רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

26 בפברואר חרטה "הצעד השמיני מציע שינוי גדול מחיים שנשלטו על ידי אשמה וחרטה." טקסט בסיסי, עמוד 38 חרטה הייתה אחת הרגשות שגרמו לנו להמשיך להשתמש. עברנו איכשהו דרך ההתמכרות הפעילה שלנו, והשארנו אחרינו שובל של שיברון לב ושל הרס שמכאיב מדי לחשוב עליו. החרטה שלנו גדלה משום שחשבנו כי לא נוכל לעשות שום דבר בקשר לנזק שגרמנו; לא הייתה שום דרך לתקן את זה. אנחנו יכולים לסלק קצת מהעצמה של החרטה, אם אנו מתמודדים אתה פנים-אל פנים. אנחנו מתחילים את הצעד השמיני בכך שאנו עושים רשימה של כל האנשים שבהם פגענו. אנחנו לא יכולים להתחמק מהחלק שלנו בעברנו הרע. אבל הצעד השמיני לא אומר לנו לתקן את כל השגיאות שלנו, אלא רק להיות נכונים לכפר בפני כל אותם האנשים שבהם פגענו. ככל שאנחנו יותר ויותר נכונים לתקן את הנזקים שגרמנו, אנו מחזקים את הנכונות שלנו להשתנות. כך אנו מחזקים את התהליך הבריא של ההחלמה. חרטה כבר איננה כלי שבו אנו משתמשים כדי לענות את עצמנו. חרטה הפכה לכלי שבעזרתו אנו יכולים להגיע לסלחנות עצמית. רק להיום: אנצל את כל תחושת חרטה שיש לי כבסיס להחלמה דרך שנים-עשר הצעדים.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

טבעת הזהב . תלמיד פעם ניגש למורה בעניין סוגייה. -אני בא אליך מפני שאינני מצליח להתמודד לבד עם הבעיה שלי, אומרים כולם שאני חסר תועלת, שאין לי תכלית ושאני רק בור וטיפש. איך אוכל להשתנות, להשתפר? מה עלי לעשות כדי לזכות להערכה? המורה, בלי להסתכל עליו, ענה לו: אני מתנצל בני, אני כרגע עסוק מאוד בבעיה משלי, אחרי זה אולי... לאחר שניה של שקט אמר: אם תעזור לי לפתור את הבעיה שלי במהירות, אולי אוכל לעזור לך להתמודד עם שלך. בוודאי אדוני, השיב הילד. אך הרגיש מיד חסר ערך. המורה הסיר טבעת מאצבעו ואמר: קח את סוסך, רכוב עד השוק. תמכור עבורי את הטבעת כיוון שאני חייב כסף. כמובן נסה לקבל את המחיר המירבי, ובשום אופן אל תמכור אותה בפחות ממטבע זהב אחד. לך וחזור עם הכסף כמה שיותר מהר. הילד לקח את הטבעת ויצא. כשהגיע לשוק, החל להציע אותה לסוחרים. הם מאוד הסתקרנו ורק חיכו לדעת כמה הילד מבקש עבורה. כשדיבר הילד על טבעת זהב, רבים התפרצו מצחוק, אחרים פשוט הלכו בלי להתייחס. רק איש זקן אחד, הואיל בטובו להסביר לילד האומלל שמטבע זהב הוא יקר מדי עבור טבעת. מתוך רצון טוב, ניסו חלק להציע מטבע ארד, ואפילו מטבע כסף. הילד לא התפשר, ועקב אחר הוראתו של המורה לא להסכים לשום דבר מתחת למטבע זהב. אחרי שניסה למכור את התכשיט לכל העוברים בשוק, ומושפל מכישלונו, עלה על הסוס הילד ושב אל המורה. לו היה בבעלותו מטבע זהב היה קונה הילד בעצמו את הטבעת, כדי להתפנות אל בעייתו. הגיע אל המורה והתנצל: אדוני, אני מצטער, כשלתי במשימה שנתת לי. יכולתי להשיג שנים או שלושה מטבעות כסף, אבל חוששני שאי אפשר להטעות אף אחד באשר לערך של טבעת זו. חשובים הם דבריך בני, השיב מיד המורה בחיוך. ראשית, עלינו להכיר את הערך האמיתי של הטבעת הזו. עלה שוב על סוסך ורכוב אל הצורף. מי יותר ממנו יידע את ערכה האמיתי? ולא משנה כמה יציע לך, אל תמכור אותה. חזור אליי עם הטבעת שלי. הילד נכנס אל הצורף והושיט אליו את ידו שיבחן אותה. הצורף התבונן בה בזכוכית מגדלת, שקל אותה, ואמר: אמור למורה שלך, שאם רוצה למכור היום, לא אוכל לתת לו יותר מ58 מטבעות זהב. 58 מטבעות זהב?! אמר הילד בהתלהבות. כן, השיב הצורף, ואני מאמין שבעוד כמה זמן אוכל להציע לו 70, אבל אם מדובר בעניין דחוף אז... הילד רץ בהתלהבות אל המורה כדי לספר לו. שב, אמר המורה, ולאחר שהאזין לסיפורו של הילד, ענה: אתה כמו טבעת הזהב הזו, אוצר בעל ערך יקר ויחיד במינו. אבל רק מומחה מסוגל להבחין בזאת. חשבת שכל בנאדם יכול היה לנחש את ערכה האמיתי? תוך כדי דיבור החזיר את הטבעת אל אצבעו. כולנו בעצם דומים לטבעת. יקרי ערך ויחידים במינם. וכולנו הולכים אל השוק בתקווה שאנשים חסרי ניסיון יבחינו בזאת.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! אחלה יום לכולםםםםםםםםםםםם יתכן גשם להצטייד במטריה ומעיל שיהייה חם ונעים .

מתוך "אומץ לשנות"../images/Emo20.gifהתחלקות, טעויות, שגיאות.

התחלקות / טעויות / שגיאות
אומץ לשנות שלישי, 26 פברואר 2008
כולנו עושים טעויות. אך אנו מקווים, כשניישם את תוכנית נר-אנון, ונמשיך להתפתח עם ערנות לגבי עצמנו, נוכל ללמוד מאותן טעויות. אפשר לכפר על נזקים שגרמנו; אנחנו מסוגלים לשנות את התנהגותנו ואת גישותינו, וכך לא נחזור על אותן טעויות. וכך, אפילו חוויות מכאיבות מן העבר יכולות לעזור לנו ללמוד ליצור יותר טוב.
הבושה היא המכשול הגדול היותר שעומד בפני תהליך לימוד כזה. הבושה היא התירוץ לשנוא את עצמנו היום, בגלל מה שעשינו, או שלא עשינו בעבר. כשאנחנו מלאים רגשות של בושה, אין אנו מסוגלים לחשוב שבשעתו עשינו כמיטב יכולתנו, ולקבל את האפשרות שכבני-אדם, אין ספק שאנו עשויים לשגות.
כשיש לי תחושה של בושה, סימן שעליי לבחון את יחסי למציאות, מפני שכפי שנראה מחשבותיי מעוותות. עלי להתאזר באומץ לב ולהתחלק עם מישהו מנר-אנון. אם כל אעשה, אני אפסיק את הלך המחשבה ההרסני, ואפנה לנקודת ראות יותר אוהבת ומטפחת. עם קצת עזרה, אוכל לגלות שאפילו הרגעים המביכים ביותר בחיי, יכולים ללמד אותי לפנות לכיוון יותר חיובי.
“הלקח הבסיסי שעל כולנו לקבל, הוא-אהבה ללא תנאים; זה כולל לא רק את הזולת, אלא גם את עצמנו"
תזכורת להיום:
היום אוהב את עצמי במידה מספקת כדי להבין שבושה היא רק שיפוט מוטעה. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo202.gif שיר בקליפ ../images/Emo202.gif

זה השיר שלפי דעתי הכי מוצלח מה דעתכם ? כאילו כאן . בועז מעודה מילים: דנה אינטרנשיונל לחן: דנה אינטרנשיונל איתי איתי... כאילו אמיתי כמו אז מזמן. זה קשה, זה קשה כשהגעגוע מול ירח קם ברגע ובורח אחריו רודף הבכי. זה קשה, זה קשה שהגעגוע מול ירח קם ברגע ובורח, אחריו רודף הבכי. ואחרי הכל תמיד מגיע שיר רגע טוב עכשיו אתה יותר קרוב לא עוד כוכב, אתה עכשיו איתי איתי כאילו אמיתי כמו אז מזמן. קטע באנגלית.. לפעמים מביאה הרוח ריח טוב, מוכר וללתף עכשיו שומע... לא עוד כוכב... אתה עכשיו... איתי איתי כאילו אמיתי כמו אז מזמן. קטע בתימנית לא עוד כוכב איתי איתי כאילו אמיתי כמו אז מזמן. בהצלחה באירוויזיון .

בוקר טוב עולם שהיה יום מקסים לכולנו../images/Emo42.gif

בוקר טוב יום טוב פעמים כיטוב

לחברי הפקק

מי שקבלת את התפקיד אתה מתכיל ליות יאיר שחצן תהיה זהיר מפני שאת שפת המא מא של בן לדן אתה תלמד חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח תכין טבלאות מי נכנס לשירותים ובאיזה שעה חחחחחחחחחחחחח אוהב אותך ומקבל אותך ואת התפקה שלך כמו שאתה

NUNA10

New member
../images/Emo104.gif ולתפארת מדינת ישראל ../images/Emo104.gif

בג"צ : " עיסקת קצב מאושרת " שופטי בג"צ הודיעו כי הם מאשרים את עסקת הטיעון שנחתמה עם נשיא המדינה לשעבר משה קצב. השופטים כתבו כי על אף שנפלו פגמים בהחלטתו של מזוז הרי שצריך לקבל את עסקת הטיעון . ברוב של שלושה נגד אחת, בית המשפט העליון קבע כי עסקת הטיעון בעניינו של הנשיא לשעבר משה קצב תקפה. פסק הדין כלל יותר מ-200 עמודים ובסופו של דבר העתירות נגד עסקת הטיעון של הנשיא קצב נדחו, כלומר, עסקת קצב תקפה כפי שהיא. שופטי בית המשפט קבעו כי על אף שנפלו פגמים בהחלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הרי שצריך לקבל את עסקת הטיעון. שופטי ההרכב בראשות נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, התקשו להגיע להסכמה גם בתום הדיון האחרון בנושא, שהתקיים לפני יותר מארבעה חודשים. בייניש מתחה במהלך הדיונים האחרונים בנושא ביקורת חריפה על התנהלות התביעה בתיק. נשיאת העליון אף אמרה כי היא טרודה מכך שהעסקה "נחתמה מכל מיני סיבות המוגדרות בעייתיות וגבוליות". למאבקי הכוח בין היועץ המשפטי לנשיאת העליון נכנס לפני מספר שבועות גורם נוסף - שר המשפטים, דניאל פרידמן, שהעלה הצעה שאמורה למנוע מבג"צ להתערב בהחלטות של היועץ המשפטי לממשלה. העותרים: "נמחקו סעיפי האישום שהיו שולחים את קצב לכלא" העותרים נגד החלטת מזוז טענו כי היא לוקה ב"חוסר סבירות קיצונית", בשל השינוי החריף בין טיוטת כתב האישום נגד קצב לבין עסקת הטיעון שנחתמה עימו. מנגד, טען מזוז כי אין תשתית ראייתית שיכולה להבטיח הרשעה, כך שלו היה ניגש להליך משפטי, היתה סבירות שבית המשפט היה דוחה את רוב סעיפי האישום נגד קצב. בעתירה נגד עסקת הטיעון כתבו הארגונים: "מזוז חזר בו מכוונתו המקורית שבאה בתום הליך חקירה והתייעצות ממושכת להאשים את הנשיא בפרטי אישום חמורים הרבה יותר, ובכלל זאת באונס ובמעשים מגונים חמורים הכוללים נגיעה של הנשיא באזורים אינטימיים של המתלוננות וכן יחסים מיניים". "מדובר בעבירות שרף הענישה המקובל עליהן היה מביא לכך שהיה נגזר על הנשיא מאסר בפועל לתקופה ממושכת", נכתב. העותרים טוענים כי "לא הגיעו לידי היועץ המשפטי לממשלה ראיות חדשות שיש בהן כדי לקעקע את התשתית הראייתית שהובילה אותו רק זמן קצר קודם לכן להחליט על הגשת כתב אישום הכולל את האישומים החמורים באמת". פרקליטו של קצב, עורך הדין ציון אמיר, העריך לפני מספר חודשים בשיחה עם גלי צה"ל כי בג"צ ישאיר את עסקת הטיעון על כנה. מנגד, עורך הדין ברק כלב מהתנועה לאיכות השלטון אמר כי בג"צ עשוי להתערב בעסקת הטיעון: "בג"ץ תמיד הבהיר שעל אף שהוא לא ממהר להתערב בהחלטות היועץ המשפטי לממשלה, הוא גם לא מבטיח תמיד לעצום את עיניו".

עליזה 63

New member
מתוך הספר "המתנה של היום"

מתוך הספר "המתנה של היום" "היום הכי חסר תועלת מכולם הוא זה שבו לא צחקנו" אומרים שהצחוק הוא אור שמש שממלא את החדר. ובמקום בו יש צחוק, יש גם חיים. אומרים שאנשים שצוחקים הרבה חיים יותר מאלה שמחמיצים פנים. כשאנו צוחקים ביחד, אסירות התודה באה יותר בקלות, החברויות משגשגות, וכל מילה טובה היא כנה. הצחוק מביא לנו שמחה שאי אפשר לקנות אותה. שמחה כזאת מלווה אותנו כל יום. אם אנו אוגרים את השמחה, מסתירים אותה עמוק בתוכנו רחוק מאחרים, אנו הופכים לקמצנים בודדים. אנו לא יכולים לקנות שמחה או לסחור בה, אבל אנו יכולים לתת אותה או לקבל אותה כמתנה. השמחה של הצחוק חוגגת את הרגע שאנו חיים כאן ועכשיו. זוהי מתני שעלינו להתחלק בה, או שהיא תנבול ותמות. כשמתחלקים בה, היא גודלת ומשגשגת, ותמיד חוזרת אלינו כשאנו הכי זקוקים לה. איזו סיבה אני יכול למצוא כדי לצחוק ממש עכשיו?

עליזה 63

New member
קולות של החלמה

תוכניתנו הינה רוחנית ולא דתית. אין לנו לא כללים ולא תורה, רק חוויות בהחלמה" שנים עשר הצעדים ושתים עשרה המסורות של אכלני יתר אנונימיים, ע' 10 אם לומר את האמת, מעולם לא הייתי אדם דתי ואפילו לא רוחני. כשהגעתי לראשונה לאו איי התקשיתי עם הרעיון של כח עליון. זה הפחיד אותי, בכל הרצינות. רציתי להאמין, אבל פשוט לא ידעתי איך. רק אחרי שדיברתי עם כמה חברים שחלקו איתי בפתיחות את הרעיונות שלהם לגבי הכוח העליון, יכולתי לפתוח את הראש שלי לכך. עשיתי משהו שלא הצלחתי לעשות במשך שלושים שנה: הגעתי לאמונה בכוח גדול ממני. העובדה שאו איי היא תוכנית רוחנית ולא דתית, היא הסיבה שאני עדיין כאן. כיום אני מאמינה בכוח גדול ממני, כוח עליון אוהב, אכפתי, שאני מגדירה אותו במילים שלי.

למעלה