I shot the ../images/Emo150.gif but I didnt shoot
the deputy... ההזדמנות האחרונה - הרלן קובן, כחדש 35 ש"ח מישהו רצח את מוניקה, אשתו היפהפיה של מארק זיידמן, וחטף את טארה, בתו התינוקת, היקרה לו מכל. הבעיה היא שמארק זיידמן עצמו הוא החשוד העיקרי. ויש לו רק הזדמנות אחת להוכיח את זה ולהציל את טארה. הזדמנות אחת אחרונה. או אולי שתיים? מקומון- שולמית לפיד 30 ש"ח כשהלכה ליזי בדיחי, שלושים (פחות חודשיים), כתבת 'הזמן דרום' בבאר שבע, לסקר את המסיבה בביתו של השופט המחוזי פנחס הורנשטיק, לא עלה על דעתה שתסתבך בפרשת רצח. מנגינת הרקע ל"מקומון" הוא תקופת הפריחה של "הכלכלה הנכונה". ליזי משרכת את רגליה הגדולות ממסיבת עיתונאים למסיבת עיתונאים, וכך, כמוה, אנו מתוודעים לכרישים ולדגי הרקק של השוק האפור, לקיבוצניקים שהסתבכו בחובות, למתקני עולם, לשוטרים ולעיתונאים. ליזי, עם עגילי הפלסטיק הגדולים שלה (שנהפכו לסמלה המסחרי), יודעת שלעולם לא תהיה כוכבת תקשורת, אך היא עושה את מלאכתה באמונה ובחריצות, ואנו עוקבים אחר בעיותיה המקצועיות ואחר התגבשות אישיותה ונשיותה. השותף - ג'ון גרישם, מודן, מצב בינוני - 30 ש"ח הם מצאן אותו בעיירה קטנה בברזיל, ליד גבול פראגוואי. היה לו שם חדש, פניו שונו בניתוח פלסטי ומשקלו פחות 30 קילוגרם. החיפושים אחרין נמשכו ארבע שנים. הם רדפו אחריו סביב העולם, בכל פעם מחמיצים אותו בימים ספורים. זה עלה ללקוחות שלהם שלושה וחצי מ`ליון דולר. אבל עד עכשיו, איש מהם לא התלונן. שמו של החטוף לא היה תמיד ברזילאי. לפני כן היו לו חיים אחרים, חיים שהסתיימו בהתרסקות מכוניתו. קברו נמצא בבית הקברות במדינת מיסיסיפי, הוא היה שותף במשרד עורכן דין משגשג, היו לו אישה יפה, בת קטנה ועתיד מזהיר. שישה שבועות אחרי מותו, נעלמו תשעים מיליון דולר מכספי המשרד שלו. ואז ידעו שותפיו כן הוא חי, והמרדף אחריו החל. לב - רם אורן, קשת, מצב מצויין - 35 ש"ח מיכל סביר היא פסיכולוגית שמגיעה בעקבות מודעה קטנה בעתון לדירה מעופשת ביפו ומוצאת שם גבר שקץ בחייו. המפגש בין השניים, הסוחף אותם לתוך הרפתקה מוזרה וגורלית, מהווה את העלילה המרכזית של הסיפור, שבו שזורים גיבורים נוספים: רופאים בכירים רודפי בצע, רופאים זוטרים המנהלים מאבק מר כדי לשרוד, ליווייתני פשע בצווארון-לבן המגלגלים מיליונים ופושעים קטנים המבקשים נתח גם לעצמם. משוואה עם נעלם - אורי אדלמן, כתר, מצב מצויין - 35 ש"ח "הי!" אמרתי כשהיא התכופפה והעיפה לי נעל אחת, "מה את עושה?" "מה נראה לך שאני עושה?" היא התחילה להתעסק עם הנעל השנייה. "אני חייב מקלחת", הודעתי לה. "היית מת", היא התקרבה אלי עם המבט המסוכן ההוא בעיניים. צעקתי כששפתיה נדבקו לשלי. "הכאבתי לך, מותק?" שאלה בקול עדין ומתחשב. "שורף פחד," אמרתי. "את מי זה מעניין," היא התחילה למשוך לי את החולצה מהמכנסיים. "אני מטונף", התחננתי, "אני מלא בוץ." "זה בסדר", אמרה, "ממילא אני מחליפה סדינים מחר בבוקר". גיל שדה ממריא מניו יורק ללא ציפיות מיוחדות, ונוחת בתל אביב היישר אל תוך חמשת הימים הסוערים, הדחוסים והמסוכנים ביותר של חייו. הוא מנסה להישאר בחיים, ותוך כדי כך להבין איך ולמה כל העולם - המשטרה, ה"מוסד", ואנשים נוספים שלא לגמרי ברור מה מניע אותם - מנסה לקבור אותו יחד עם הכביסה המלוכלכת. הוא גם פוגש את הילה, שגורמת לו לאבד שליטה בלא שיצטער על כך, אבל זה כבר סיפור אחר. או אולי לא? וגיל שדה - משפטן שומר חוק שעד היום לא פגע באיש - יודע שהוא חייב להיות גדול מהחיים כדי להישאר בחיים. סוכנות הבלשיות מספר 1-אלכסנדר מק'קול סמית, מצב מצויין - 35 ש"ח "הפגישה הזאת היתה שונה. זה היה הרוע בהתגלמותו, לב המאפליה, שורש הבושה. האיש הזה, עם כל לחשי הקסם והכשפים שלו, היה רוצח". מא ראמוצווה מכרה את עדר הבקר של אביה כדי להפוך לחוקרת הפרטית הראשונה - והיחידה - בבוצוואנה. היא מפצחת פרשיות הונאה, מאתרת נעדרים וחושפת בעלים בוגדניים - אבל נאלצת גם להתעמת עם עולם גברי, מסורות שבטיות ורופאי - אליל חסרי מעצורים. "יש כל - כך הרבה סבל באפריקה עד שכמעט מפתה למשוך בכתפיים ולהפנות את הגב. אבל אי - אפשר לעשות את זה, היא חשבה, פשוט אי - אפשר". תחושת הייעוד של מא ראמוצווה, קסמה שובה הלב ושיטות עבודתה הלא שגרתיות הופכות אותה לאחת הדמויות המרתקות והאהובות בספרות בת זמננו, והקפיצו את סדרת הספרים בכיכובה לראש רשימות רבי המכר בעולם. הלקוח - ג'ון גרישם, זמורה, מצב בינוני - 30 ש"ח כלב שחור - אלכס גרלנד, ידיעות אחרונות, מצב מצויין - 30 ש"ח השמש עולה על מנילה, במלון נטוש בצד הדרך, בצד הלא נכון של העיר. שון מתכונן לבואם של דון פפה, גנגסטר שמנהל קו אוניות בים הסיני, כנופייתו. בעודו מנסה להרוג את הזמן, מגלה שון לחרדתו כי הסדינים במיטתו ספוגי דם, שקו הטלפון לחדרו מנותק, ושמישהו טיפל בעינית שבדלתו... במקום אחר בעיר, רוסה, רופאה, מחכה לבעלה שישוב מעבודתו. בעת שהיא שולחת את ילדיה למיטה, היא נזכרת בעיירת החוף הדלה שבה גדלה, ובנער שהיה אהובה. באותו זמן, וינסנטה בן השלוש עשרה מקבץ נדבות משורת המכוניות הממוזגות הזוחלות בכניסה לעירו, בעודו מחכה לאיש המוזר שגר בבית דירות מפואר, ומשלם לילדי הרחוב כסף עבור חלומותיהם... הלילה, חייהם של האנשים האלה, השונים כל כך זה מזה, יתנגשו לכדי פינאלה מצמררת צל של ספק - רם אורן, קשת, מצב מצויין - 35 ש"ח הצלחה פירושה כסף, כישלון פירושו מוות. הוא היה הגבר שעליו חלמה, היא היתה האשה שאותה רצה יותר מכל, אבל בשיא אהבתם חודר שותף שלישי לחייהם: ארגון פשע חסר רחמים, ששליחיו אינם מהססים לרצוח כל מי שיעז לעמוד בדרכם... "צל של ספק", רב המכר החמישי של רם אורן, הוא סיפור על משחקי כוח אכזריים ועל רדיפת אמת בלתי נלאית, על כסף שמשחית ועל מסירות אין קץ, על אהבה עזה - ועל מזימה שמאיימת למוטט אותה.