מכתבים לאריאלה
מאת: נעמי לוי דה- מאיו קובץ מכתבים מסבתא מישראל לנכדותיה בניו- זילנד געגועים שזורים ביומן אישי, מסרים מלב אוהב, החזון והתקווה האמונה בטוב. ציטוטים מהספר: במבוא: "סבתא האם גם את היית פעם ילדה?" –שאלה הנכדה "אינני יודעת אם הייתי אי- פעם משהו אחר.... כשאני רואה אותך, נכדתי,אני יודעת שעודני ילדה, ילדה גדולה,הרי הגעת אלי כדי להזכיר לי מי אני באמת...נשמה... שהרי את פרי כל געגועי ואהבתי, החלום שיצרתי תמיד,התגלמות היופי הנצחי, הרוח הנושאת את צלילי- המלאכים... ואת משיבה את לבי למקור נשמה אחת אנחנו , למרות המרחק והשנים......" סבתא. "בנכדתי ראיתי את נשמתי שלי, משהו שמזמן שכחתי..." "ילדים וזקנים כל כך דומים, שני קצוות של החיים – ראשית פריחה מול הקמילה – תמימות, שמחה ותום של הנשמה...." אחד המכתבים: אריאלה נכדתי היקרה בחרתי לכתוב לך כי אני יודעת שהכתיבה תשכך במידה מסוימת את געגועי אליך, המרחק שבינינו יוצר חלל גדול ואמלא אותו בשיחותיי אליך, אני יודעת כי אין כל הגיון לכתוב לילדה בת שנה, אך, אולי פעם תרצי להכיר את סבתך ותקראי את המכתבים... תמיד חלמתי לגדל ילדה משלי, אך, נולדו לי ארבעה בנים נפלאים, והנה משהגעת, ה"נסיכה" שלי, את כל כך רחוקה...... תמיד אומרים כי הקטנים צריכים ללמוד מהגדולים והנה אני מתבוננת בך, אריאלה בתמונות ובקלטות וידאו ואין לי שום ספק כי יש לי מה ללמוד, דווקא, ממך, יקירתי, "את המורה האמיתית לחיים!" – דרך התום שלך, הפשטות והטבעיות המתגלגלת בצחוקך אני חווה משהו שאיבדתי עם השנים..... אני מודעת כי אין לי מה להעביר אליך מניסיון חיי, כי פתאום מתברר לי שמכל מה שלמדתי לאורך השנים רק התרחקתי יותר ויותר מעצמי ואת, נכדתי פותחת לי דלת חדשה- ישנה לגלות הכל מחדש...... ובמרחק השנים בינינו הניצחון הוא שלך! לי יש מלאי של זכרונות ובמבטך, שלך טמונים כל הסודות אם אצלי שוקעת השמש –היא זורחת כבר אצלך וכשאת עיניים עוצמת עוברת היא אלי ממך...... קרן שמש קרן אור מבשרת לי הדרור פעם פה ופעם שם בלבי את לעולם!... את יודעת אריאלה שלי כשבישראל יום בניו- זילנד לילה וההיפך – כך שהשמש שרויה בחיינו כל הזמן – אוחזות אנו באור הנצחי מגרשות את החושך מהמציאות..... תמיד הייתי ילדה חולמנית עם דמיון מפותח ותמיד חלמתי חלומות והנה רבים מהם גם התגשמו.... אם יכולתי לתת עצה אחת לפחות הייתי אומרת לך "לעולם! לעולם! אל תוותרי על החלומות!" אני יודעת עכשיו ויותר מתמיד כי הכל יסתדר בעתיד.... מקורות כספיים יתגלו לכולנו בעת הצורך, לעולם איש לא ידע מחסור כשאיתו מלאכים, ואת, אריאלה מלאך קטן שלי – את מאמתת לי מחשבה זו מלאכים אינם זקוקים לכלום מלבד האהבה, הם, הם האהבה... ומי שיש לו אהבה בלב לעולם לא ירגיש מחסור, גם האדם הכי גשמי בעולם יבין זאת אחרי הכל... דמעות של אשר מציפות אותי בעת כתיבת שורות אלה.... דמעות של אהבה..... שלך סבתא נעמי. לפרטים על הספר ורכישתו: נייד – 054-5305776 טל - 04-6961553 משעול חיוואי 4 קצרין 12900 אי-מייל -
[email protected]