רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

3 באפריל במיוחד עבורך "הרעיון של התעוררות רוחנית מתבטא בצורות שונות בהתאם לאופיים השונה של החברים במכורים אנונימיים." טקסט בסיסי, עמוד 48 אף שכולנו עובדים את אותם צעדים, כל אחד מאתנו חווה את ההתעוררות הרוחנית הנובעת מהם בדרכו שלו. צורת ההתעוררות הרוחנית בחיינו תהיה שונה, בהתאם למי שאנו. לכמה מאתנו, ההתעוררות הרוחנית המובטחת בצעד השניים- עשר תתבטא בעניין מחודש בדת או מיסטיקה. אחרים יתעוררו ויגיעו להבנה של חייהם של אלה הסובבים אותם, חווים אמפטיה אולי בפעם הראשונה. אחרים יגלו שהצעדים העירו אותם אל תוך העקרונות המוסריים של עצמם. אצל רובנו, ההתעוררות הרוחנית היא שילוב של כל הדברים האלה. אך כל שילוב הוא מיוחד במינו, מיוחד כמו האדם שחווה זאת. אם יש מגוון כה רחב של צורות להתעוררות רוחנית, איך נדע אם באמת הייתה לנו התעוררות כזאת? הצעד השניים-עשר מספק לנו שני סימנים: מצאנו עקרונות שיכולים להדריך אותנו נכון, עקרונות מהסוג שאנו רוצים ליישם בכל תחומי חיינו. כמו כן התחיל להיות לנו איכפת ממכורים אחרים, עד שהתחלנו לשתף אותם בחופשיות בניסיוננו. לא משנה מה אופיים של פרטי ההתעוררות שלנו, כולנו מקבלים את ההדרכה ואת האהבה שאנו צריכים כדי לחיות חיים מספקים, הנוטים לרוחניות. רק להיום: בלי קשר לצורתה המיוחדת, ההתעוררות הרוחנית שלי עזרה לי למלא את מקומי בעולם באהבה ובחיים. על כך, אני אסיר- תודה.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הכל תלוי במצב . לסוכנות למכירת בתים נכנס אדם לא צעיר, לבוש בבגדים יקרים ואמר לסוכן: אני רוצה לקנות לי בית, משהו מפואר ויפה. הכסף לא בעיה, כל מחיר יתאים. הסוכן לקח אותו לסיבוב, הראה לו בתים והאיש הסתכל והסתכל ולבסוף אמר: זהו, הבית הזה מוצא חן בעיני, כמה צריך לשלם עבורו? הסוכן נקב בסכום די גבוה, אבל האיש לא התרגש, " אמרתי לך שהכסף לא בעיה" הסוכן הזמין את האיש לחתום על חוזה, והם הלכו למשרדו. הזמין לו שתיה ואז התיישב להכין את החוזה. כשהחוזה היה מוכן הוא בקש מהקונה לקרוא את החוזה ולחתום עליו, אך הלה אמר לו: מצטער מאד אבל אני לא יודע קרוא וכתוב, לא אוכל לחתום. הסוכן לא האמין למשמע אוזניו: "איך זה שעד היום לא למדת לקרוא ולכתוב? תאר לך מה היית יכול להיות היום ולאיזה הישגים היית יכול להגיע אילו ידעת לקרוא ולכתוב!" ענה לו האיש: אילו ידעתי לקרוא ולכתוב- הייתי עד היום סתם פקיד קטן בבנק קטן. לפני הרבה שנים רציתי לעבוד בבנק, אבל לא קבלו אותי לעבודה כי לא ידעתי לקרוא ולכתוב, ואז החלטתי להראות למנהל הבנק מי אני. התחלתי לקנות דברים בזול ולמכור ברווח קטן, קודם הסתובבתי מבית לבית, אח"כ פתחתי חנות, אח"כ פתחתי עוד חנויות והעסקתי הרבה עובדים, ובסוף גם קניתי לי את הבנק הקטן שהמנהל שלו לא רצה לקבל אותי לעבודה. אז אתה מבין, לקריאה ולכתיבה לא היה לי זמן ...

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב לכולם ! ! ! יום נעים ומקסים ניחוח האביב יום שטוף שמש חמימה תהנו מיום של אהבה.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

ברחוב הנשמות הטהורות . נתן כהן מילים: שמעון ספיר לחן: נתן כהן ברחוב הנשמות הטהורות הקבצנים פושטים עורות גורפים כספים פורטים שטרות חושפים מומים לעשרות ומנגנים על כינורות ברחוב הנשמות הטהורות הפנסים ללא אורות אזוב וטחב בקירות הגנבים בחצרות אוספים בשקט אוצרות לכל רחוב יש שם פרטי אשר מעיד על טיב יושביו בכל רחוב תלויים שלטים על צדיקים ללא רבב ברחוב הנשמות הטהורות הנערים עושים צרות ונטפלים לנערות פותחים תיקים וחקירות מלכלכים את הקירות לכל רחוב יש שם פרטי אשר מעיד על טיב יושביו בכל רחוב תלויים שלטים על צדיקים ללא רבב ברחוב הנשמות הטהורות שלחו שלשה למאסר מפני שלא ידעו מוסר ועל השלט שהוסר שינו את שם הרחוב הצר שינו לדרך כל בשר .

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifעילום שם../images/Emo203.gif

עילום שם, מסורת שתיים-עשרה
רבים מאיתנו נמנעו מלבוא לנר-אנון מפני שלא רצינו שמישהו ידע על בעיותינו. חששנו שהדבר יוודע לבוס שלנו או למישהו מידידינו, או שזה יגיע איכשהו אל המכור. החששות הללו ליוו אותי אל פגישות נר-אנון הראשונה שלי. אחרי שהיתיישבתי , נבהלתי כשראיתי שאחת משכנותיי נכנסה אל החדר והתיישבה מולי. מה יכולתי לעשות? לברוח?
תוך כדי הפאניקה שתקפה אותי, ראיתי שלט על השולחן, שעליו היה כתוב: “את מי שאתם רואים כאן, את מה שאתם שומעים כאן, כאשר תצאו מכאן, השאירו כאן". על הקיר ראיתי כרזה, עליה היו כתובות המסורות; באחת מהן נאמר שעילום שם הוא הבסיס הרוחני של נר-אנון! נשארתי בפגישה, אבל עדיין דאגתי. שכנתי לא אמרה מעולם דבר לאיש. במשך הזמן התחלתי להרגיש ביטחון שאקבל את העזרה לה כל-כך נזקקתי, מאחר ואני הייתי היחידה שיכולה לדבר על חברותי בנר-אנון, עד היום, אני משוכנעת שהאנונימיות שלי נשמרה תמיד ותמיד תישמר; ועל כך אני אסירת תודה ללא גבול.
“יכולתנו להתבטא באופן חופשי - דבר שהוא כל-כך חשוב להחלמתנו - תלויה בהרגשת הביטחון ובידיעה שכל מה שאנו מתחלקים בו בפגישות, יישאר סוד כמוס”
תזכורת להיום:
אם לא אשמור על עילום שמם של כל החברים, נר-אנון לא תהיה מקום בטוח לאיש מאיתנו. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אחלה יום../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על שקט מבורך ובוקר נפלא על בריאות פיזית ונפשית, על קשיים ויכולות להתמודד ולגדול על כנות ויכולת להביע אהבה על חברים אוהבים וכנים על משפחה תומכת ומפרגנת. על יום מנוהל ויכולת לוותר על הרצונות הישנים, על החיים עצמם ועל עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ושמונה עשר ימי ניקיון
חי
אתמול היה יום ארוך ועמוס, ואני אסירת תודה על שיחות מעומק הנשמה עם חברים חדשים וישנים, על התובנות שנופלות כמו אסימונים בראש.. ישבתי לדבר עם זוג חברים לדרך, נקיים הרבה שנים, עד השעות הקטנות של הלילה, ויחד ביררנו מה מביא לתחושות כאלה ואחרות שהייתי עסוקה בהן בימים האחרונים. למדתי ששוב קל לי יותר להתעסק באחרים, גם כשאלה לגמרי לא ראויים להתייחסות שלי, למדתי שיש בי המון כוח ואני אמורה לבחור כיצד להתמיר ולנתב אותו למקומות מועילים של החלמה. למדתי שלא חשוב מה יקרה מחוצה לי - שמחת החיים שלי נמצאת תמיד בתוכי וראוי לי למצוא כל דרך אפשרית להוציא ולשחרר אותה. למדתי שאני שופעת אהבה שרק ממתינה לבוא לידי ביטוי, קודם כלפי, ורק אח"כ לבחור בחוץ. למדתי שלא כל מי שעוזר עושה את זה באמת בשביל האחר... שהנתינה לעולם לא תהיה נקייה וטהורה, כי כולנו בני אדם וכשאני עוזרת למישהו אני מפיקה מהעזרה הזו רווח סמוי שלא פעם קשה לי להודות בו או לראות אותו. למדתי שכנות - זה לא סיסמא.. כנות היא משהו עמוק ביותר ומעבר לכך - אישי ביותר, משום שרק אני יודעת מה מתהלך לי בראש ובבטן באמת... לעיתים גם אחרים יכולים לראות את זה. תודה על התובנות האלה, תודה על חברים שאוהבים באמת. ותודה שהגעתם עד כאן. המשך יומטוב לכולנו. אוהבת

../images/Emo118.gifמשל הסנונית ../images/Emo118.gif

מעשה בסנונית שלא רצתה בחורף לעוף דרומה, אך במהרה גבר עליה הקור והיא החלה לעוף. בדרך קפאה ונפלה בשדה. פרה שעברה במקרה, חירבנה עליה. בתוך החרא היה לציפור חם ונעים, אז היא פצחה בשיר. חתול ששמע את השירה, הוציא אותה מהחרא וטרף אותה. מסקנה:
לא כל מי שמחרבן עליך- הוא האויב שלך..
לא כל מי שמוציא אותך מהחרא-הוא חבר שלך..
אוהבים

למעלה