רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

12 לאפריל התמונה הגדולה "… לכל אופני- הביטוי של התעוררות רוחנית יש מכנה משותף. מכנה משותף זה הוא קץ הבדידות ותחושה של כיוון בחיינו." טקסט בסיסי, עמוד 48 חוויות רוחניות מתרחשות כשאנו עומדים מול משהו גדול מאתנו. אנו חשים שכוחות שהם מעל ומעבר להבנתנו פועלים. לרגע, אנו רואים מראה חטוף של התמונה הגדולה ובתוך רגע זה אנו מוצאים ענווה. מסענו דרך שניים-עשר הצעדים יביא אתו חוויה רוחנית בעלת אופי זהה אך עמוקה יותר ומתמשכת. אנו עוברים תהליך מתמשך של צמצום האגו ובו בזמן אנו הופכים מודעים יותר לנקודת השקפה רחבה יותר. תפיסת העולם שלנו מתרחבת למצב בו אנו כבר לא נאחזים בתחושת חשיבות עצמית מוגזמת. דרך המודעות החדשה שלנו, אנו לא חשים עוד מבודדים משאר המין האנושי. אולי לא נבין מדוע העולם הוא כפי שהוא, או למה לפעמים אנשים מתייחסים זה אל זה בצורה כה אכזרית. אבל אנו כן מבינים מהו סבל, ובהחלמה אנו עושים כמיטב יכולתנו כדי להקל על סבל זה. כאשר התרומה האישית שלנו מתחברת עם זו של אחרים, אנו הופכים לחלק מהותי מתוכנית שלמה. סוף סוף אנו מחוברים. רק להיום: אני רק אדם אחד במטווה הכולל של הדברים. אני מקבל בענווה את מקומי בתמונה הגדולה.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

ה ב א ר . איכר אחד החליט לחפור באר מים בחווה שלו. לאחר שחפר וחפר במקום מסויים שהומלץ על ידי מביני עניין, ראה שאינו מגיע למים והתייאש. הוא זז כמה מטרים ימינה והתחיל לחפור שוב, אולי שם יגיע למים, אלא שגם שם האדמה היתה יבשה לחלוטין. הוא סגר את החפירה ועבר כמה מטרים שמאלה. כאן חייבים להיות מים! חשב לעצמו ביאוש. אבל גם שם לא היו מים. בא שכנו ואמר לו: אתה בכלל לא מחפש בכיוון הנכון! לך לקצה השני של החווה, שם בטוח תמצא מים. מיד עזב האיש את החפירה שהתחיל, עבר לקצה השני של החווה והחל לחפור שם. כשהגיע לעומק כמה מטרים ולא מצא גם שם מים , ספק כפיים ביאוש: איך זה יתכן שאין בחווה שלי מים בכלל! מדוע רק אדמתי יבשה כל כך?! מכר שלו בא לבקרו ביום המחרת, נידב גם הוא כמה עצות ואמר לו שהוא כנראה חופר במקום הלא נכון. נראה לי שאם תזוז כמה מטרים דרומה משם ודאי תגיע למים! מה כבר יש לי להפסיד, חשב האיכר, ומיד התחיל חפירה חדשה. למרבית הצער, גם שם אבוי, שום מים לא התגלו. כשהיה כבר על סף ויתור והשלמה עם העובדה שלא תהיה לו באר בחווה, באה אשתו ואמרה לו: תגיד איפה השכל שלך? ככה חופרים באר? ראה את כל העבודה הקשה שהשקעת, ולשווא. במקום לקפוץ ממקום למקום ולחפור חפירה רדודה, היית צריך להשאר במקום אחד ולחפור בו לעומק, עוד ועוד לעומק. ושם בטוח היית מוצא את המים! עשה האיש כעצתה של אשתו. חזר למקום החפירה הראשונה והעמיק אותה. הוא חפר עוד כמה מטרים לעומק, ואכן בסוף היום הגיע למקור מים חיים. לו רק פעלתי כך מלכתחילה. כמה עבודה קשה היתה נחסכת ממני. איך שכחתי את הכלל שכאשר עושים דבר, צריך לעשותו ביסודיות , לעומק, עד הסוף, ולא לקפץ מדבר אחד לשני ולשלישי ולרביעי, ולעשותם בשטחיות. הסיפור העממי הזה עוסק במקרה בחפירת באר, הוא מתאים ונכון לכל אחד ואחד מתחומי החיים. כמה חשובות התכונות של עקביות, התמדה, יסודיות, לפעמים מגלים זאת רק בדרך הקשה והארוכה.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבת שלום ! ! ! שבת נעימה לכולםםםםם שבת שקטה ורגועה .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

עד העונג הבא . המכשפות מילים: ענבל פרלמוטר לחן: ענבל פרלמוטר שוב זאת תקופה של גאות בחיי, מים רבים שוטפים את חושי. אני נמשכת, והופכת לחית חושך, למפלצת רטובה, לשדון לילה, לפיה הטובה, מתוקה ודורסת את האור מכבה, וזורמת הלאה - עד העונג הבא... ובשעת סערה, בתקוף אותי מזגי הרע, את חלוני אז אפתח, עליו ארכב בדהרה אל השמיים. וכשאגיע אצחק על פס של אור צהוב ודק, אני ניצחתי במשחק, אני נמצאת עכשיו עמוק בתוך המים. עד העונג הבא... לזכרה של ענבל פרלמוטר ז"ל .

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

שבת קסומה לכולנו, שבת של חום ואהבה ובעיקר שבת נקייה. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

לרצות להיות מישהו אחר זה בזבוז של האדם שאתה.
- קורט קוביין
אוהבים

../images/Emo24.gifשבוע טוב, חברותא../images/Emo24.gif

אחלה שבת עברה עלי... כל היום הייתי בבית למעט שעה וחצי של הקשבה לחברים בתכנית, נהנית מהשקט המבורך הזה, מחופש הבחירה לעשות מה שאני רוצה בכל רגע נתון, להעסיק את עצמי בדברים שאני אוהבת כמו ציור, כתיבה, מוזיקה, סתם לשכב במיטה ולבהות.. כן, גם זה נחמד לי לפעמים.. הראש מנסה לגנוב לא פעם, מזכיר לי שאני מכורה, מזכיר את ההסתייגויות, את המבינה והיודעת שבתוכי, זו שמסרבת להיכנע, ואני אסירת תודה ומברכת על "חברים שמצאו דרך חיים חדשה" שבהם אני נעזרת בכל פעם כזו... משתפת, מתנקה מהזבל שהמחלה מייצרת. תודה לאלוהים שאוהב אותי על עוד יום נקי. שבוע מבורך ונקי לכולנו אוהבים

למעלה