רק להיום
רעיונות חדשים

../images/Emo63.gifרק להיום../images/Emo63.gifרעיונות חדשים

"אנו שוקלים מחדש את הדעות הישנות שלנו, כדי שנוכל להכיר רעיונות חדשים שיובילו אותנו לדרך חיים חדשה." לא קל ללמוד לחיות בדרך חדשה. לפעמים, כשזה קשה במיוחד, אנו מתפתים למשהו קל יותר, מתפתים לחזור לרעיונות הישנים שלנו. אנו שוכחים שהרעיונות הישנים שלנו הרגו אותנו. על-מנת לחיות בדרך חדשה, אנו צריכים פתיחות לרעיונות חדשים. עבודת הצעדים, השתתפות בפגישות, שיתוף אחרים בניסיון שלנו, עבודה עם החונך שאנו מאמינים בו - הצעות אלה יכולות לגבור על ההתנגדות שלנו, אפילו על המרדנות שלנו. תוכנית אנ-איי מחייבת מאמץ, אך כל צעד בתוכנית מקרב אותנו אל המטרה – להיות אנשים כאלה שאנו באמת רוצים להיות. אנו רוצים להשתנות, לגדול, להיות יותר ממה שאנו כיום. לשם כך, אנו נוהגים בפתיחות, מנסים את הרעיונות החדשים שקיבלנו באנ-איי ולומדים לחיות בדרך חדשה. רק להיום: אנהג בפתיחות לרעיונות חדשים ואלמד לחיות את חיי בדרך חדשה.

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

לא החזקים ביותר, או האינטיליגנטים ביותר הם ששורדים, אלא אלה המגיבים בדרך הטובה ביותר לשינוי.
- צ'ארלס דרווין אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של פעמיים כי טוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על דרך חיים חדשה ועל האומץ לשנות, על הנכונות לקבל אחריות ועל הנחישות. אני אסירת תודה על לילה ארוך של שינה עמוקה, על בוקר רגוע ושלוו, על בריאות פיזית ונפשית, על משפחה מעודדת ומפרגנת, פרנסה ומקום עבודה, על זוגיות, חברותא ודרך NA, על קבוצת צעדים ואסימונים שנופלים. אני אסירת תודה יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה, ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודש ושבעה ימי ניקיון
אתמול בקבוצת צעדים התחלנו עם סיכום צעד אחד. כשקראתי מהמחברת שלי והקשבתי אח"כ לאחרים הופתעתי שוב, בפעם המיליון לגלות שאני לא ממציאה דברים ושאני לא היחידה שחושבת בדרך כזו או אחרת, או מרגישה דברים מסוימים. מצד אחד אני אומרת לעצמי שהנה, אני בדרך הנכונה, אני מתחברת לעצמי דרך הכתיבה, דרך כנות ודרך אחרים. אני חופרת ומגלה דברים לא קלים לטעמי ומאידך אני שומעת את אותן מילים מהמחברות של אחרים. ההרגשה היא טובה מצד אחד.. אני לא לבד, כמה שלא יהיה לי קשה עם ההודאה והקבלה של התואר מכורה, אני לא לבד. מאידך.. אני כבר לא מיוחדת
וכן, זה מבאס את האגו שלי, ואפילו מפחיד כי אני מבינה שצריך לרסק את האגו לגמרי בכדי להתחיל לבנות משהו חדש לגמרי. לבנות "עצמי" אמיתי על יסוד חזק. עוד יוסיף ויתגלה.... מאחלת לעצמי ולכולנו יום של אסירות תודה ושמחת חיים, יום של כנות וחופש בנשמה. אוהבים

למעלה