רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

20 בפברואר חוסר אונים, אחריות אישית "לא היינו מסוגלים לקבל אחריות אישית, ובכך למעשה יצרנו את הבעיות שלנו." טקסט בסיסי, עמוד 13 כשאנו מסרבים לקחת אחריות על חיינו אנו מוותרים על כל הכוח האישי שלנו. אנו צריכים לזכור שאנו חסרי אונים מול ההתמכרות שלנו, לא מול ההתנהגות האישית שלנו. רבים מאתנו השתמשו לא נכון במושג חוסר-אונים, כדי להימנע מלקבל החלטות או כדי להיאחז בדברים שכבר לא מתאימים לנו. טענו לחוסר אונים מול המעשים שלנו. האשמנו אחרים במצבנו במקום לנקוט בפעולה חיובית מול מצב זה. אם נמשיך להתחמק מאחריות בטענה שאנו "חסרי אונים", אנו מכינים לעצמנו את אותו ייאוש ואותה אומללות שחווינו בהתמכרות הפעילה שלנו. האפשרות שנבלה את שנות ההחלמה שלנו בהרגשת קורבן היא מציאותית מאוד. במקום לחיות את חיינו כברירת מחדל, אנו יכולים ללמוד איך לקבל החלטות אחראיות ולקחת סיכונים. אולי נטעה, אבל אנו יכולים ללמוד מטעויות אלה. מודעות גבוהה יותר לעצמנו ונכונות מוגברת לקבל אחריות אישית, מעניקים לנו את החופש להשתנות, לבחור ולגדול. רק להיום: התחושות שלי, הפעולות שלי והבחירות שלי הן שלי. אקבל אחריות עליהן.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הגמל השמונה - עשרה . היה היה פעם איש זקן, שבמותו הוריש לשלושת בניו ירושה של שבעה עשר גמלים. לבן הבכור הוא השאיר חצי מהגמלים. לבן השני הוא הוריש שליש מהגמלים, ולבן השלישי, הצעיר, הוא הוריש תשיעית מהגמלים. שלושת הבנים נפלו לתוך סחרחורת של חישובים, מנסים לפענח מה חלקו המדויק של כל אחד מהם, כמובן שהעניין לא עלה בידם, מאחר ושבע עשרה לא מתחלק לשניים, וגם לא לשלוש, וגם לא לתשע. חייהם הפכו קשים ומרים, איבה וכעס אחזו בהם, וכל אחוות המשפחה שהייתה להם הלכה ונעלמה. כל היום היו עסוקים במשא ומתן ובחישובים מכל זווית אפשרית, אך לשווא. לא הצליחו להגיע לתוצאה משביעת רצון שתניח את דעת שלושתם. בייאושם, החליטו לפנות לעצת מומחים שיעזרו להם להתיר את הסבך. אישה זקנה וחכמה שגרה בכפרם שמעה על בעייתם וביקשה שיניחו לה להרהר מעט ולנסות למצוא פתרון. לאחר מחשבה ארוכה אמרה להם: אינני יודעת אם אוכל לעזור לכם לפתור את בעייתכם, אבל המעט שאני יכולה לעשות זה לתת לכם את הגמל האחד שברשותי. כך יהיו לכם שמונה עשר גמלים". שמחו האחים מאוד. שמונה עשרה הוא מספר שמתחלק בשניים - כך הבן הבכור יכול לקבל את המחצית שהוריש לו אביו, תשעה גמלים. הבן השני יקבל את השליש שהובטח לו - שליש משמונה עשרה הם שישה גמלים. גם לבן השלישי נמצא פתרון, כי תשיעית משמונה עשרה הם שניים, לקח גם הוא לעצמו את שני הגמלים שציוה לו אביו. אם נחבר את המחצית של הבן הבכור (תשע) ועוד השליש של הבן השני (שש) ועוד התשיעית של הבן הצעיר (שניים) נקבל בדיוק שבעה עשר גמלים, את ירושתו המלאה של האב! נשאר בדיוק גמל אחד מיותר, והם החזירו אותו לזקנה החכמה. הסיפור הזה דומה לכל כך הרבה סיפורים אחרים של בעיות ומצוקות בחיינו, הן האישיים והן ברמה הכלל עולמית. לפעמים, כל מה שאנו צריכים זה לסגת צעד אחד אחורה, ולהתנתק מההנחות המקובעות שלנו. לראות את התמונה בגדול - ולחפש את הגמל השמונה עשרה... אחרי שהוא יעזור לנו בפתרון הבעיה, אפשר לשחרר אותו לדרכו.

נעממי5

New member
בוקר טוב ומלא ארגזים לפורים בקהילה../images/Emo151.gif|שוטר

לקחתי על עצמי פרוייקט להכין את הקהילה לפורים, בסוף זה שלוש קהילות.... מגיע גם להם לא? ואותי זה ממלא עד הראש...

עליזה 63

New member
מתוך "כל יום התחלה חדשה"

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "לא נשמעות חצוצרות כאשר אנו מקבלים את ההחלטות החשובות של חיינו. הגורל מתגלה בשקט." היום שלפנינו מציע לנו בחירות מסוגים שונים – חלקן גדולות, רבות שישפיעו על אנשים קרובים אלינו, כמה שתהיה להן השפעה עמוקה על גורלנו. אך אף בחירה, אף החלטה, לא תהיה שגויה. אולי החלטה מסוימת תוביל אותנו לדרך קצת צדדית ולא נכונה. אולי לדרך ללא מוצא – אך אנו תמיד יכולים לחזור ולבחור מחדש. אנו לעיתים רחוקות מודעים למשמעותה של בחירה מסוימת ברגע בו אנו עושים אותה. רק כשאנו מסתכלים לאחור, אנו רואים את החוכמה בבחירה חשובה מסוימת. ובכל זאת, אף בחירה לא חסרת חשיבות בתמונה הכוללת של חיינו. ובו זמנית, לאף בחירה אין כוח טוטלי לגבי גורלנו. אנו מקבלים הזדמנויות שוב ושוב כדי לעשות את הבחירות הנכונות, הבחירות שיתרמו הכי טוב לתוכנית הגדולה של חיינו. אני לא צריך לדאוג לגבי ההזדמנויות לקבל החלטות היום. אקשיב לסובבים אותי. אחפש הדרכה בתוך המסרים שמגיעים אלי. אעשה את הבחירות שעלי לעשותן, היום.

למעלה