רק להיום

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif רק להיום ../images/Emo63.gif

18 ביוני מעשי כפרה עקיפים "יתכן שנאלץ לכפר שלא במישרין, במקרים בהם כפרה ישירה תסכן אותנו או תסכן אנשים אחרים." טקסט בסיסי, עמוד 40 כשהשתמשנו, לא הרשנו לשום דבר לעמוד בדרכו של הסוטול הבא. כתוצאה מכך, רבים מאתנו לא ידעו תמיד במדויק במי פגענו, כספית או רגשית. כשהגיע הזמן לכפר על מעשינו, באמצעות הצעד התשיעי שלנו, גילינו שיש כל-כך הרבה אנשים שהיו קורבנות שלנו עד שאולי לעולם לא ניזכר בכולם. בעזרת החונך שלנו וחברי אנ-איי מחלימים אחרים, מצאנו פתרון למכשול זה. נדרנו נדר להשלים מעשי כפרה אלה, לאנשים שאיננו זוכרים את שמם, בכך שנתרום לקהילות שלנו. מיקדנו את מאמצי השרות שלנו בעזרה למכור שעדיין סובל. בצורה זו מצאנו דרך להחזיר לחברה. היום, בעזרת האהבה וההדרכה של חברים באנ-איי, אנו מחזירים לעולם סביבנו במקום רק לקחת. אנו הופכים את הקהילות שלנו למקום בו טוב יותר לחיות בכך שאנו נושאים את בשורה ההחלמה לאלה שאנו פוגשים בחיי היומיום שלנו. רק להיום: אעשה מעשי-כפרה עקיפים בכך שאעזור למכור שאולי צריך עזרה. אשאף, ולו במעט לעשות את הקהילה שלי מקום טוב יותר לחיות בו.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

ביצי זהב . בעיר רחוקה חיה משפחה אשר בקושי רב היה להם מה לאכול והמצב רק הלך והחריף. היו ימים שלמים שלא בא אוכל לפיהם. למשפחה הייתה תרנגולת בלול ששמרו עליה מכל משמר ואפילו את מעט המזון שהיה להם היו נותנים קודם לה ובאם היה נשאר היו הם אוכלים ולמה הם עשו כך ? מכיוון שהתרנגולת הזו הייתה כל בוקר מטילה ביצת זהב, אך למרבה הצער לא היה להם מה לעשות עם הביצים שהצטברו אצלם כי בכל הסביבה בה גרו היו התושבים עניים וידם לא הייתה משגת לקנות ביצים רגילות שלא לדבר על ביצת זהב. כך יום אחרי יום המצב הלך והחמיר עד שיום אחד הגתה האישה רעיון. קראה לבעלה ואמרה לו - עד מתי נמשיך לסבול רעב ותסכול על אף שיש לנו ביצי זהב רבות, איננו יכולים להמשיך ולהתקיים והבטן מצטמקת והולכת מידי יום. לכן קח את תרנגולת הזהב לשוק והחליפה בתרנגולות רגילות, כך שיהיה לנו לפחות מה לאכול. שמע הבעל בקול אשתו יצא אל הלול לקח את התרנגולת בלב דואב וכואב והלך לשוק שם מצא אדם שהיה מוכן לתת לו חמש תרנגולות תמורת התרנגולת המטילה ביצי זהב. בדרכו הביתה חשב הבעל למה שלא אשמח קצת רעייתי ואם אני כבר בשוק אשחט אותן ואמרוט את פרוותן כך שלאשתי האהובה לא תהיה עבודה קשה. וכך אכן עשה ושב הביתה שמח וטוב לב ואמר בליבו בטח אשתי תהיה גאה בי על כך שחשבתי עליה וכבר הכנתי את התרנגולות והיא לא צריכה לנקותם, אך נכנס הביתה וכאשר אשתו ראתה את התרנגולות השחוטות התנפלה עליו בצעקות רמות ואמרה - הלכת מכאן וחזרת משם ומה שהבאת לי תרנגולות שחוטות ? ואני התכוונתי שתביא תרנגולות חיות שיטילו ביצים רגילות שיהיה לנו מה לאכול ביום יום. לך מכאן טיפש מטופש ואל תראה פניך יותר כאן! מוסר השכל של הסיפור הוא שגם אם אדם יצבור כסף וזהב רב אשר לא יוכל להשתמש בו וליהנות ממנו אין הדבר שווה כלל וכלל.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר היום ../images/Emo202.gif

זן נדיר . קורין אלאל מילים: מאיר גולדברג לחן: קורין אלאל אנחנו פוחדים מהצל של עצמנו נצמדים לקירות הבתים ורוב הזמן מתביישים בגופנו חופרים מקלטים אנחנו נמלטים ממסיבה משוגעת נדחקים לסירות משוטים כל יבשה היא ספינה שטובעת כשחופרים מקלטים אנחנו זן נדיר ציפור משונה החלומות באוויר הראש באדמה אנחנו מרמים בעיקר את עצמנו לא עיוורים, אבל לא מביטים ולא ברור מה נשאיר אחרינו מלבד הר פחדים אנחנו זן נדיר ציפור משונה החלומות באוויר הראש באדמה .

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! אחלה יום לכולם מקסים ונעים אנרגיות חיוביות מחשבות טובות .

../images/Emo141.gifערב טוב לכולנו../images/Emo141.gif

רוצה להביע את אסירות התודה לאלוהים שאוהב אותי, על שינויים ויכולת להכיל ולקבל אותם, על האומץ לבצע, על חברותא מחבקת ודרך אן איי, על משפחה חמה ואוהבת. על יום מנוהל ועמוס לעייפה, על חופש מהתמכרות פעילה. על עוד יום נקי. רק להיום - שבעה חודשים ושני ימי ניקיון
אני מרגישה שאני רוצה להתנצל על ההיעדרות שלי בשני הבקרים האחרונים. אני קמה קצת מאוחר ולכן לא מוצאת זמן לשבת מול המחשב. ומאידך, אני שואלת את עצמי אם אני באמת צריכה להתנצל ואם כן - למה? הרי זה בסדר, ואני מרגישה טוב אז מאיפה הצורך להתנצל? האם אין זה דפוס שמלווה אותי דרך ארוכה, שמחבר אותי לרגשי אשמה שאני כל כך רגילה בהם, מרגישה כל כך שונה לחיות בלעדיהם.. כאילו חסר לי משהו.. חסרה לי המחלה.. והנה היא מופיעה ואני מסוגלת לזהות אותה על חם... אז תרשו לי לא להתנצל
אוהבים

שטול1

New member
ערב טוב לכולם ../images/Emo24.gif

סוף שנת הלימודים , בחינות בגרות , מסיבת סיום.... גם לי אין הרבה זמן בימים טרופים אלה לדרוש בשלומכם, אבל תודה לאל יש לי יום מנוהל גם עם קצת עמוס זה לא במידה כזאת שאני מתקשה לעמוד בה יתר על כן החופש הגדול התרחק עוד קצת כי גוייסתי לעזור במרתונים לקראת הבחינות בסוף החודש גם אני פטור מהצורך לדאוג ליום מנוהל לחודש הקרוב וגם תרומה משמעותית לשיפור המצב הכלכלי. אשרי שזכיתי ליום נקי כי הכל מתחיל מיום אחד ככל שאלך בדרך זו אין לי ממה לפחד אוהבים שטול

שטול1

New member
בוחרת יקרה ../images/Emo24.gif

כשאני מרגיש (או שמישהו מסב את תשומת ליבי) שעשיתי משהו לא בסדר אני חש צורך להתנצל (רק במידה ופגעתי במישהו) אני לא חושב שיש משהו לא בסדר בסדר יום מנוהל גם עם הוא עמוס. אבל אני אומר את זה מהמקום שלי ואיך אני מרגיש לגבי זה אני לא יכול להרגיש במקומך (וגם לא רשאי) איזה מורכבת וערמומית המחלה שלנו אני בכל מקרה שולח לך
גדול ולא משנה מה תחליטי אוהבים שטול

העיקר שאנחנו ממשיכים לבוא

כי אם לא נקום, איך נתעורר...? ת'אמת שגם אני עובר בימים אלו תהליך דומה אני רגיל משחר ההחלמה להשתתף בפגישות באופן קבוע ועל בסיס יומיומי ,סדנאות ומרתונים,מסיבות וכנסים קבוצת צעדים ושירות במצפון ובועדה, וגם ביקורים יומיים באתרי החלמה. לאחרונה התחלתי לעבוד בעבודה נוספת בשעות הערב, והצטרכתי לוותר על אורח החיים שהתרגלתי אליו. הייתי שלם עם הבחירה שלי כי לא היתה לי ממש ברירה. רק מה, כל פעם שאני מגיע לתוכנית, התגובות הם : איפה אתה ?,לאן נעלמת ? ואני מרגיש גם צורך פנימי מוזר כזה להתנצל ולהסביר שאני חייב לעבוד, אפילו להתחלק ולהסביר לכולם.[מה שהצלחתי למנוע בקושי רב] ותפסתי את עצמי על חם, אחרי שחברה שלחה לי סמס: אוהבים ומתגעגעים ,אתה חסר. כתבתי חזרה שגם אני רק שאני עובד. אז היא כתבה לי: "עובדים בשביל לחיות,ולא חיים בשביל לעבוד.." האמת שהשפיץ כאב, אבל אז הבנתי... לא חשוב אם לא ממש מבינים אותך חשוב שאתה מבין את עצמך,,, אני הולך לבדוק את זה לעומק אחרי שקראתי את השיתוף שלך מה באמת יש שם....? תודה בוחרת

המסקנות בדו''ח מבקר המחלה 2008 ../images/Emo152.gif

צוות גדול של יועצים,קופירייטרים,מזכירים,וחופרים מקצועיים עם פנסים, עובדים על הדו''ח הנ''ל במרץ רב.. צפויים מאמצים כבירים. חחחחחח אוהבים את המחלה וההחלמה ומה שבינהם... האמת שמסרתי את זה לטיפולו. כמו שלמדתי בצעדים 1,2,3 הודיתי,הודעתי,ומסרתי.רק להיום כשאגיע לצעד 4 שוב, הצוות הגדול ההוא יגיע לעזרה ואיתם המתנות שבדרך. את מעדיפה בכריכה רכה או קשה ?

שטול1

New member
מסקנות ביניים ../images/Emo178.gif

חם היום ,אבל זה לא תרוץ. תוך כדי דיון עם חברים לפני שנכנסנו לחדר השבוע הגעתי למסקנה שיום מנוהל לא חייב לכלול בתוכו עבודה מסודרת. אבל , אם אלוהים שלי באדיבותו מסדר לי קצת פרנסה שמשתלבת היטב ביום המנוהל שלי, אני ממש חולה קשה אם אני לא לוקח ואם גם הצלחתי קצת (שוב באדיבותו כי רבה) ובשנת הלימודים הבאה מסתמן שיפור נוסף בעמודת הפרנסה לא נותר לי אלא להלל ולשבח וכמובן להודות ולהמשיך ללכת בדרך הטובה שהוא מתווה לי. בתנאי כמובן שטרחתי להותיר זמן איכות להחלמה שלי. ועכשיו אין ברירה צריך להתחיל להתכונן למסיבת הסיום של טובי בנינו. בלי לשכוח אסירות תודה על יום מנוהל וקצת פרנסה . ואת החברים שגם הם התברכו ביום מנוהל אני אפגוש בעתיד בחדר אנ.אי. כזה או אחר ככל שאלך בדרך זו אין לי ממה לפחד אוהבים שטול

למעלה