שאלה בשבילכם

../images/Emo63.gifשאלה בשבילכם ../images/Emo202.gif

בסרט פיטר פן הילדים אומרים "אבא? אמיץ? טחחח" אז האמא, גב' דארלינג, מסבירה להם שיש כמה סוגים של אומץ. הוא היה מוכן לשים את החלומות שלו בצד בשביל המשפחה, לעבוד בעבודה שהוא לא אוהב רק בשביל שיהיה להם ממה לחיות, אין לו חברים והוא אפילו לא שמח. שאלתי היא כזאת: האם זהו אומץ? לשים את החלומות שלך בצד ולסבול בשקט כל חייך למען המשפחה? או שהוא בעצם פחדן ולא לקח סיכון בשביל להגשים את החלומות שלו ושיקווה לטוב? מממ...
מה אתם אומרים?

Z A M i

New member
....

אני לא יודעת אם זה פחדנות. אבל זה פשוט טיפשי לשים את כל החלומות שלך בצד, אלא אם חלק מהחלום שלו הוא המשפחה. זה קטע כזה ללכת אחרי הנורמות- להתחתן להוליד ילדים ולסבול כל החיים כנראה. לדעתי זה לא נכון לעשות את זה. אבל אני לא בטוחה שזה קשור לפחדנות. יום טוב.

Z A M i

New member
אה.

וזה גם סוג של טוּב לב מסוים. לסבול כל החיים בשביל שלאנשים אחרים יהיה יותר טוב. (למרות שהוא הביא אותם ויש לו אחריות עליהם)

אני לא חושבת שזה דווקא טוב לב.

אני חושבת שזו טיפשות. אפשר לעשות את שני הדברים. ואם לא אז לפחות לנסות.

izikd

New member
הבעיה היא שיש לו מה לסכן, והוא לא

יכול לקחת את הסיכונים האלה. יש לו עבודה, ויש לו ילדים שהוא צריך לדאוג להם. הוא לא יסכן את הכסף שהוא צריך כדי לגדל את הילדים שלו כדי לנסות להגשים את החלומות שלו.

Z A M i

New member
תחשבי על זה...

שבן אדם בצורה מסוימת מוותר על החלומות שלו כדי של"אחרים" יהיה טוב. אבל יש בזה מן הטיפשות, זה עיקר הדעה שלי, כמו שכתבתי בהודעה הראשונה..

THE ronch

New member
ממממ---

אני חושבת שזה לא אומץ וזו גם לא פחדנות- בנאדם שעוזב את כל החלומות שלו [בקריירה וכאלה] למען המשפחה שלו [שזה גם איזשהו סוג של חלום] הוא פשוט בנאדם שלא מסכים להתפשר, או שהוא סתם טיפש. תמיד אפשר למצוא דרך לשלב ולא לוותר לגמרי על אחד מהחלומות שלך, למשל- בתור הורה שצריך לפרנס הוא יכל גם לעבוד וגם במקביל, אם למשל החלום שלו זה להיות שחקן, לקחת קורס משחק פעם בשבוע. לוותר על דברים שחשובים לך למען האנשים שחשובים לך זה פשוט סוג של סדר עדיפויות וטוב לב, ולא אומץ.

למעלה