../images/Emo63.gifעדכונים וביקורות../images/Emo63.gif
עם מה נתחיל? נראה לי עם העדכונים...
נמסר כי הצילומים של ניקול קידמן (הגברת קולטר) הסתיימו בסוף נובמבר. הצילומים של כל הסרט צפויים להסתיים בסוף ינואר.
באתר הרשמי של אווה גרין (סרפינה פקלה) הודיעו כי השחקנית החלה לעבוד על הסרט, ותשחק את תפקיד המכשפה סרפינה בשיער בלונדיני. מעניין מי לא תהיה בלונדינית בסרט הזה...
תמונה ראשונה ולא רשמית של השחקן דניאל קרייג בתור לורד עזריאל! התמונה התפרסמה בפורום של אתר IMDB ולא אושרה על ידי "ניו ליין סינמה" אך נראה כי היא אמיתית. ____________________ ביקורות
סוף סוף קיבלתי את "אוקספורד של ליירה"! הזמנתי את הספר בתחילת אוגוסט וכל פעם האמאזון האלה דחו את ההזמנה. קראתי רק חצי ספר אבל אני חייב להעיר כמה דברים: הספר הוא ספר קטן אבל יפיפה! הכריכה הקשה מעוצבת יפה, הדפים עבים וכמעט בכל דף שני יש איזשהו איור מגניב. באמצע הספר מצורפת מפה גדולה של אוקספורד של ליירה עם הבניינים בה וכו'. מצורפים עוד כל מיני דברים קטנים ומגניבים שבונים את העולם של ליירה. הספר מאד חמוד, אבל הוא יחסית יקר לכמות החומר שנמצאת בו. המלצה שלי - תקראו אותו, אפילו באנגלית כי האנגלית לא קשה - אבל תשתדלו להשיג מחבר או ספרייה.
פה ההתרגשות הגדולה שלי. למי שקרא את המכתב של פולמן מהחודש שעבר בטח זוכר שהוא המליץ (מאד!) על מדריך לטרילוגיית 'חומריו' בשם "האלמנטים של חומריו האפלים". לי יש בבית כבר כמה "מדריכים כאלו" אבל שום דבר לא משתווה לזה, וגם פולמן אמר זאת. "האלמנטים" הוא פשוט אנציקלופדיה שלמה ומפורטת של הטרילוגייה. מצויינים בה כל הדמויות, מקומות, ארגונים, יצורים, מאכלים וכלים שאי פעם הופיעו בטרילוגיה, אפילו אם בשורה אחת. לכל ערך יש קונקורדנציה מפורטת המראה איפה הוא מוזכר בספרים וכמובן גם איורים ומפות לערכים שונים. כמוכן יש הרבה פירושים ועובדות והשוואות מהעולם שלנו. בקיצור - ספר מאד מאד מומלץ! הוא מסודר יפה מאד ונורא מעניין. אני ויעל זיו (שגם לה יש עותק) הולכים לשפצ"ר מאד את האנציקלופדיה בעקבות הספר. אה, ואני חייב לציין שאני מאד מאד מודה ליעל זיו שבזכותה יש לי את הספר הזה, אותו היא קנתה לי ליום הולדת (באיחור של כמה חודשים אבל היה שווה לחכות) אז יעל- המון המון תודה!
עם מה נתחיל? נראה לי עם העדכונים...