רק להיום

נעממי5

New member
../images/Emo63.gifרק להיום../images/Emo63.gif

3 בפברואר אנו זקוקים זה לזה "כל אחד יכול להצטרף אלינו, מבלי להתחשב בגיל, גזע, זהות מינית, ´אני מאמין´ כלשהו, אמונה דתית או העדר דת." טקסט בסיסי, עמוד 9 ההתמכרות אטמה את מוחנו לכל דבר חדש או שונה. חשבנו שאנו לא צריכים אף אחד, לא זקוקים לשום דבר. לא היה דבר בעל ערך אצל מישהו משכונה אחרת, בעל רקע גזעי או אתני שונה, מעמד חברתי או כלכלי אחר. יכול להיות כי אז חשבנו שכל מה שהוא שונה הוא רע. בהחלמה, אנו לא יכולים להרשות לעצמנו גישות כאלה. באנו לאנ-איי כי לא הגענו לשום דבר בכוחות עצמנו. אם אנו מקווים לגדול בהחלמה שלנו, עלינו לגלות פתיחות לכל מה שעובד, ולא משנה מה מקורו. בלי שום קשר לרקע האישי שלנו, באנ-איי לכולנו יש דבר המיוחד לנו בלבד: המחלה וההחלמה שלנו. אנו תלויים זה בזה למען הניסיון המשותף שלנו. ככל שהניסיון המשותף מקיף יותר, כך טוב יותר. אנו זקוקים לכל פיסת ניסיון, לכל זווית ראיה שונה על התכנית שלנו, על מנת שנוכל להתמודד עם האתגרים הרבים של חיים בניקיון. החלמה היא לא קלה. אנו שואבים מחברי אנ-איי את הכוח הדרוש לנו לצורך ההחלמה. כיום אנו אסירי תודה על הגיוון הגדול של הקבוצה, על כך שיש בה חברים בעלי רקע שונה. הגיוון הזה הוא המעניק לנו כוח. רק להיום: אני יודע כי ככל שהניסיון של חברי הקבוצה שלי מגוון יותר, כך הקבוצה שלי תוכל להציע לי תמיכה גדולה יותר, בנסיבות שונות, שבהן אמצא את עצמי בחיים. כיום אני מקבל בשמחה בקבוצה שלי מכורים מכל רקע שהוא.

../images/Emo223.gifהמפתח שנעלם../images/Emo223.gif

כולם מכירים את זה. לאן נעלמו המפתחות? אני בטוחה ששמתי אותם בתיק... למרות שהקפדתי לשים במקום- בדיוק כשצריך את המפתחות הם אינם. ומה אז? מתחילים לחפש בכל הבית. אולי שמתי אותם במקרר כשהכנסתי את הגבינה? או שאולי זה מתחת למיטה? אני הופכת קצת את הבית ואז מבינה שככה אין סיכוי שאמצא. אז בלת ברירה אני מקפלת כמה בגדים, עושה קצת סדר ומגלה אוצרות, תכשיטים שנפלו מאחורי השידה וחשבתי שנעלמו לעד, זורקת כמה קישקושים שסתם תופסים לי מקום במרחב, מוצאת מכתב שכתבתי לעצמי, ומנקה קצת אבק (כי אם אני כבר מסדרת אז עד הסוף) אבל המפתחות עדיין אינם... הטלפון מצלצל. כן אהובי, ברור שבדקתי בתיק! (נו נבדוק שוב נגד ה"אולי"). אז אני בוקדת שוב בתיק - והנה הם שם! מביטים בי בתמימות כאילו הם לא עשו כלום... (אני לא נופלת בפח. אני יודעת שהם עשו זאת בכוונה!). ואז כשאני מרימה מבט אל הבית- אני מגלה שהוא מסודר ונקי כמו אנחת רווחה. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שלפעמים המפתח ללב נמצא בדיוק איפה ששמנו אותו, אבל בשביל שנוכל להשתמש בו צריך לעשות קצת סדר. לנקות כמה מגרות, להסיר את האבק מכמה זכרונות, לזרוק רגשות כעס שלא צריך לפח, ואחר כך להסתכל שוב במקום ששמנו אותם בפעם האחרונה. אוהבים

../images/Emo23.gifזוגיות = מראה../images/Emo23.gif

בן זוגנו הוא לפעמים המראה שלנו. את החלקים שאנחנו לא אוהבים בתוכנו - קל לנו יותר להשליך על האנשים הקרובים לנו, ולהאשים אותם באומללות שלנו. אנו מושכים אלינו אנשים שנוכל "להלביש" עליהם את מה שאנו לא אוהבים בתוכנו. התהליך הזה, כמובן, לא מתרחש במודע, ולכן לא תמיד קל לזהות אותו. איך קורה, למשל, שאישה מאופקת, שאף פעם לא מרשה לעצמה להביע כעס, נתקלת בבן זוג כעסן במיוחד? איפה כאן המראה? פשוט מאוד - הכעס הוא חלק ממנה, חלק לא לגיטימי מבחינתה. אם היא תעיז להביט פנימה, היא תמצא המון כעסים חבויים בתוכה. בן זוגה מגלם עבורה את החלק הדחוי הזה, ואם כל הסבל שבכך - היא זקוקה לו כדי להרגיש שלמה. אם נעיז להתבונן במראה שמולנו - נוכל לצאת מהקורבנות שלנו ולהתחיל ללמוד ולגדול. מה שהכי מרגיז, הכי מקפיץ אותנו - בו טמונות המתנות הכי יקרות עבורנו, שם הפתח לגילוי עצמי ולריפוי. אם, למשל, הכי מרגיזה אותי הקמצנות - איפה אני עושה את זה לעצמי? גם אם אני נחשב לאדם נדיב ביותר, נותן ברוחב לב לכל העולם, מה עם האדם הכי קרוב אלי - אני? איפה אני מתקמצן עם עצמי? אולי בפרגון, אולי בשעות מנוחה, ואולי בדברים החומריים? נוכל ללמוד רבות על עצמנו, ועל מערכות היחסים שלנו בחוץ, דרך התבוננות במערכת היחסים הראשונית שלנו - מערכת היחסים עם גופנו. האם זו מערכת יחסים בריאה ואוהבת? האם יש שם התחשבות, הקשבה, קבלה? רובנו, עם יד על הלב, יודו שלא ממש - לרוב יש לנו הרבה טענות ודרישות כלפי גופנו, ואנחנו שוכחים להודות לו על העבודה המופלאה שהוא עושה עבורנו כל רגע ורגע, על נאמנותו אין קץ. מתוך "זוגיות מתחילה מבפנים"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

מורה מחזקת . יום אחד ביקשה מורה מהתלמידים שלה שירשמו את רשימת שמותיהם של התלמידים האחרים בכיתה על גבי שני גיליונות נייר, בהשאירם רווח ליד כל שם. אז היא ביקשה מהם לחשוב על הדבר הנחמד ביותר שביכולתם להגיד על כל אחד ואחד מחבריהם לכיתה ולרשום אותו. במשך כל הזמן שנותר מהשיעור גמרו התלמידים את המטלה שלהם, ובעוזבם את הכיתה, מסר כל אחד מהם למורה את הדפים. באותה השבת, ישבה המורה ורשמה את שמו של כל תלמיד על דף, וכתבה את כל מה שהתלמידים האחרים אמרו עליו. ביום שני נתנה המורה לכל תלמיד את הרשימה שלו/שלה. לא לקח זמן רב, וכל הכיתה חייכה. "באמת?" היא שמעה את הלחישה. " מעולם לא ידעתי שהייתי בעל/ת משמעות למישהו!" ו, "לא ידעתי שהאחרים אוהבים אותי כל-כך". אלה היו מרבית התגובות. אף אחד מעולם לא הזכיר את הדפים האלה בכיתה שוב. היא מעולם לא ידעה אם הם דיברו עליהם ביניהם בהפסקות או עם הוריהם, אך זה לא היה חשוב. התרגיל השיג את מטרתו. התלמידים הרגישו טוב בקשר לעצמם וביחס אל האחרים. קבוצת הלמידים המשיכה הלאה. מספר שנים לאחר מכן, אחד מהתלמידים נהרג בויטנאם והמורה הוזמנה להשתתף בלווייתו. היא לא ראתה איש צבא בארון צבאי מעודה. הוא נראה כה נאה, כה בוגר. הכנסייה הייתה מלאה בחבריו. אחד אחרי השני, עברו אלו שאהבו אותו ליד הארון לחלוק לו כבוד אחרון. כשניגשה המורה בהגיעה תורה , אחד מהחיילים שתפקידו היה לשאת את הארון, ניגש אליה. "האם את היית המורה של מארק למתמטיקה?" הוא שאל. היא הנהנה: "כן". אז הוא אמר: "מארק דיבר עליך רבות". לאחר הלוויה, הלכו מרבית חבריו של מארק לארוחה. הוריו של מארק היו שם, מחכים לדבר עם המורה. "ברצוננו להראות לך דבר מה," אמר אביו, בהוציאו את הארנק מכיסו. "הם מצאו את זה על מארק כאשר הוא נהרג. חשבנו שאולי תזהי את זה." בפותחו את הארנק, הוא הוציא בזהירות שתי פיסות נייר מהוהות שנראה שקיפלו אותן חזור וקפל מספר רב של פעמים. המורה ידעה אפילו מבלי להסתכל שפיסות הנייר הללו היו אלה שעליהם היא רשמה את הרשימה של הדברים הטובים שכל אחד מחבריו כתב עליו. "אנחנו רוצים להודות לך כל-כך על שעשית את זה, " אמרה אמו של מארק. "כפי שאת יכולה לראות, מארק שמר על זה מכל משמר." כל חבריו לכיתה לשעבר של מארק החלו להיאסף מסביב. צ'ארלי חייך די במבוכה ואמר, "אני עדיין שומר את הרשימה שלי במגירה העליונה בשולחן שלי בבית". אשתו של צ'אק אמרה, "צ'אק ביקש ממני שאשים את שלו באלבום החתונה שלנו." "גם לי יש את הרשימה שלי," אמרה מרילין. "היא בתוך היומן שלי." אז ויקי, חברה אחרת לכיתה, הושיטה את ידה לתיק שלה, הוציאה את הארנק והראתה לכולם את הרשימה שלה לכל הקבוצה. "אני נושאת את זה תמיד איתי," וללא הנד עפעף הוסיפה ואמרה: "אני חושבת שכולנו שמרנו את הרשימות שלנו." ברגע זה התיישבה המורה והחלה לבכות. היא בכתה על מארק ועל כל חבריו שלא יוכלו לראותו עוד לעולם. צפיפות האוכלוסייה בחברה שלנו היא כה גדולה שאנחנו נוטים לשכוח שהחיים יגמרו יום אחד, ואנחנו לא יודעים מתי היום הזה יגיע. אז בבקשה, הגידו לאנשים שאתם אוהבים ואיכפת לכם מהם, שהם מיוחדים וחשובים. אימרו להם, לפני שיהיה זה מאוחר מידי… זיכרו, אתם פורמים את מה שאתם תופרים, מה שאתם שמים בחייהם של האחרים יחזור פעם לחייכם שלכם. מי ייתן וימיכם יהיו מבורכים ומיוחדים כפי שהנכם."

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

ב ו ק ר ט ו ב ! ! ! ושבוע טוב לכולםםםםםםםםםםםם שבוע של רק בשורות טובות .

NUNA10

New member
../images/Emo57.gif אסטרולוגיה שבועית ../images/Emo57.gif

תחזית אסטרולוגית שבועית . 03/02/2008 - 10/02/2008 דלי מיום ראשון זמן מתאים לאירוע חברתי ולמפגש מהנה. שימו לב! מערכת החיסונית שלכם חלשה ואתם עלולים להידבק מכל דבר, כמו כן הנטייה לעייפות מצטברת חוסר שינה בעוכריכם. יש לכם רצון להסתגר ולהפחית במגע עם אחרים, להחביא את הרגשות שלכם. ניסיון לתקשר עם אנשים יכול לעזור לכם. החל מיום שלשי יהיו מוכנים לתת מעצמכם, זמן נפלא לכך. נסו לנצל זאת לחיזוק הקשר עם חברים וקרובים. הרנטגן הרגשי שלכם בפעולה ואתם מסוגלים לקרוא את הרגשות של הסובבים אתכם. נסו לנצל זאת לפעולות חיוביות. דגים מיום ראשון תידרשו ותיתבעו לתת את מיטבכם ולא בהכרח תקבלו משוב על מאמציכם. העבודה תהיה רבה והלחץ עליכם גדול. משעות הבוקר והלאה זמן מהנה לפניכם עם השפעות טובות. אנשים יפרגנו ויחמיאו לכם על הופעתכם. זמן מתאים לאירוע חברתי ולמפגש מהנה. החל מיום שלשי אתם עלולים להרגיש עייפות או עדיין לסבול מבעיה המתקשרת לימים האחרונים. תיתכן התמודדות עם קושי בתחום הבריאותי. יש לכם רצון להסתגר ולהפחית במגע עם אחרים, להחביא את הרגשות שלכם. ניסיון לתקשר עם אנשים יכול לעזור לכם. טלה מיום ראשון ייתכן ותפגשו אנשים מעניינים, אנשים אשר הגיעו מרחוק או כאלה בעלי רקע שונה מאוד מכם. משעות הבוקר והלאה זמן פחות חיובי ומוצלח מחכה לכם, היזהרו. זהו זמן בו מרגישים שאין סוף לבעיות ולמתחים. זמן עם החלטות לא פשוטות בתחום הקריירה. החל מיום שלשי חברים יעזרו וייתנו תמיכה למאמצים שלכם וגם אתם נותנים יותר תמיכה ועזרה לאחרים. תוכלו ליצור מפנה חיובי בכל מה שקשור לתחום אותו אתם מייצגים. קשר רגשי עם חברים מאוד חשוב לכם עכשוו וניתן לנצלו להעמקת קשר קיים. שור מיום ראשון ייתכן ותאלצו לטפל בנושאי כספים המעיקים עליכם. עם זאת לא מומלץ ליזום התחלות חדשות משום סוג. משעות הבוקר והלאה זמן מהנה לפניכם עם השפעות טובות. ללומדים צפוי זמן טוב. בחינה שצריך להתמודד אתה תהיה קלה מהמשוער. יחד עם כל זה היו עם היד על הדופק. לא מומלץ להיתפש לעודף אופטימיות העלול לגרוע משיפוטכם. זמן טוב לחשיבה פילוסופית יותר או דתית יותר. יש לכם יכולת טובה כרגע להבין דברים מופשטים.החל מיום שלשי זהו זמן בו מרגישים שאין סוף לבעיות ולמתחים. תיאלצו להתמודד ולהחליט החלטות קשות בעבודה. היו מוכנים לכך שבמקום העבודה יופעל עליכם לחץ לא קטן. נסו לקבל זאת ולהתמודד בצורה חיובית. תאומים מיום ראשון זהו זמן מתאים לעיסוק בתחום הזוגיות, לפנויים הערב מתאים במיוחד למפגשים רומנטיים. משעות הבוקר והלאה זמן פחות טוב מצפה לכם, יהיה לכם קל יותר לריב עם אנשים ולכן עליכם להישמר. מומלץ לא להיכנע למצבים של רכושניות עודפת. הרגשות שלכם מוקצנים היום ועליכם לנסות להישאר רגועים עד כמה שניתן. החל מיום שלשי ייתכן ותפגשו אנשים מעניינים, אנשים אשר הגיעו מרחוק או כאלה בעלי רקע שונה מאוד מכם. אתם בימים חשובים בנושא קידומכם. זמן טוב לחתום על חוזים ולטפל בנושאים משפטיים. קשרים מפתיעים עם חו"ל עשויים להתחדש, תיתכן הזמנה לנסיעה חשובה. סרטן מיום ראשון יתכן שעייפות מצטברת לא נלקחת בחשבון, אך אתם עלולים ליפול למשכב אם לא תשמרו על עצמכם בימים אלו. משעות הבוקר והלאה זמן מהנה מצפה לכם, זהו זמן מתאים לעיסוק בתחום הזוגיות, לפנויים הערב מתאים במיוחד למפגשים רומנטיים. לפנויים עשוי להיווצר קשר באופן לא צפוי.החל מיום שלשי הרגשות שלכם מוקצנים ועליכם לנסות להישאר רגועים עד כמה שניתן. הימנעו מלבקש דברים שאתם יכולים אולי לסדר בכוחות עצמכם. זהו זמן עם עוד מנת תסכול בתחום הפיננסי. אל תיבנו על אף אחד יתכן שזה עלול להיות אחד ממקורות האכזבה שלכם.. אריה מיום ראשון אם לא מילאתם לוטו הרבה זמן, כדאי לכם לנסות. היום זה יום עם אפשרויות טובות יותר מבחינתכם. משעות הבוקר והלאה יהיה זה זמן פחות טוב, יתכן שעייפות מצטברת לא נלקחת בחשבון, אך אתם עלולים ליפול למשכב אם לא תשמרו על עצמכם בימים אלו. אתם עלולים לחוש בעייפות, כבדות ואף מצוקה פיזית. החל מיום שלשי ימים טובים לעליית מדרגה בתחום היחסים, ולתוכניות רציניות משותפות. לפנויים עשוי להיווצר קשר באופן לא צפוי. ביחסים קיימים, בני זוג עשויים להפתיע בהצעה, או תוכנית משותפת קרובה. יש דגש על הקרובים אליכם והם חשובים לכם יותר מדברים אחרים. בתולה מיום ראשון נושאי משפחה ובית יטרידו ויעיקו. משעות הבוקר והלאה זמן מוצלח מצפה וכדאי לכם לנצל אותו. זה הזמן להתחיל בפרויקט יצירתי. האם תמיד חלמתם לכתוב ספר? או שיר? עכשוו האנרגיות מצוינות לכך. הזמן פועל לטובתכם במישור הרומנטי. אתם יכולים להפעיל את המגנט הפנימי שלכם ולמשוך את בני המין השני.החל מיום שלשי אתם הרבה יותר ביקורתיים וזה יכול לגרום לחיכוכים עם אחרים או לתת להם להרגיש דחויים. יתכן שעייפות מצטברת לא נלקחת בחשבון, אך אתם עלולים ליפול למשכב אם לא תשמרו על עצמכם בימים אלו. מומלץ לשמור יותר על הבריאות כרגע, אם כי כדאי לשמור על קור רוח ולא להיגרר להיפוכונדרייה. מאזניים דווקא עכשוו זה לא הזמן לסגור את עצמכם, אנשים חדשים עשויים להפתיע ולעזור. משעות הבוקר והלאה זמן נחמד פחות מצפה לכם, נושאי משפחה ובית יטרידו ויעיקו. היזהרו מלהיות רכושנים כלפי אנשים הקרובים אליכם רגשית. קיימת כרגע נטייה כזאת והיא עלולה ליצור מתחים וריבים. החל מיום שלשי תנו לעצמי שלכם לצאת החוצה ללא חשש, אנשים יקבלו אתכם עכשוו בצורה פתוחה הרבה יותר. ילדים עשויים להביא הרבה יותר נחת מהרגיל. זה הזמן להתחיל בפרויקט יצירתי. האם תמיד חלמתם לכתוב ספר? או שיר? עכשוו האנרגיות מצוינות לכך. עקרב מיום ראשון עדיף לא להוציא כספים כרגע. היכולת שלכם לקחת החלטות בנושא זה אינה במיטבה. משעות הבוקר והלאה יהיה זה זמן טוב, שמתם לב שאנשים מקשיבים לכם היום? היכולת התקשורתית שלכם במיטבה ואתם יכולים לנצל זאת. לכל אלה מבניכם אשר עוסקים בתקשורת יהיה זה זמן טוב למיצוי היכולת המקצועית.החל מיום שלשי התעסקות בענייני הבית יגיעו לכלל פתרון במחיר של התמודדות, ויכוח והרבה מאמצים. לא מומלץ ליזום התחלות חשובות בנושא הבית, דחו כל מה שחשוב לימים הבאים. ייתכן שתאלצו להתמודד השבוע עם מישהו קרוב. קשת מיום ראשון מוכנים לתת מעצמכם? זהו זמן נפלא לכך. נסו לנצל זאת לחיזוק הקשר עם חברים וקרובים. משעות הבוקר והלאה זמן מהנה פחות לפניכם עם השפעות לא קלות. לא מומלץ להתחיל עסקים חדשים, או פרויקט רווחי חדש. אתם עלולים להפסיד סכום כסף בגלל עקרון כלשהו.החל מיום שלשי נסיעות ועוד נסיעות, תבלו יותר על הכבישים. אך נסו ליהנות מכך. ועכשוו תנו לעצמי שלכם לצאת החוצה ללא חשש, אנשים יקבלו אתכם בצורה פתוחה הרבה יותר. גדי מיום ראשון סף הרגישות גבוה והדבר יכול לתת את ביטויו גם בפן הבריאותי. משעות הבוקר והלאה זמן מהנה צפוי לכם, אנשים יחושו בצורך שלכם להתקרב רגשית ויאהבו את זה. מילים שכיחות היום: התלהבות, אנרגטיות, יוזמה, התחדשות.החל מיום שלשי אתם תהיו רגישים יותר לחפצים שלכם וקיימת הנטייה להישמר מאחרים. לא מומלץ להתחיל עסקים חדשים, או פרויקט רווחי חדש. זמן לא קל בכל הנוגע לכספים הימנעו מלהתפתות לרכוש דבר מה, לא שבוע לקניות ובזבוזים מיותרים.

למעלה