רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

18 במרץ הבשורה המלאה "מכורים מתנסים בהרגשה מיוחדת כשהם מגלים שיש עוד אנשים עם בעיות הדומות לשלהם." טקסט בסיסי, עמוד 53 העושר של ההחלמה שלנו הוא טוב מכדי שנשמור אותו לעצמנו. חלק מאתנו מאמינים שכשאנו מדברים בפגישות, עלינו "לזכור את החבר החדש" ולנסות תמיד לשאת בשורה חיובית. אבל לפעמים, הבשורה החיובית ביותר שאנו יכולים לשאת, היא שאנו עוברים תקופה קשה בהחלמתנו ולמרות זאת נשארים נקיים! כן, לשדר בשורה חזקה של תקווה לחברינו החדשים יותר,זה מספיק טוב. אחרי הכל, אף אחד לא אוהב בכיינים. אבל מצבי מצוקה קורים והחיים בתנאים המקובלים יכולים לשלוח גלי-הלם, אפילו דרך ההחלמה של חברים ותיקים במכורים אנונימיים. אם אנו מצוידים בכלים של התוכנית, אנו יכולים לעבור דרך סערות אלה ולהישאר נקיים כדי לספר על כך. החלמה היא לא דבר שקורה בבת אחת; היא תהליך מתמשך, לפעמים מאבק. כשאנו לא מעבירים את הבשורה במלואה בכך שאנו שוכחים לשתף בזמנים הקשים שאולי עברנו במסענו, אנו לא נותנים לחברים החדשים הזדמנות לראות שגם הם יכולים להישאר נקיים, לא משנה מה קורה. אם נשתף במסר מלא של ההחלמה שלנו, אולי לא נדע מי יצא נשכר מזה, אבל אנו יכולים להיות בטוחים שמישהו יהיה נשכר. רק להיום: אשתף בכנות גם בתקופות הטובות וגם בתקופות הקשות של ההחלמה שלי. אזכור שהניסיון שלי לעבור מצבי-מצוקה עשוי לתרום לחבר אחר.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

אחרי הקציר . בתא כלא זעיר, ישב אסיר על דרגשו, ובידיים רועדות פתח מכתב שנשא מאחור את שם אהובתו. 'אהובי' נכתב במכתב, 'אני יודעת שהבטחתי לחכות לך לנצח, אבל אבי אוסר עלי זאת. הוא טוען שאתה אף פעם לא תחזור, והוא בחר בשבילי חתן. כמה שהתחננתי בפניו, זה לא עזר. הוא קבע קבע תאריך לחתונה. אני אוהב אותך לעולמי עד, שלך..' דמעות זלגו מעיניו. אהובתו תהיה לאחר. כמה אכזרית המלחמה! הוא היה בן למשפחת אצולה מדנמרק, שעברה לרגל עסקיה להתגורר בשבדיה. הם היו מקורבים לחצר המלכות של המלך אריק משבדיה, ונמנו על בני ביתו ומקורביו. אלא שאז פרץ סכסוך בין שבדיה לדנמרק, הן הכריזו מלחמה זו על זו, והוא גוייס לצבא הדני בעל כורחו. הוא שירת בצי הימי, ובאחד הקרבות בהם ניצחו השבדים, נלקחו כל החיילים הדנים בשבי והושמו בכלא. האסיר החליט לעשות מעשה נואש, כדי לנסות למנוע את נישואי אהובתו לאחר. הוא ישב וכתב מכתב אל המלך אריק, בתקווה שזה יזכור לו חסד נעורים וייענה לבקשתו. 'הוד רוממותך' כתב במכתב, 'על אף שעכשיו אני אסיר שלך, פעם נחשבתי לחבר. עשה עמי בטובך רק חסד אחד: הרשה לי לנסוע הביתה ולשאת את שאהבה נפשי. ואז תן לי להתמהמה בבית רק עד שאזרע את אדמתי פעם אחת, ואקצור את היבול. מיד לאחר הקציר אחזור אל הכלא.' הוא קרא לסוהר, נתן בידו את המכתב, והמתין לתשובה שאכן הגיעה בתוך ימים אחדים. הרשות ניתנה לו. הוא היה חופשי ללכת ולשאת את אהובתו, אך היה עליו לשוב לכלא מיד לאחר הקציר הראשון של אדמתו. החתונה נערכה בהקדם האפשרי. אבי הכלה לא ממש שמח על השינוי בתכניתו, אבל לנוכח אהבתם העזה של בני הזוג - נמסה התנגדותו. הם נישאו ועברו לביתם, ועתה צריך היה הבעל להחליט מה הגידול הראשון שהוא חפץ לזרוע באדמתו. חשב וחשב, ובסופו של דבר לקח מספר זרעים ויצא אל השדה. העונה היתה עונת האביב, הזמן המתאים לזריעה ולשתילה. לקראת הסתו, הגיע שליח מטעם המלך ובישר כי בא לקחת את האסיר חזרה לכלא, שכן תם זמן הקציר. 'אבל אני טרם קצרתי את יבולי הראשון' מחה האסיר. 'לא רק זה, אלא שהוא עדיין אפילו לא נבט!' 'כיצד זה יתכן?' תמה השליח. 'מה זרעת שם?' ענה לו האסיר: 'עצי אורן' כששמע זאת המלך אריק, הוא צחק. 'לבחור חכם כזה לא מגיע לשבת בכלא כאסיר' אמר, והורה לשחררו. הוא הורשה להמשיך להתגורר עם אשתו אהובתו, והמקום שבו עמדה פעם החווה שלהם, מכוסה כיום ביער אורנים עבות, מצבה חיה לאהבה.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב לכולם בוקר נעים ומקסים בוקר של שקט ושלווה .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

זן נדיר . קורין אלאל מילים: מאיר גולדברג לחן: קורין אלאל אנחנו פוחדים מהצל של עצמנו נצמדים לקירות הבתים ורוב הזמן מתביישים בגופנו חופרים מקלטים אנחנו נמלטים ממסיבה משוגעת נדחקים לסירות משוטים כל יבשה היא ספינה שטובעת כשחופרים מקלטים אנחנו זן נדיר ציפור משונה החלומות באוויר הראש באדמה אנחנו מרמים בעיקר את עצמנו לא עיוורים, אבל לא מביטים ולא ברור מה נשאיר אחרינו מלבד הר פחדים אנחנו זן נדיר ציפור משונה החלומות באוויר הראש באדמה .

למעלה