוא למאקרו כלכלה" ו"spss - הדרך הקלה". שניהם מומלצים בחום למי שסובל מנדודי שינה.

daniela21

New member
אם את ממליצה,

אני אקנה את "לפתוח את התיבה של סקינר", באמת חשבתי לקנות אותו לא מזמן.. עד מתי שבוע הספר? בינתיים אני מאוד עסוקה (תקופת הבחינות) וממש לא חסר לי מה לקרוא.. שלא לדבר על כך שאם אני אקרא משהו שלא קשור לפסיכולוגיה קוגניטיבית אני אחוש רגשות אשמה.. אבל תודה על ההמלצות, נקרא אחרי הבחינות בכיף.

אני אישית

הרגשתי שהוא היה ממש ספר קצרצר לקריאה, אולי זה טוב בשבילך - אותי זה מעצבן. (אבל כמובן יש לזה תקופות). וחוץ מזה - חבר'ה, צליאק זה לא תירוץ! תתחילו לקרוא, זה טוב למעיים (בעיקר אם קוראים בשירותים
)

סביוני

New member
אני קראתי בשקיקה את...

"קולה של מצרים" - ספר מאוד מעניין על אום כלתום מאת וירג'יניה דינאלסון (תרגום חני עמית כוכבי)

daniela21

New member
הספרים שקניתי אתמול:

1 - סערת נפש. 2 - החדש של סמדר שיר (נראה לי ששמו "הגבר שלך") 3 - תליין האהבה. 4 - החדש של רם אורן - אחות קטנה 5 - רודף העפיפונים. 6 - אומנם לא ספר, אבל חוברת תשחצים.. :) (יאללה שיגמרו כבר הבחינות האלה, יש לי כ"כ הרבה מה לקרוא!!)

daniela21

New member
הספרים שקניתי אתמול:

1 - סערת נפש. 2 - החדש של סמדר שיר (נראה לי ששמו "הגבר שלך") 3 - תליין האהבה. 4 - החדש של רם אורן - אחות קטנה 5 - רודף העפיפונים. 6 - אומנם לא ספר, אבל חוברת תשחצים.. :) (יאללה שיגמרו כבר הבחינות האלה, יש לי כ"כ הרבה מה לקרוא!!)

garbil

New member
אני התחלתי לקרוא היום את

רודף העפיפונים. שמעתי שהוא מעולה!

למעלה