רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

18 באפריל "אני מבין" "ביקשנוהו בענווה שיסיר מאתנו את חסרונותינו." צעד שביעי כשאנו באמת מוכנים שיסירו את הפגמים שיש לנו באופיינו, רבים מאתנו מוכנים לגמרי! אבל למרבה האירוניה, זה השלב בו מתחילות הבעיות. ככל שאנו מנסים להיפטר מחסרון מסוים, כך נדמה שאותו חיסרון הולך ומתחזק. אנו באמת חשים ענווה גדולה כשאנו מבינים שאנו לא חסרי אונים רק מול ההתמכרות שלנו, אלה גם מול פגמי האופי שלנו. בסוף זה קורה. הצעד השביעי לא מציע שניפטר מהחסרונות שלנו, אלא שנבקש מהכוח העליון שלנו, שיסיר אותם מאתנו. המוקד של התפילה היומית שלנו מתחיל להשתנות. כשאנו מודים כי איננו יכולים להיות מושלמים, אנו מבקשים מהכוח העליון שלנו, שיעשה בשבילנו את מה שאנו לא יכולים לעשות למען עצמנו. ואנו מחכים. יתכן שנשאר זמן רב בצעד השביעי של התכנית שלנו. אולי לא נתנסה בהקלה פתאומית ומוחלטת של הפגמים שלנו - אבל לעתים קרובות אנו מרגישים שינוי איטי באופן בו אנחנו תופסים את עצמנו ואת הזולת. דרך העיניים של הצעד השביעי, אנו מתחילים להתייחס אל האחרים בצורה פחות ביקורתית. אנו יודעים שרבים מהם נאבקים עם הפגמים שלהם, בדיוק כמונו; ובדיוק כמונו, גם הם היו מאוד רוצים להיפטר מפגמים אלה. אנו יודעים שגם הם, בדיוק כמונו, חסרי אונים מול הפגמים שלהם. אנו שואלים את עצמנו אם גם הם מתפללים בענווה לכך שהחסרונות שלהם יוסרו מעליהם. אנו מתחילים להעריך אחרים ברגע שאנו מתחילים להעריך את עצמנו, באהדה שבה מענווה. אנו מסתכלים באחרים, אנו שומרים על עצמנו, ובסוף אנו יכולים לומר, "אני מבין". רק להיום: אלי, עזור לי לראות דרך העיניים של הצעד השביעי. עזור לי להבין.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

סיפור יהודי לפסח . שמוליק שהיה יהודי שומר מצוות וגם גאון פיננסי לא קטן, עזב את ברוקלין לטובת הצעת עבודה כסגן נשיא של חברת ברוקרים ידועה במדינת יוטה שידועה כמדינה של המורמונים (פלג בנצרות). הלחץ על הנשיא היה חזק מכיוון הדירקטוריון: "לא יכול להיות שיהודי ינהל לנו את העסק. אנחנו אנשים דתיים כאן", אמרו לנשיא החברה. הנשיא לקח את שמוליק הצידה לשיחת מוטיבציה והסביר לו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שהוא חייב להתנצר אם הוא רוצה להמשיך להחזיק במשרה המכובדת הזו שגם באה עם משכורת בת שש ספרות כמובן. לשמואל לא הייתה ברירה . עם כל הקשיים שהיה לו להתנצר, לא היה לו קל לאבד משרה כזו. הוא בא הביתה ואמר לאשתו "מיום ראשון אנחנו מתחילים ללכת עם הילדים לכנסיה ". וככה עברו כמה חודשים טובים ואשתו לא הפסיקה להציק לו על הנושא הזה ואמרה לו: "זה קשה לי ככה, אני מתגעגעת לשבת, להדליק נרות, קידוש, חגים. כסף זה לא הכל שמוליק..." וככל שהציקה לו כך גברו על שמוליק מיודענו ייסורי המצפון שלו. עד שיום אחד בא לנשיא החברה שלו ואמר לו "תראה, אני לא יכול להמשיך ככה אני כולי אכול ייסורים מבפנים, כסף זה לא הכל, ואני לא ישן בלילה מזה וגם אשתי לא. זה כבד עלי. נולדתי יהודי ואני רוצה למות יהודי. אם אתה רוצה שאתפטר, אני אתפטר מבלי לעשות מזה עניין". הנשיא הביט עליו בתדהמה ואמר לו "שמע סמואל (ככה קראו לו הגויים) לא ידעתי שזה כל כך קשה לך, חשבתי שזה עניין של מה בכך להמיר דת. אתה יודע מה, תישאר אצלנו בעבודה ותהייה יהודי כרצונך. אני אטפל בשאר". חזר שמוליק הביתה שמח וטוב לב , רץ לאשתו שישבה על הכורסא מול הטלויזיה וצפתה בתכנית של ריקי לייק ואמר לה: ``צפורה, לא תאמיני , קרה לנו נס, אנחנו חוזרים להיות יהודים, זה בסדר דיברתי עם המנהל והוא משאיר אותי בעבודה". ציפורה הביטה עליו בעיניים יורקות אש ואמרה לו "תגיד, אתה השתגעת?" ושמואל, הביט עליה המום ואמר לה: "אבל חשבתי שזה מה שאת רוצה כל הזמן. כל הזמן בכית לי - מה, את לא רוצה להיות יהודיה בחזרה? שאל ציפי, הביטה עליו עצבנית עוד יותר ואמרה לו: "בטח שאני רוצה, בוודאי שאני רוצה... אבל עכשיו??????? שבועיים לפני פסח???????"

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! בוקר של הכנות אחרונות לחג יום קצר ועמוס המון בישולים לסיים נקיונות להכשיר את הכל בקיצור יום קשה העיקר שיהיה יום טוב .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

ק י ץ . איה כורם מילים: איה כורם לחן: איה כורם אהוב לובש מעיל עבה אפילו שכבר חם אהוב שלי כורך צעיף סביב צווארו כשהוא מביט למעלה השמיים אפורים הוא מחכה להחלים כדי לבוא אלי והוא יבוא אלי כמו קיץ בלי היסוס בבת אחת ויהיה לי חם הוא יבוא אלי כמו מים הוא יבוא ויכסה אהוב יושב רחוק מכאן ושר עליי שירים והוא שולח מחשבות ומכתבים הוא רואה דרך כל הנשים היפות הוא חושב ורוצה רק אותי והוא יבוא אלי כמו קיץ בלי היסוס בבת אחת ויהיה לי חם הוא יבוא אלי כמו מים הוא יבוא ויכסה כשאהובי יבוא כמו שני פעמונים שוב נצלצל מתוק מגע מוכר ונאמר אז את כל הדברים הקטנים את כל הדברים שנישאר עוד לומר והוא יבוא אלי כמו קיץ בלי היסוס בבת אחת ויהיה לי חם הוא יבוא אלי כמו מים הוא יבוא ויכסה וחיכיתי כבר שבוע וחודשיים ושנה וזה נראה לי נצח וזה מרגיש תמיד אהובי הבורח גם אתה הרי יודע אני אוהבת אותך אבל גם את עצמי והוא יבוא אלי כמו קיץ בלי היסוס בבת אחת ויהיה לי חם הוא יבוא אלי כמו מים הוא יבוא ויכסה .

../images/Emo24.gifבוקר טוב ../images/Emo18.gif

בוקר טוב חברים יקרים ! אחלה בוקר היום,אני נוסע לאזור המרכז על מוכן הפעם,אילת עמוסה אנשים בחג,ואני נוסע מיכן,אני מאמין שיהייה לי שמח עם המשפחה,אחיינים,ואחייניות והכי חשוב שתישמרו על עצמכם,לא לישתות 4 כוסיות וודקה,אלה יין תירוש,{מיץ ענבים} רק להיום,איך אומרים יום כן,ויום לא,אז היום לא,ושמחר יגיע תיבחרו גם בלא,לא נישאר לי אלה לאחל לכם חברים יקרים חג שמח,ונקי. נכון איך ידעתם שאני מסיים כך,חהחהחהחהחה. שלכם באהבה. אסיר תודה.

NUNA10

New member
../images/Emo162.gif רק בפסח ../images/Emo155.gif

רק בפסח . . . 1. רק בערב פסח דוכני הפלאפל עם תעודת הכשר דופקים קופה של שנה שלמה . 2. רק בפסח מוכרים את המדינה לערבי. בשאר השנה נותנים להם אותה בחינם. 3. רק בפסח מתחילים להיות רעבים כבר יום אחד קודם. 4. רק בפסח עוגיות קוקוס נחשבות לאוכל . 5. רק במימונה ראש הממשלה מגיע לנתיבות. 6. רק בערב המימונה אתה מגלה שמשפחת בירן מקומה 4 בעצם עברתה את השם מביטון . 7. רק בפסח מישהו שאוכל לידך בוטנים, מגרה אותך . 8. רק בפסח האשכנזים מרגישים דפוקים. 9. רק בפסח כולנו רעבים ללחם . 10. רק בפסח אתה כל הזמן רעב ולמרות זאת משמין בטירוף . 11. רק במוצאי פסח מאפיית אבולעפיה נראית כמו גן סאקר ביום העצמאות. 12. רק בפסח הנהלת קולגייט העולמית לא מבינה למה הצריכה של מברשות השיניים בישראל עלתה ב-350% . 13. רק בליל הסדר כולם קוראים כל שנה "לשנה הבאה בירושלים" אבל יודעים שבשנה הבאה, ימות העולם, הם אצל ההורים שלה בגבעת שמואל . 14. רק בליל הסדר מחפשים בבית הכנסת " אוהל נחמה" בקטמון עשירי למניין. 15. רק בליל הסדר אפשר לספר (שוב) את הבדיחה על טבילת הביצים במי מלח מבלי להיחשב לגס רוח . 16. רק בשבוע שלפני פסח זוכה סט התלמוד בבלי שקיבלת בבר מצווה להיפתח למספר שניות, לצורך ניעור בלבד כמובן. 17. רק בפסח המילה "לגנוב" (את האפיקומן) נאמרת בהקשר חיובי. 18. רק בפסח יאיר לפיד רגוע בקשר לנושא לטור ב-"7 ימים". הוא כבר יכתוב כמו כל שנה עד כמה בבית דניאל כולם אוכלים חמץ ונורא כיף. 19. רק בשבועיים שלפני פסח, ביסלי, עוגיות, ופלים, שקיות גדולות של שקדי מרק ושש פיתות ביום הופכים להיות מרכיבים חיוניים בהתפתחותו התקינה של הילד . 20. רק בליל הסדר מותר להכניס אצבעות לכוס השתייה, לטפטף על המפה ולא להיחשב לברברי . 21. רק בליל הסדר כל הגברים מרגישים בשמיים כשמביאים להם את הנטלה לשולחן. (הם נוחתים בעת שטיפת הכלים אחרי אפיקומן). 22. רק במוצאי המימונה אפשר לשלוף סוף סוף את האטמים מהאוזניים: הפעם הבאה שנשמע את קולו הטורדני של יעקב טרנר, פוקד עלינו לבוא למוזיאון חיל האוויר בחצרים, יהיה רק עוד חצי שנה , לקראת סוכות.

למעלה