רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

27 באפריל לזהות טינות ולהרפות מהן "אנו רוצים להביט בעברנו פנים מול פנים, לראות איך זה היה באמת ואז להרפות ממנו כך שנוכל לחיות בהווה." טקסט בסיסי, עמוד 28 כשהיינו חדשים בהחלמה רובנו התקשינו לזהות את הטינות שלנו. ישבנו לנו כשהצעד הרביעי שלנו מונח לפנינו, חושבים וחושבים. ובסוף מחליטים שפשוט לא היו לנו טינות. אולי שכנענו את עצמנו להאמין שאחרי הכל, לא היינו כל כך חולים. הכחשה לא מודעת כזו של הטינות שלנו נובעת מההתניה של ההתמכרות שלנו. רוב הרגשות שלנו היו קבורים, וקבורים עמוק. אחרי זמן מה בהחלמה, תחושה חדשה של הבנה מתפתחת. הרגשות שלנו שקבורים הכי עמוק מתחילים לצוף. הטינות האלה, שחשבנו שאין לנו, מתחילות לצוץ. כשאנו בוחנים טינות אלה, אולי נתפתה להחזיק בכמה מהן, במיוחד אם אנו חושבים שהן "מוצדקות". אבל מה שעלינו לזכור הוא שטינות "מוצדקות" מעיקות כמו כל הטינות האחרות. ככל שהמודעות שלנו לדברים שמסכנים אותנו גדלה, כך גדלה האחריות שלנו להרפות מהם. אנו כבר לא צריכים להיאחז בטינות שלנו. אנו רוצים להיפטר ממה שלא רצוי לנו ולהיות חופשיים להחלים. רק להיום: כשאני מגלה טינה, אני אזהה אותה בתור שכזו וארפה ממנה.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

עץ הצרות . פעם אחת, כשעסקתי בשיפוץ של בית חווה ישן, שכרתי את שירותיו של אינסטלטור שיטפל בכל ענייני הצנרת של הבית. אחרי שסיים את יום העבודה הראשון שלו, יום קשה ומתיש, יצא אל האוטו שלו וראה שיש לו פנצ'ר. לא נעים, חשבתי לי. אחרי יום כזה הוא עוד צריך לתקן פנצ'ר.. אבל הוא עשה את זה בצ'יק צ'ק, וכשסיים, נופף לי בידו לשלום ונכנס לתא הנהג של הטנדר שלו. ניסה להתניע ו... כלום. המנוע שבק חיים. איזה מזל ביש, הרגשתי ממש לא נעים בשבילו. מיד הצעתי לו טרמפ הביתה. כשהגענו אליו הביתה, הוא הזמין אותי להיכנס ולהכיר את המשפחה שלו. בעודנו פוסעים לעבר דלת הכניסה של הבית, הוא עצר לרגע ליד עץ קטן בצד השביל ונגע בקצות העלים שלו בשתי ידיו. על מפתן הבית, שניה לפני שפתח את הדלת, חל באיש שינוי מדהים: פניו המיוגעות אורו בחיוך רחב ושמח, הוא חיבק את שני ילדיו והניף אותם באוויר בעליצות, ונתן נשיקה אוהבת לאשתו. לא יאומן שהאיש קשה היום הזה, שאני עד לעבודה המתישה וליום הנורא שעבר עליו, נמלא כל כך הרבה חיוניות ומרץ ושמחה כשנכנס הביתה. בתום הביקור, לאחר שביליתי במחיצתם שעה נעימה, הוא ליווה אותי החוצה אל מכוניתי. עברנו ליד העץ שבצד השביל והייתי כל כך סקרן שלא יכול להתאפק ושאלתי אותו מה זה היה, הקטע עם העץ. "אה, זה מאד פשוט", ענה לי "העץ הזה הוא עץ הצרות שלי. אני יודע שבסוג העבודה שלי, זה בלתי נמנע שיהיו לי צרות ובעיות וקשיים. אבל דבר אחד בטוח, הצרות האלו לא שייכות למשפחה שלי, לאשתי ולילדיי. לכן, כשאני בא הביתה, אני פשוט תולה את כל הצרות של אותו יום על העץ, ומבקש מאלוהים שיטפל לי בהן. ואז, למחרת בבוקר, כשאני יוצא מהבית, אני ניגש לעץ ולוקח מעליו את הצרות שנשארו שם. ואתה יודע מה, ממש מפליא, אבל כשאני ניגש לעץ בבוקר להוריד את הצרות ממנו, תמיד תמיד יש עליו הרבה פחות צרות ממה שזכרתי שתליתי שם בלילה הקודם.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבוע טוב ! שבוע מקסים לכולנו רק בשורות טובות .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

רבות הדרכים . דניאל סלומון ודנה עדיני . מילים: דניאל סלומון לחן: דניאל סלומון שוב מזוודות קטנות פתוחות על המיטה שלי אורזת את כל השקרים שכבר סיפרת לי והסיפור אותו סיפור של מוות ופרידה שלום געגועים להתראות לאהבה הזכרונות מאחורי ישארו קפואים חנות של מזכרות אקנה לי כמה חדשים... ובטיסה אל תוך שמיים שצבועים שחור אני נשבעת אף פעם לא להביט אחור אתה וודאי ישן אז בטח לא תשמע אותי אנ'לא בוכה צועקת ולא נשברת, לא חוזרת בי החברים מאחורי ישארו שלך במילא הם היו תמיד שם ורק בשבילך... רבות הדרכים לאהוב אותך ארוכה ביותר הדרך לשכוח אהבנו עמוק אהבנו פתוח אבל הכי בטוח זה מרחוק... בכל סיום יש התחלה של משהו חדש ומרחוק אפשר לראות את זה לא מטושטש האהבה שלך אלי היתה לאזיקים סגורה בתוך קופסא נשארת תלויה כמו בובת חוטים הכאבים מאחורי ישאירו בי סימן רבות הן הדרכים וארוכות...אבל לאן? רבות הדרכים לאהוב אותך ארוכה ביותר הדרך לשכוח אהבנו עמוק אהבנו פתוח אבל הכי בטוח זה מרחוק... שוב מזוודות קטנות פתוחות על המיטה שלי אורזת את כל השקרים שכבר סיפרת לי אתה וודאי ישן אז בטח לא תשמע אותי אנ'לא בוכה צועקת ולא נשברת, לא חוזרת בי הכאבים מאחורי ישאירו בי סימן רבות הן הדרכים וארוכות...אבל לאן? רבות הדרכים לאהוב אותך ארוכה ביותר הדרך לשכוח אהבנו עמוק אהבנו פתוח אבל הכי בטוח זה מרחוק...

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על השקט, השלווה, והרוגע מסביבי ובתוכי, על בריאות פיזית ונפשית, על הקצב וההליכה קדימה. על יום מנוהל ומתוכנן. על יכולת ליהנות בלי סמים. על משפחה חמה ותומכת. על אהבה מסביב ובפנים. על עוד יום נקי. רק להיום - חמישה חודשים ואחד עשר ימי ניקיון.
היום, הוא יום האזכרה לפטירתו של אחי ז"ל. לפני שש שנים, כאילו זה היה אתמול, מסר אחי את נשמתו והמשיך בדרכו אל הלא נודע. אני תפילה שנשמתו צרורה בצרור החיים. אמן.
במעבר חד כל כך, מימונה היום. חג לאוהבי האוכל המרוקאי
ואני בינהם..
תרבחו ותסעדו
שבוע מבורך ונקי לכולנו. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

תכלית החכמה היא לחשוב אמת, להרגיש את היופי ולרצות את הטוב.
- אפלטון המשך יום טוב לכולנו. אוהבים

עליזה 63

New member
מתוך "כל יום התחלה חדשה"

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "...הכאב הוא שורש הידע. " (סימון וויל) אנחנו לא רוצים כאב בחיינו. אנו פוחדים ממצבים שאנו חושבים מראש שיהיו כואבים. סביר להניח שאנחנו אפילו מתפללים שאלוהים יחסוך מאיתנו חוויות כואבות. אבל הן באות בכל זאת, לפעמים בשפע. ולא רק שאנו מצליחים לשרוד את הכאב, אלא אנחנו אפילו מפיקים ממנו תועלת. כנראה הכאב מרחיב לנו את הגבולות, בדרך כלל מכריח אותנו לבקש הדרכה מאחרים, ודוחף אותנו לשקול בחירות חדשות במצבנו הנוכחי . הכאב הוא המכנה המשותף שלנו כחלק ממשפחת בני האדם. הכאב מרכך אותנו אחד כלפי השני. הוא יוצר אמפתיה. הוא עוזר לנו להושיט יד אחד אל השני ולהבין את הצורך שלנו אחד בשני. ידע חדש, מודעות חדשה, הם תועלות נוספות של קבלת הכאב המלווה את החיים, במקום הכחשתו. המסע הזה שאנו נמצאים בו מקדם אותנו יותר ויותר לאורך דרך אל ההארה. אנו יכולים לראות בכל בעיה ובכל משבר הכנה חיונית להתקדמות של עוד צעד אחד לאורך הדרך. אני לומד מתוך הכרח. וכשהתלמיד מוכן, המורה יופיע.

למעלה