פינת כתיבה.

Xx Haley xX

New member
../images/Emo63.gifפינת כתיבה.../images/Emo34.gif

אז כמו שכולם כבר יודעים, פה תכלו לפרסם את כול היצירות שלכם.
מהסיפור עד לפאנפיק עד לוואנשוט ולשירים. אנחנו נקבל הכול כברכה.
חחחחחחח
הסמיילי בוז במקום~בצניות~ XDD אז היום רישמית הפינה נפתחת בפעם השניה.
היא תפתח כול יום רביעי וכול פעם תוכלו לפרסם דבר אחד בלבד.
אלה עם יש לכם גם וואנשוט\\שיר וגם סיפור\\פאנפיק - שאז תוכלו לפרסם את שתהם אבל פרק אחד מהסיפור\\פאנפיק, וכמובן וואנשוט\\שיר אחד.
בהצלחה לכולם ותהנו,תקרא ותשתפו!

Tommy89

New member
../images/Emo205.gifבגלל שאני רואה שהפינה נטושה..

קטע שהגשתי לתחרות כתיבה ממש לפני שהפסקתי לכתוב. אני גאה בסגנון. בעלילה פחות. אבל אני עומדת מאחורי הסיפור הזה. כמובן שהוא לא מבוסס על שום דבר... הכל פיקטיבי לגמרי. אבל יש המון פרטים קטנים [איזו חומה הקיפה את הגטו, אם בכלל, לדוגמא] שנורא העסיקו אותי והייתי צריכה לחפש בטיזנאבי בשביל למצוא אותם. Enjoy
זיכרונות של לפני המלחמה השנה הייתה 1939 כשהכרתי לראשונה את המושג "נאציזם". הייתי בת תשע כשלראשונה הרגשתי שלהיות יהודי, בעיני הסובבים אותי לכל הפחות, זה רע. לא רע, נורא. חרפת עולם. חייתי עם הוריי ואחותי בת השבע-עשרה בפולין, מרכז פולין, פיוטרקוב טריבונלסקי. הבית שלנו מעולם לא היה גדול ומעולם לא חיינו חיי פאר כמו המשפחות בשכונה שלנו, שרובם היו משפחות של רואי-חשבון או בנקאים גדולים. מאז שזכרתי את עצמי היה ביתי צנוע ביותר, לעיתים גם מעט רעוע. בטריבונלסקי גרנו בבית-שלושה-חדרים, אני ואחותי ישנו יחד בחדר הגדול. בחודשים האחרונים של שנת 39' החלו דיבורים על בידוד כלשהו. מהחברים והמורות בבית-הספר הבנתי שמסתובבת מחלה באזור, שמתפשטת מהר. מאוד מהר. לכן יתחילו לבנות סביבנו אמצעי הגנה. ואכן, אחרי כמה חודשים, באחד מאותם ימים נעימים יצאתי לקדמת הבית וממש מולי עבדו פועלים על הצבת שלטים סביב השכונה הקטנה, במרחקים זעירים אחד מהשני. "המעבר אסור." מיד רצתי פנימה, לחקור על כך את האדם הראשון שעיניי יכלו ללכוד. ומי אם לא אמי היקרה עמדה ליד הכיריים כשריח הבישולים המגרה אופף אותה. רצתי אליה, כמעט ומועדת, ונעצרתי ממש רגע לפני שקצות שערותיי נשרפו מהלהבות. "אמא, מה הם עושים בחוץ?" שאלתי והצבעתי אל הדרך הנשקפת מחלון המטבח. היא לא מיהרה לענות לי. נראה היה ששקעה במחשבות לרגע, ותוך כך צווארה האדים לגוון קיצוני של וורוד. "הלנה, מתוקה-" אך לפני שהספיקה לומר מילה נוספת נטרקה דלת בהמשך המסדרון ואחותי הגדולה אנה כאילו נפלה מהשמיים ממש מאחוריי. "הלן, בואי לחדר רגע, אני רוצה להראות לך משהו." היא אמרה בלי להביט בי, אלא החליפה מבט מלא משמעות עם אמא. עיניי ריצדו מזו לזו עד שלבסוף אנה החליטה לגרור אותי לחדר בלי לחכות למענה. היא התיישבה על המיטה והחוותה לי בידה לעשות כמוה. קיפלתי את רגליי תחתיי והבטתי בה כאילו מנסה למצוא משהו שלא כשורה. היא חייכה חצי-חיוך, ואז כרכה את כפות ידיה סביב צווארה והסירה ממנו תליון זהב משובץ אבן חן לבנה. "אני רוצה שתקבלי את זה." היא אמרה בשמץ של מבוכה והושיטה לי את ידה האחוזה בשרשרת. זהו תליון שהיה עליה מאז ומעולם, סבתא הורישה לה אותו לפני שנפטרה, לכן היה לי קשה להבין מה הסיבה למתנה הפתאומית. ובכל זאת, הושטתי לה את היד שלי והיא זרקה את התליון אל תוך כף ידי, שהוא, כמו זרם של מים, נפל בעדינות וברכות. היא קיפלה את אצבעותיי עליו, המשיכה להביט בכף ידי הקפוצה עוד כמה רגעים לפני שנאמר משהו נוסף. "אנה.." לחשתי, כשגם אני שקועה ביופי הזהוב של התליון החדש שלי. היא רק המהמה לי בתשובה, סימן טוב שאפשר להמשיך לדבר. "זה נכון ש.. נכון שיש מחלה שמסתובבת בחוץ? ושאנחנו עומדים כולם למות? זה נכון?" שאלתי אותה בפרץ של מלים, נאיביות מוחלטת. היא נאלמה דום והישירה מבט חודר לעיניי. - תחילת שנת 1940, מתישהו בתחילת פברואר, בלילה גשום ועמוס סערות ברקים, נשמעו שלוש דפיקות חזקות על הדלת הקדמית של הבית. כאלו שהצליחו להעיר את כל המשפחה, גם את החתול. לרגע היה שקט, ואז הדפיקות על הדלת התחזקו. שמעתי צעדים לאורך המסדרון מאחורי דלת חדר השינה שלנו, ולאחר מכן את הרשרוש של מפתח בתוך המנעול. צעקה בקול גברי הדהדה בחלל –לא צעקה של אימה, אלא של פקודה- בשפה שלא הבנתי. ואז רק רחש של לחישות שלא הייתי קרובה דיי כדי להבין את הנאמר מהן. זה נמשך דקות ספורות, ואז הדלת נסגרה. החריץ המואר מתחת לדלת נעלם. זוג רגליים נוסף רקע לאורך המסדרון ונעצר בסופו, ואז הדלת של חדר השינה של אנה ושלי נפתחה. אבא עמד בפתח כשבידו תיק עור קטן שחור. "לקום, קדימה. הזדרזו, אין לנו הרבה זמן." הוא ציווה, ואנחנו כבקשתו קפצנו מהמיטות. לא טרחנו להתלבש, רק נעלנו את הנעליים שהונחו לצד המיטה של כל אחת מאיתנו ואספנו את השיער לאחור. מאותו הרגע הכל קרה מהר מדי בשבילי כדי להבין. רגע אחד עמדתי על מפתן הבית, אחוזה חזק בידיהן של אמי ואחותי הגדולה, וברגע שלאחריו זרקו אותי לבית משפחת וַלְנסה, המשפחה השכנה. אבא אמר שהוא, אנה ואמא צריכים ללכת לעת עתה, ושהם ימהרו לחזור לקחת אותי הביתה והכל יהיה בסדר. אבל זה לא קרה. מר ולנסה מיהר להוביל אותי במורד המדרגות המובילות לקומה מתחת לפני האדמה, איפה ששאר משפחתו הייתה. הרגשתי בנוח, הם היו חברי משפחה טובים בשנים האחרונות. התיישבתי על קצה מיטתה של בתם הקטנה , שהייתה בת גילי, והקשבתי מילה במילה למה שאמרו לי. "מהיום, הלנה, את נוצרייה. את חלק מהמשפחה שלנו, שמך יהיה גניה ולנסה. אין צורך לפרט יותר מזה, אם מישהו ישאל – זה מה שאת עונה. האם אני ברור?" שאל מר ולנסה, ואני, בלית ברירה, הנהנתי בהסכמה. "מותר לשאול מה קרה?" שאלתי בנימוס, וגברת ולנסה חייכה אליי באדיבות. "המחלה מתפשטת מהר משחשבנו," היא הסבירה בנועם, "ואנחנו נאלצים להסתתר עד שיהיה בטוח לצאת החוצה. אבל אל דאגה, זה יהיה בקרוב מאוד. בינתיים את בטוחה כאן." - הסתתרתי במרתף של משפחת ולנסיה, בתור גניה ולנסיה, במשך חמש שנים תמימות. איש לא שאל מי אני, כי לא התראיתי עם אדם חוץ ממר ולנסיה, אשתו ושני ילדיהם. לא ידעתי מה קורה מחוץ לארבעת הקירות בהם שהיתי, כי במשך כל חמש השנים הללו לא הייתה לי אפשרות לצאת לאוויר הצח. חגגתי ארבעה ימי הולדת במרתף, עם המשפחה המזויפת שלי, בלי ידיעה מה קורה עם משפחתי האמיתית ולמה, לכל הרוחות, למה הם לא מקיימים את ההבטחה שהבטיחו לי חמש שנים קודם לכן? למה אני עדין כאן, אם אבא אמר שהוא יחזור וייקח אותי ושהכול יהיה בסדר? שכבתי לילות שלמים על מיטת השדה, מהרהרת, חושבת שאולי כלום לא בסדר. שבגלל זה, רק בגלל זה, אבא לא מגיע להחזיר אותי הביתה. ושעוד יש לי משפחה, אי-שם. בתום חמש השנים האלו החליטו משפחת ולנסה שהמצב מחוץ לבית בטוח מספיק כדי שנוכל לצאת החוצה. באותה הזדמנות הם החליטו גם לספר לי את האמת. הייתה מלחמה. הוריי ואחותי, שכביכול נחשבה בוגרת דייה, נלקחו למחנות עבודה. הם עבדו בשביל הגרמנים, הנאצים, שירתו אותם בגלל היותם יהודים. לא יכולתי לסבול את הידיעה שמשפחתי הקטנה, היחידה שאי-פעם תהיה לי, לא בהכרח עוד קיימת. ברגע שיצאנו מחוץ לבית, ולמרות ההלם מההריסות שנותרו מהעיר, יצאתי למסע חיפוש אחרי הוריי ואחותי. שנתיים שלמות, ברחבי כל פולין ומערב גרמניה. לבדי, בלי איש שאני מכירה. שנתיים שלמות, ולא הצלחתי למצוא שום זכר למשפחה שלי. מלאת ייאוש, בדידות וזיכרונות של לפני המלחמה, אספתי כל פרוטה שהייתה לי, מכרתי כל גרוטאה שיכלה להרוויח בשבילי עוד מעט כסף, ונסעתי רחוק. רחוק ככל שיכולתי מכל דבר שהעלה בי זיכרונות כואבים של מה שאיבדתי, במלחמה שנכחתי בה ובכלל לא הייתי עדה לה. קניתי ממישהו שנתקלתי בו לגמרי במקרה בית נטוש, שאמר שגם ככה לא שווה הרבה – אבל הוא מתאים למישהי כמוני. הבית מוקף גינות ועצים, על אי מבודד מצפון לאנגליה. מקום שקט, בדיוק כמו שרציתי. ואני מאז את השקט הנפשי שלי קיבלתי חזרה, פחות או יותר. את פצעי המלחמה שלי איש לא יוכל לרפא, ואת הנחמה שלי מצאתי בכתיבת ספרי ילדים. -

Tommy89

New member
../images/Emo205.gifהמשך... ../images/Emo104.gif

בוקר נוסף ליום שקט שיגרתי. אני מתעוררת וכלל לא טורחת להחליף את בגדי השינה לחליפה מתאימה ליציאה מחוץ לבית. מהמקרר אני מוציאה כל דבר שידיי מצליחות לגשש אליו ומהתנור שתי פרוסות לחם טריות, מכניסה למצנם ומחכה בין פיהוק לפיהוק לארוחת הבוקר. הטוסטים קופצים ואני יחד איתם, מוציאה מהמגירה סכין וצלחת מבריקה ומתיישבת לאכול. לוקח לי זמן, אבל אחרי שראשי מקבל קצת פוקוס אני מצליחה לשקוע במחשבות. בבת אחת אני מצליחה להסיק שאת הקירות של הבית הישן שלי צריך לשפץ מעט, שחסרים לי מצרכים לארוחת שישי ושאלוהים, היום אני מגישה את הטיוטה לספר. איזו התרגשות. אני בולעת את הביס האחרון של הטוסט שלי וחוסר התעסוקה של הידיים מעיר אותי ממחשבותיי. מזל שבדיוק באותו רגע הטלפון מצלצל. אני קמה ומדדה לסלון, מנקה את הרצפה עם שולי מכנס הפיג'מה שלי ועונה בפיהוק-ספק שאגה- לטלפון. זו מישל, המוציאה-לאור שלי. מתרגשת כמוני, היא מודיעה שמסוק יגיע לאסוף אותי לקראת אחר הצהריים כדי שאגיע בזמן לסיאטל, להגיש פנים אל פנים, לבקשתה, את הטיוטה להדפסה. אנחנו מסכמות את השיחה בצווחת התלהבות נוספת, ואני פונה לחדרי להתארגן. כשהמסוק מגיע, ואני עולה בצעד כושל ומתיישבת מאחורי הטייס, פתאום כל הזיכרונות שהדחקתי במשך 25 שנה מציפים אותי בגל של רגש. מאיפה הגעתי, אלוהים. אני חושבת, והנה אני שוב, בדרך לספר את כל הסיפור על פיוטרקוב טריבונלסקי.

Pardon Me

New member
../images/Emo15.gif זה קטע ישן שלך O:

אבל ממש ישן! יש לי אותו על המחשב משנה שעברה או מהחופש הגדול. בכל מקרה, יכולת הכתיבה שלך מדהימה, זה לא ניתן בכלל לוויכוח! פשוט קטע מדהים

Tommy89

New member
../images/Emo205.gifכי עשית לי עליו בטא י'גאון ../images/Emo3.gif

תודה תודה תודה

e t a

New member
../images/Emo118.gif:-O.. את.. את כתבת את זה../images/Emo35.gif רצינית../images/Emo35.gif

וואו.. הצלחת לרגש בצורה יוצאת דופן.

Tommy89

New member
../images/Emo205.gifאני שמחה ../images/Emo13.gif

וכן, אני כתבתי. בשיא הרצינות. חח..

DeathK

New member
../images/Emo59.gifשיר שכתבתי והלחנתי לא מזמן..../images/Emo13.gif../images/Emo168.gif

Just Keep on Dreaming\ Heroic a dream is'nt real, Dm it doesnt have to be, Am but for our biggest dreams F you've got to fight with me. G every dream can, Dm become a nightmare, Am so does your life, F dont let it happen G Just keep on dreaming Bm I always say F Use your feelings Am to lead your way C/G You're not alone Bm we have promised, F so keep going on C,G work might get you closer Dm for your dreams, Am so does your motivation F I mean, if there is. G a success might get you blind Dm but so does failure, Am dont let to anything get you down F that's what I tell you. G Just keep on dreaming Bm I always say F Use your feelings Am to lead your way C/G You're not alone Bm we have promised, F so keep going on C,G you should not be afraid to live the dream but you should reach there and make it your realm. Just keep on dreaming Bm I always say F Use your feelings Am to lead your way C/G You're not alone Bm we have promised, F so keep going on C,G *כל הזכויות שמורות לתומר מאירמן
מוזמנים להגיב.. מה אתם חושבים?

DeathK

New member
../images/Emo59.gifאם אהבתם, (בעיקר אהבתן חח../images/Emo13.gif)

אני יכול לפרסם עוד כמה שירים שכתבתי
נדבר בפעם הבאה בפינה...

e t a

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo45.gifאהבתי../images/Emo70.gif בקשה-->

אני וגיטרה לא חברים טובים במיוחד, אתה יכול להעלות את זה ליוטיוב או משהו שנשמע

DeathK

New member
אם לא תגיב לי ב2 בלילה..

מה אתה עושה ער עכשיו? עצוב יותר.. מה אני עושה ער.. רדבול ומונדיאל ביחד
לא שילוב משהו אה? חח בכל מקרה אני אוותר על להעלות לבד באיכות נמוכה ונגינה לא מקצועית. תפעילו את הדמיון ומי יודע אולי אני אמצא פה איזה מתופף גיטריסטים ונעלה כבר את השיר באיזה הופעה בתור להקה
שכחתי להוסיף, השיר נכתב תחת השם Heroic שזה היה תכנון של השם של הלהקה שרציתי להקים בעבר.. לא הלך משהו, אז כרגע הזכויות לשיר וללחן הוא שלי ואפשר להוסיף תודה לעזרה של דור מקמל (אם אי פעם הוא יראה שלא יגיד שלא נתתי לו קרדיט) שעזר לי בתיקונים ובתוספות ובכלל רצה להקים איתי את הלהקה

e t a

New member
../images/Emo118.gifחח באמת עצוב..

אוו, אנחנו יכולים לבצע את זה ביחד
יאי

למעלה