רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

רק להיום 19 בפברואר הסתייגויות "נפילה לעולם איננה תאונה מקרית. נפילה היא סימן לכך שיש לנו הסתייגויות לגבי התוכנית שלנו." טקסט בסיסי, עמוד 76 הסתייגות היא משהו שאנו שמים בצד לשימוש בעתיד. במקרה שלנו הסתייגות היא ציפייה לכך, שאם דברים אלה ואלה יקרו, וודאי נחזור להשתמש. מהו האירוע שאנו מצפים שיהיה כואב מידי מכדי לסבול? אולי אנו חושבים שאם בת זוג או בן זוג יעזבו אותנו, נהיה מוכרחים להתמסטל. אם יפטרו אותנו, בטח, אנו חושבים, נשתמש. אולי זה דווקא מותו של מישהו שאנו אוהבים, שאנו חושבים שלא נוכל לעמוד בו. בכל מקרה ההסתייגויות שאנו שומרים נותנות לנו רשות להשתמש כשהן מתגשמות- כפי שלעיתים קרובות קורה. אנו יכולים להכין את עצמנו להצלחה במקום לנפילה בכך שנבחן את ציפיותינו ונשנה אותן היכן שאפשר. רובנו נושאים בתוכנו אוסף של מצוקות עתידיות, המתייחסות ישירות לפחדים שלנו. אנו יכולים ללמוד איך לשרוד עם כאב בכך שנראה חברים אחרים שורדים כאב זהה. אנו יכולים ליישם את הלקחים שהם למדו לציפיות שלנו. במקום לספר לעצמנו שנצטרך להתמסטל אם זה וזה יקרה, אנו יכולים בשקט להרגיע את עצמנו, שגם אנחנו, יכולים להישאר נקיים ולא משנה מה החיים יביאו לנו היום. רק להיום: אחפש כל הסתייגות העלולה לסכן את ההחלמה שלי ואשתף בה מכור אחר.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

דרך טובה יותר . ילד עיוור ישב לו על מדרגות של בנין גבוה וכובע תחתיו. הוא החזיק שלט לרגליו שאמר: "אני עיוור – אנא עזרו לי" אך בכובעו היו רק מספר מועט של מטבעות. אדם שעבר בסביבה ראה את הנער והוציא מספר מטבעות מכיסו ושילשל אותם לכובעו של הנער. האיש גם לקח לידיו את השלט מחק את הכתוב והחזיר את השלט למקומו כך שכולם יוכלו לראות את המילים החדשות... במהרה החל הכובע להתמלא. הרבה יותר אנשים החלו לתת כסף לנער העיוור... באותו אחה"צ עבר שם שוב אותו אדם ששינה את הכתוב בשלט כדי לבדוק מה שלום הנער העיוור. הנער שזיהה את צלילי הנעלים של האיש מייד פנה אליו ושאל, "האם אתה הוא האיש ששינה את הכתוב בשלט שלי הבוקר? ספר לי בבקשה מה כתבת?" האיש ענה, "בסה"כ כתבתי את האמת", כתבתי את מה שהיה כבר רשום אבל רק במילים אחרות" מה שהאיש כתב בשלט: “היום הוא יום נפלא אך אינני יכול לראות זאת" האם אתם סבורים שהשלטים אמרו את אותם הדברים? ברור ששניהם סיפרו לאנשים שהנער עיוור, אבל השלט הראשון ביקש עזרה ע"י זה שאנשים ישימו כסף בכובע השלט השני פשוט סיפר לאנשים עד כמה יש להם מזל שהם יכולים ליהנות מהיופי של אותו היום אך הנער העיוור אינו יכול . האם זה מפתיע אפוא שהשלט השני היה יעיל יותר? יש כאן לפחות לקחים חשובים ללמוד הראשון הוא: "היה אסיר תודה על מה שיש לך למישהו אחר יש פחות ממך! עזור היכן שאתה יכול לעזור" השני הוא: "היה יצירתי היה חדשני חשוב אחרת תמיד יש דרך נוספת טובה יותר".

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo42.gif

בוקר טוב לכולםםםםםםםםםם יום רטוב וקררררררררררר העיקר חם בלב יום נעים וחמים יום עם רק בשורות טובות .

עליזה 63

New member
מתוך הספר "כל יום התחלה חדשה"

מתוך הספר "כל יום התחלה חדשה" כדי לשמור על אופי ללא דופי, אתה לא יכול לרדת ברמה ולעשות מעשים לא נקיים. זה רק יגרום לכך שיהיה יותר קל לעשות מעשים לא נקיים בפעם הבאה." (קתרין הפבורן) להתנהג כמו שאנו מאמינים שאלוהים רוצה שנתנהג – נשמע כל כך קל על פני השטח. הרי אנו לא פוגעים באחרים בכוונה. נכון? או אולי כן? ... מתי בפעם האחרונה בערה בנו בסתר קנאה בגלל המזל הטוב של מישהו אחר או המראה הטוב של מישהו אחר? האם לאחרונה לא קרה לנו שזעפנו או החמצנו פנים מפני שלא קיבלנו תשומת לב... או אולי חיפשנו סיבות למריבה? אנו יכולים להפוך את חיינו לפשוטים מהרגע הזה. יש רק דרך אחת ללכת עליה, רק החלטה אחת, בכל רגע, וכל הנטל ירד מאיתנו, ונשתחרר מכל החרדות. אנו יכולים להחליט לפעול בתום לב. אנו יכולים להיות עם עצמנו בשקט לרגע ולתת למדריך הפנימי לכוון את התנהגותנו, את דברינו, את מחשבותינו. כאשר אנו מעיזים לתת לטבע הרוחני שלנו לשלוט, כול אחד מאיתנו יודע את המעשה הנכון בכל מקרה ומקרה. כאשר אנו נותנים לאלוהים לבחור את הפעולות שלנו, חיינו יהיו יותר קלים. לא יותר בלבול אובססיבי. לא יותר חרטות. לא יותר שיתוק בגלל הפחד לעשות את הפעולה הלא נכונה. מובטח לי חופש כאשר אני סומך על אלוהים שהוא יכוון את התנהגותי. הנטל של החיים ישתחרר. אני אצא לדרך היום, אעשה את רצונו של אלוהים, ורוחי תהיה קלה

NUNA10

New member
../images/Emo24.gif חיבוק ../images/Emo24.gif

מה שחיבוק יכול לעשות . יש ללחוץ על התמונה בכדי לקרוא את הכתוב .

../images/Emo24.gif../images/Emo222.gif../images/Emo42.gif../images/Emo96.gif

אני אסיר תודה לך אלוהים שרק להיו אין לי הסתיגויות מהתוכנית יום טוב ומקסים מאילת שיש עליה שמש נעימה

למעלה