עדכונים וביקורות

האבק

New member
../images/Emo63.gifעדכונים וביקורות../images/Emo63.gif

עם מה נתחיל? נראה לי עם העדכונים...
נמסר כי הצילומים של ניקול קידמן (הגברת קולטר) הסתיימו בסוף נובמבר. הצילומים של כל הסרט צפויים להסתיים בסוף ינואר.
באתר הרשמי של אווה גרין (סרפינה פקלה) הודיעו כי השחקנית החלה לעבוד על הסרט, ותשחק את תפקיד המכשפה סרפינה בשיער בלונדיני. מעניין מי לא תהיה בלונדינית בסרט הזה...
תמונה ראשונה ולא רשמית של השחקן דניאל קרייג בתור לורד עזריאל! התמונה התפרסמה בפורום של אתר IMDB ולא אושרה על ידי "ניו ליין סינמה" אך נראה כי היא אמיתית. ____________________ ביקורות
סוף סוף קיבלתי את "אוקספורד של ליירה"! הזמנתי את הספר בתחילת אוגוסט וכל פעם האמאזון האלה דחו את ההזמנה. קראתי רק חצי ספר אבל אני חייב להעיר כמה דברים: הספר הוא ספר קטן אבל יפיפה! הכריכה הקשה מעוצבת יפה, הדפים עבים וכמעט בכל דף שני יש איזשהו איור מגניב. באמצע הספר מצורפת מפה גדולה של אוקספורד של ליירה עם הבניינים בה וכו'. מצורפים עוד כל מיני דברים קטנים ומגניבים שבונים את העולם של ליירה. הספר מאד חמוד, אבל הוא יחסית יקר לכמות החומר שנמצאת בו. המלצה שלי - תקראו אותו, אפילו באנגלית כי האנגלית לא קשה - אבל תשתדלו להשיג מחבר או ספרייה.
פה ההתרגשות הגדולה שלי. למי שקרא את המכתב של פולמן מהחודש שעבר בטח זוכר שהוא המליץ (מאד!) על מדריך לטרילוגיית 'חומריו' בשם "האלמנטים של חומריו האפלים". לי יש בבית כבר כמה "מדריכים כאלו" אבל שום דבר לא משתווה לזה, וגם פולמן אמר זאת. "האלמנטים" הוא פשוט אנציקלופדיה שלמה ומפורטת של הטרילוגייה. מצויינים בה כל הדמויות, מקומות, ארגונים, יצורים, מאכלים וכלים שאי פעם הופיעו בטרילוגיה, אפילו אם בשורה אחת. לכל ערך יש קונקורדנציה מפורטת המראה איפה הוא מוזכר בספרים וכמובן גם איורים ומפות לערכים שונים. כמוכן יש הרבה פירושים ועובדות והשוואות מהעולם שלנו. בקיצור - ספר מאד מאד מומלץ! הוא מסודר יפה מאד ונורא מעניין. אני ויעל זיו (שגם לה יש עותק) הולכים לשפצ"ר מאד את האנציקלופדיה בעקבות הספר. אה, ואני חייב לציין שאני מאד מאד מודה ליעל זיו שבזכותה יש לי את הספר הזה, אותו היא קנתה לי ליום הולדת (באיחור של כמה חודשים אבל היה שווה לחכות) אז יעל- המון המון תודה!

dahoe

New member
שיניתי את דעתי לסרט הזה.

חודש-חודשיים בשביל כל הקטעים של קולטר?
מילא ניקול קידמן, שבלונדינית מטבעה, אבל מכשפה בלונדינית?!?! הולך להיות סרט לא משהו...

האבק

New member
לא מסכים

שלושה חודשים (ספטמבר עד נובמבר) של צילומים של הגברת קולטר זה הרבה. יש סרטים שאת כל הסרט מסיימים בחודשיים. תזכור שהצילומים ממשיכים עם שחקנים אחרים בסצנות אחרות, ושחקנים אחרים יכנסו רק מאוחר יותר (כל אלה שמדובבים את יוריק, יופור, פנטלימון וכו'). כמו כן, בכל סרט, רוב העבודה היא בחדר העריכה ולא בצילומים. מסוף נובמבר הם הולכים לשבת קשה, כמעט שנה אאל"ט על כל העריכה של הסרטים, וכמובן גם להכניס את כל ה-CGI (האפקטים המיוחדים). בקשר לסרפינה - אני באמת לא מבין את זה.. לשחקנית גם יש שיער שחור.. אז לקולטר הם לא יכולים לצבוע לצבע הנכון, ולסרפינה הם מוכנים לצבוע לצבע הלא נכון!? מוזר מאד. אני מקווה שזה לא נכון (כרגע זה שמועות).

Fairywitch

New member
../images/Emo27.gif

"אז לקולטר הם לא יכולים לצבוע לצבע הנכון, ולסרפינה הם מוכנים לצבוע לצבע הלא נכון!?" כל כך צודק

yael ziv

New member
../images/Emo24.gif רק בשביל זה היה שווה

ואם אנחנו כבר בנושא... אהמ-טבעת-אהמ!

|שוחטת את הבמאי|

מי, מי הכסיל חסר הבינה שהפך דמות נהדרת כמו סרפינה לבלונדינית? אם זה לא היה כל כך עצוב, כנראה שהייתי צוחקת מזה. זה משגע אותי. לצוות שם יש חיבה לא נורמלית לדמויות בלונדיניות. אווה גרין כל כך מתאימה לסרפינה כמו שהיא עכשיו, לא בלונדינית! אלא אם הוא יפתיע אותי לטובה, אני בספק אם אני עומדת להנות מהסרט הזה. (מיותר לציין שאני משתדלת לא לבוא לסרט עם דעות קודמות, אבל זה כבר הולך ונהיה קשה.) לורד עזריאל לא נראה לי כל כך מתאים בתמונה, אבל זה תלוי איך הוא ישחק. (בתמונה הוא נראה קצת.. סיסי, בלי להעליב. דמיינתי את לורד עזריאל יותר סמכותי, אבל שוב, זה תלוי בבמאי<שהוכיח לכולנו שהוא חסר יכולת שיקול מכיוון שהוא פשוט הופך את כל הסרט לבלונדיניות> ובמשחק של דניאל קרייג.)

באשר לסרפינה- תסתכלו ב"סכין המעודן"

"סרפינה פקלה ישבה במרכז, ושיערה הבהיר היה עטור כתר קטן עשוי מפרחי שני." (עמ' 50) כך שזה דווקא מוצדק. ובכל מקרה, מצדי שיהיה לה שיער ורוד ולגברת קולטר שיער ירוק, והעיקר שהוא ישמור על המסרים של הספר ולא יסרס אותם כדי "לא לפגוע". זה יהיה עוול אמיתי לפולמן, הרבה יותר מאי דיוק בצבעי השיער.

האבק

New member
../images/Emo47.gif אתר רשמי לסרט "המצפן הזהוב"!

ניו ליין סינמה שחררו היום הודעה על פתיחת האתר החדש לסרט "המצפן הזהוב". באתר היפיפה אפשר למצוא תמונות של שחקנים שלא נראו עד כה, ציורים, לקרוא על הסרט ואף לראות את מבנה האלתיומטר. כמו כן, בחלק "האלתיומטר" שבאתר ניתן להכניס צירוף של תמונות שפותח "חדר סודי" המגלה דברים חדשים. כתובת האתר: http://www.goldencompassmovie.com/

האבק

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo63.gifסקר קטן ../images/Emo47.gif../images/Emo63.gif

למי שלא שם לב, באתר החדש פורסמו תמונות של השחקנים הראשיים בסרט: לורד עזריאל (דניאל קרייג), הגברת קולטר (ניקול קידמן), ליירה (דקוטה בלו ריצ'רדס), רוג'ר, לי סקורסבי ועוד. אני הולך לפרסם כאן את כל התמונות של השחקנים. תחת כל תמונה אתם תגידו עד כמה השחקן מתאים (מבחינת מראה) לדמות. אם אתם ממש אוהבים שימו "
", אם אתם חושבים שהם בסדר, שימו "
", ואם אתם חושבים שהשחקן לא מתאים בכלל שימו "
". יאללה, תשתפו פעולה!

../images/Emo31.gif

נראה רך ומהוסס מדי. לורד עזריאל אמור להיות כריזמטי, סמכותי ומאיים. מצד שני זה רק רושם ראשוני, אז קשה לדעת.

למעלה